وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
توسعه و حمایت از ظرفیتها در فضاهای بینالمللی آثار تحریمها را کمرنگ میکند
منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، در دومین نشست مجازی شورای هماهنگی سازمانها و مجامع بینالمللی با اشاره به ظرفیتهای موجود در کشور، اظهار داشت: توسعه و حمایت از ظرفیتها در فضاهای بینالمللی، آثار تحریمها را کمرنگ میکند و باعث توسعه فعالیتهای فرهنگی، علمی و فناوری میشود.
به گزارش ایلنا، منصور غلامی در این نشست که صبح امروز (دوشنبه) با حضور علی خاکی صدیق، معاون آموزشی، غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری این وزارت، صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان و پاکتچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو در سالن شهدای جهاد علمی برگزار شد، با اشاره به ظرفیتهای موجود در کشور گفت: توسعه و حمایت از ظرفیتها در فضاهای بینالمللی آثار تحریمها را کمرنگ میکند و باعث توسعه فعالیتهای فرهنگی، علمی و فناوری میشود.
وی با قدردانی از فعالیتهای کمیسیون ملی یونسکو گفت: منتظر هستیم تا گزارشهای مدون فعالیتهای سازمانها و مجامع بینالمللی در کشور به دست ما برسد تا در طی کردن مسیر از آنها بهرهگیری کنیم؛ تمام تلاش خود را برای رفع نگرانیهایی مانند تحریمها وعدم پرداخت حق عضویتها به کار ببندیم و اهمیت و جایگاه نمایندگیها و کرسیهای بینالمللیمان را در جامعه نشان دهیم.
وزیر علوم در ادامه افزود: ظرفیتها و فعالیتهای نهادهای بینالمللی نباید به شکل پراکنده و منفرد باشد و باید نهادها و مراکز و سازمانهای بینالمللی انسجام و همبستگی داشته باشند و از تجربیات به نحو احسن استفاده شود.
وی به نقش سایر وزارتخانهها اشاره کرد و گفت: در کنار خود وزارتخانههایی مانند امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و نیرو و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را داریم که باید با برگزاری نشستهای مشترک با این وزارتخانهها و سازمانها از ظرفیتهای آنان نیز در بحث فعالیتهای بینالمللی استفاده کنیم و با همافزایی و همکاری با این نهادها و سازمانها از پراکندهکاریها جلوگیری نمائیم.
غلامی با بیان اینکه در بحث یونسکو و در مباحث فرهنگ، علم و آموزش بیشتر فعالیتها معطوف به وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، تصریح کرد: میتوان با برگزاری نشستهای مشترک با وزارت آموزش و پرورش و سایر ارگانهای مربوطه ظرفیتها را توسعه دهیم به گونهای که فضای بیرونی همکاری با سازمان ملی یونسکو تبدیل به مباحث کلان ملی شود و از این ظرفیتها پشتیبانی کنیم.
وی در ادامه افزود: در بحث جاده ابریشم و کشورهای حاشیه اقیانوس هند در یک فضای رقابتی قرار داریم که باید تلاش کنیم سابقه فرهنگی و تاریخیمان را نشان دهیم بدون آنکه به موجودیت کشورهای دیگر در این حوزه تعرضی داشته باشیم و در داخل کشور هم نباید فضایی ایجاد شود که منجر به رقابتهای محلی و منطقهای شود.
وزیر علوم به نقش هماهنگی ستاد وزارت علوم اشاره کرد و گفت: در وزارت علوم باید نقش هماهنگکننده قوی را داشته باشیم و در فصل مطرح شدن بودجه در مجلس شورای اسلامی از ظرفیتهای وزارت علوم استفاده کنیم تا از یک ردیف حمایتی برخوردار شویم تا در فعالیتهای بینالمللی نقاط ضعف مانند پرداخت نشدن حق عضویتها را از طریق این ردیف حمایتی پرداخت کنیم. لذا باید از کرسیها و ظرفیتهای بینالمللی در این برهه زمانی پشتیبانی و حمایت صورت گیرد.
در ادامه این نشست دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان نیز با اشاره به حمایت از وجود این کرسیها و نهادها گفت: فعالیتهای بینالمللی نهادها و سازمانهای بینالمللی مانند کمیسیون ملی یونسکو مسیر تنفسی را برای ما در حوزه فعالیتهای بینالمللی ایجاد میکند و هر چه حضور ما بیشتر باشد مطمئناً نتایج آن نیز بهتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هر چه تحریمها بیشتر میشود اهمیت حضور ما در میادین بینالمللی نیز حساستر میگردد، افزود: باید در مورد فعالیتهای فرهنگی و علمی در سطح بینالمللی تبلیغات بیشتری انجام دهیم که باعث امیدواری دانشجویان، نسل جوان و اهالی آکادمیک کشور باشیم.
صدیقی درخصوص نقش نمایندگیها و حضورشان در فضاهای بینالمللی گفت: تاکید ما بر این است که این نمایندگیها ملی باشند و از همه ظرفیتهای دانشگاهی کشور استفاده کنند و فقط مختص به یک یا دو دانشگاه نشوند.
رئیس سازمان امور دانشجویان در خاتمه خاطرنشان کرد: استفاده از پتانسیل همکاریهای دانشجویی و برگزاری جشنوارههای فرهنگی، علمی و ورزشی در پروژههایی مانند جاده ابریشم میتواند نقش کشور را در دوران تحریمها پر رنگتر کند.