معاون استاندار تهران در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
ممانعت از ساختوساز تعاونیها در شمال و شمال شرق استان تهران/ آخرین جزئیات از احداث شهرک جدید خوارزمی در ۴۵ کیلومتری پایتخت
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران آخرین جزئیات از ساخت شهرک جدید خوارزمی در ۴۵ کیلومتری پایتخت را اعلام کرد.
«عبدالرضا چراغعلی» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به منطقه شهرری گفت: شهرری یک منطقه استراتژی و بسیار مورد توجه مدیریت استان تهران است و تلاش میشود برخی کاستیها و مشکلاتی که در این منطقه وجود دارد را با اولویت در حوزه عمرانی پیگیری و دنبال کنیم.
وی ادامه داد: در این زمینه موضوعاتی چون شهرک گلخانهای و همچنین رسیدگی و ساماندهی مشاغل مزاحم در این منطقه از دستوراتی است که استاندار تهران به بنده محول کرده است و ما اقدامات لازم را در راستای ساماندهی این موضوعات در دستور کار قرار دادهایم تا برخی از مشکلات را حل کرده و از همه مهمتر به بحث آلودگی هوا و آلایندههایی که در این منطقه وجود دارد را بتوانیم برطرف کرده و شرایط مطمئنتر و بهتری را در حوزه محیطزیست فراهم کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با بیان اینکه در حوزه تقسیمات کشوری صحبتی نمیکنم، تصریح کرد: در حوزه ترافیک نیز اقدامات و برنامهریزیهایی صورت گرفته است و برخی معابر و تقاطعها به ویژه تقاطع غیرهمسطح در این منطقه که باید حتما در اولویت باشد و با وزارت راه در این خصوص وارد مذاکره شدهایم و فکر میکنم در سال ۱۴۰۰ سال فعالیتهای گسترده عمرانی و خدماتی به ویژه در حوزه اشتغال برای مردم شهرری باشد.
چراغعلی در بخش دیگری از صحبتها درباره شهر جدید خوارزمی خاطرنشان کرد: درخصوص شهر جدید خوارزمی ابلاغ رسمی نداشتهایم اما جلسهای مقدماتی درباره اینکه عرصههایی که در این منطقه وجود دارد را میتوانیم برای ساخت و ساز مسکن توسعه دهیم، برگزار شده است و در حال بررسی هستیم تا نقاط جدید تجمعی مسکن را با برنامه و حساب و کتاب مهندسی و با رعایت ضوابط و مقررات شهرسازی ومحیطزیست در این منطقه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع و جلوگیری از ساخت و ساز تعاونیها در شمال و شمال شرق استان، مقرر شد طرح جامع شهر جدید خوارزمی جهت تامین سرانههای عمومی و افزایش جمعیتپذیری و تراکم شهر بازنگری شود و محیط زیست همکاری لازم را جهت حل مشکل تعاونیهای مسکن این طرح انجام دهد، اما به دلیل اینکه مطالعات مشاور در این زمینه کافی نبود، تصمیمگیری در این خصوص برای برخی موضوعات و نقطهنظرات ما با رعایت حفظ حریم صنایعی که در این منطقه وجود دارد به هفته آینده موکول شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با بیان اینکه ما امیدواریم بتوانیم با ایجاد این شهرک که در ۴۵ متری شهرستان تهران قرار دارد با رعایت همه استانداردها به نیاز مسکن در استان تهران پاسخ دهیم، گفت: این طرح برنامهای برای جایگزینی برای تعاونیهای مسکن ۳۳گانه است و امیدواریم بخشی از این جایگزینی را در این منطقه صورت دهیم. تلاش میکنیم با کمکهای وزارت راه و شهرسازی و تعاونیهای مسکن ۳۳گانه نسبت به اضافه شدن این اراضی به سرانههای عمومی و نقاط تنفسی برای استان تهران به ویژه پایتخت اقدام کنیم. البته تاکنون اقداماتی شده، اما کافی نبوده است و همچنین همراهی تعاونیهای مسکن را نداشتهایم، اما مصمم هستیم در فرصت باقی مانده تا پایان دولت دوازدهم و در نیمه اول سال ۱۴۰۰ اخبار خوبی در این زمینه داشته باشیم و بتوانیم بخش قابل توجهی از مشکلات مسکن و تعاونیهای مسکن را حل کنیم.
چراغعلی در پاسخ به این سوال که آیا همه زیرساختها در این شهرک ایجاد میشود یا مانند شهرکهای گذشته در ابتدا مردم ساکن میشود و بعد زیرساخت ایجاد میشود، تصریح کرد: در مدیریت شهری این رویه غیرمنطقی است که در ابتدا سکونت به محلی برده شود و سپس تاسیسات زیربنایی عمومی و ضروری را در آن منطقه گسترش دهیم.
وی افزود: در مدیریت شهری ما آموختهایم که باید در ابتدا تاسیسات زیربنایی را ایجاد کرد و بعد در یک منطقه کاربریهای مسکونی به این منطقه الحاق شود. قطعا در این برنامه هم این توجه وجود دارد، اما نیازمند کمکهای همه وزارت خانهها، سازمانها و ادارات کل مانند نوسازی مدارس، بهداشت و درمان و ورزش و جوانان و… هستیم تا شرایط قابل قبولی برای مردم استان که قرار است در این مناطق ساکن شوند، ایجاد کنیم.
او در پاسخ به این سوال که آیا باز هم شهرکهایی مانند شهرک خوارزمی در استان تهران ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که کاربریهای پرتردد را از تهران فاصله دهیم من در گذشته نیز اعلام کردهام که زیرساخت و تاسیسات شهری تهران بیش از این پاسخگوی مهاجران و ساخت و سازهای جدید به ویژه در پایتخت نیست و بیش از این نمیتوانیم برای کاربریهای مسکونی در تهران بارگذاری کنیم، چرا که محیط زیست، بهداشت و درمان و… پاسخگو نیستند. بنابراین تمام تلاش ما این است که به شهرهای اقماری و نقاط تجمعی و مسکونی اطراف تهران توجه بیشتری کنیم تا باری از روی دوش مرکز استان تهران برداشته شود و مردم نیز در رفاه بیشتری داشته باشند و این نگرانیهایی که در حوزه ترافیک و سلامت مردم داریم را به حداقل برسانیم.