اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در جهت کاهش جرم سرقت
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران شیوه نامه پیشگیری از بزه سرقت را جهت بهره برداری و کاهش جرم سرقت ابلاغ کرد.
به گزارش ایلنا، علی دیزجی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران گفت: نظر به اینکه جرم سرقت در آمار سیکل جنایی استان تهران رتبه اول را دارد و بر مبنای موازین سند تحول قضایی ضرورت دارد که تدابیر و راهبردهای پیشگیرانه کنشی اعم از اجتماعی و موقعیت مدار به منظور ارتقاء امنیت اجتماعی بصورتی جدی و کارآمد اجرا گردد . اگرچه مطابق پژوهشهای جامعه شناختی بین ارتکاب سرقت و عوامل مختلفی نظیر بیکاری ، فقر ، افزایش هزینه های زندگی و تغییرات سریع در الگوهای مصرف و ... رابطه معنی داری وجود دارد لیکن با وصف عوامل مذکور ، کاهش کنترلهای رسمی و غیر رسمی و عدم رعایت موارد ایمنی توسط شهروندان موجب افزایش آمار سرقت ها شده است.
وی ادامه داد: بر همین اساس ، یافته ها و مؤلفه های علمی و تجربی جهت کنترل و مهار انواع مختلف سرقت احصاء و شیوه های حذف و مهار و یا کاهش هر یک از آنها در شیوه نامه اجرایی کاهش جرم سرقت ذکر شده است .
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان تهران با مطالعه اسباب و علت های وقوع انواع سرقت و عملیاتی کردن تئوری های حاصله نسبت به کنترل بزه موصوف بصورت مستمر اقدام کرده، لذا شیوه نامه مذکور جهت اجرا، مراقبت و نظارت در اجرای هر یک از مؤلفه های احصاء شده و همچنین ارائه تعلیمات لازم به ضابطین مربوطه، به کلیه واحدهای قضایی دادگستری کل استان تهران ابلاغ شد، بدیهی است اجرای شیوه نامه مذکور در حذف و یا کاهش سرقت های ارتکابی بسیار موثر خواهد بود .
وی تصریح کرد: در شیوه نامه پیشگیری از بزه سرقت مؤلفه هایی همچون ساماندهی معتادین متجاهر ، جمع آوری متکدیان و ولگردان و کلاشان و کودکان کار بویژه زباله گردها ، استفاده از ردیاب خودرو جهت جلوگیری از سرقت وسائل نقلیه ، استفاده از دوربین مدار بسته در جهت پیشگیری از سرقت ویلاها ، خانه باغ ها و شهرک های جدید ، استفاده بیش از پیش از ظرفیت نگهبان محله ، پیشگیری از سرقت ماًمور نماها در پوشش ماًمورین آب ، برق . گاز ، تامین روشنایی نقاط جرم ، ساماندهی اتباع بیگانه ، ساماندهی انواع سلاح سرد و گرم نامتعارف در جامعه ، معرفی سامانه همیاب 24جهت پیشگیری از سرقت گوشی همراه ، توانمند سازی محرومان جامعه از طریق انجمن حمایت از زندانیان و کمیته امداد امام خمینی (ره) ، همکاری و همیاری سازمان های مردم نهاد در جهت ارتقای امنیت اجتماعی و پیشگیری از سرقت ، تشکیل پرونده شخصیت برای سارقین سابقه دار جهت جلوگیری از تکرار جرم سرقت و جلوگیری از حاشیه نشینی ، برای اجرا جهت پیشگیری و کاهش بزه سرقت تبین شده است.