خبرگزاری کار ایران

معاون شهردار تهران در گفت‌وگو با ایلنا:

صدور چندین پروانه خلاف ضوابط در محله جماران در گذشته/ پایش اقدامات محله توسط نهادهای نظارتی/ تلاش برای جلب رضایت ساکنان قدیمی

صدور چندین پروانه خلاف ضوابط در محله جماران در گذشته/ پایش اقدامات محله توسط نهادهای نظارتی/ تلاش برای جلب رضایت ساکنان قدیمی
کد خبر : ۱۰۱۱۱۰۴

معاون شهردار تهران با اشاره به ارسال نامه شهرداری به شورای عالی معماری و شهرسازی برای ابهام‌زدایی از طرح مشاور محله جماران درباره شکایت شهرداری از شورای عالی معماری و شهرسازی و نهاد ریاست جمهوری گفت: نهادهای نظارتی وجود دارد که بر اجرای صحیح قانون و ضوابط و مقررات نظارت و این مساله را نیز پایش می‌کنند.

«عبدالرضا گلپایگانی» معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به ابلاغ محرمانه مصوبه لغو محدودیت محله جماران و موضع شهرداری تهران در این زمینه گفت: موضع شهرداری همانی است که در گذشته داشته است و بر همان مواضع قبلی پافشاری می‌کنیم. 

او با اشاره به مصوبه مجلس درباره محله جماران گفت: از نظر حقوقی در سال های گذشته مصوبه‌ای در مجلس به تصویب رسیده است مبنی بر اینکه وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران ملزم به حفظ بافت قدیمی و سنتی محله جماران و تبدیل آن به منطقه گردشگری هستند. 

صدور چند پروانه خلاف ضوابط در محله جماران

گلپایگانی با اشاره به طرحی که در سال ۸۰ توسط وزارت مسکن تهیه شد، گفت: این طرح که به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسید تا به امروز برای ما ملاک عمل بوده و براساس آن عمل می‌کنیم. 

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران ادامه داد: به رغم آنکه در گذشته چند پروانه خلاف ضوابط طرح، در این محله صادر شده، اما طرح در کل موفق بوده است، چرا که بافت قدیمی و سنتی به ویژه در کوچه شهید حسنی کیا «کوچه منتهی به بیت امام» موفق ارزیابی می‌شود. 

او با اشاره به هزینه‌هایی که برای حفظ بافت سنتی محله جماران انجام شد، گفت: تملک دو باغ بزرگ و تبدیل آن به بوستان، ساماندهی و بهسازی کوچه ها، سرای محله و غیره  هزینه های خوبی بود که برای این محله انجام شد، اما این طرح در یک زمینه خوب عمل نکرده است؛ بخشی که در مصوبه مجلس نیز به آن اشاره و تاکید شده که اگر نیاز به تملک اراضی بود شهرداری نسبت به آن اقدام  و وزارت مسکن نیز با واگذاری زمین در تحقق این طرح همیاری کند که در این زمینه جای کار بیشتری است.

عدم جلب رضایت ساکنان جماران 

گلپایگانی تاکید کرد: باید در جلب رضایت ساکنان و کسانی که مالک قدیمی بوده‌اند توجه جدی‌تری می‌شد، اما این اتفاق نیفتاده است.

او با اشاره به اعلام موضع شهرداری تهران در جلسه‌های شورای عالی معماری و شهرسازی گفت: حفظ بافت قدیمی و سنتی، حفظ ویژگی‌های طبیعی ارزشمند محیط، رعایت حقوق مالکان و ساکنان قدیمی محل و تامین‌عدم النفع ناشی از اعمال ضوابط طرح، فراهم کردن زمینه ها، زیرساخت‌های حضور گردشگران ایرانی و خارجی و ساخت راه دسترسی جایگزین به بیمارستان کنار خانه امام از جمله مواضع شهرداری تهران درباره این محله است. 

معاون شهردار تهران با بیان اینکه برای افزودن به طبقه‌های ساختمان در حال ساخت و درخواست بخشی از مردم جماران مبنی بر اجازه تعداد طبقات بیشتر، قرار بر تجدیدنظر در طرح شد، اضافه کرد: در گفتگوهای دامنه دار در شورای عالی شهرسازی و معماری بر نکات و بایدهای منتج از حفظ هویت محله و همیاری با مردم و ساکنان قدیمی تاکید شد و در نهایت کار تهیه طرح به مشاور سپرده شد.

گلپایگانی با اشاره به اینکه کار مشاور دارای ویژگی‌های مثبتی است به ابهام های موجود در آن اشاره کرد و گفت: اما طرح مشاور ابهام‌هایی دارد و از نظر شورای شهر و شهرداری تهران، هر گونه ضوابط و مقررات باید با اصل حفظ بافت قدیمی و سنتی محله سازگار باشد و رعایت همجواری اثر ثبت شده بیت امام و حسینیه جماران را رعایت کند.

نامه شهرداری به شورای عالی معماری و شهرسازی برای ابهام‌زدایی از طرح مشاور محله جماران

او ادامه داد: برای شهرداری تهران ابهامات و کاستی‌هایی وجود دارد که در نامه مفصلی به رئیس شورای عالی معماری و شهرسازی اعلام شده است. 

معاون شهردار تهران با بیان اینکه در این نامه شهرداری تهران آمادگی خود را برای همکاری در رفع ابهامات و کاملتر شدن طرح اعلام کرده است، افزود: شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و همه نهادهای حاکمیتی باید وظیفه‌ای که در قبال مکان _رویداد بیت امام و حسینه جماران دارند را با بهترین صورت ممکن به انجام برسانند. شهرداری این آمادگی را دارد تا برای خلق یک طرح معمارانه و شهرسازانه با کسب رضایت مردم و پاسداری از ارزش مکان با پشتیبانی شورای اسلامی شهر همه توان خود را به میدان بیاورد. این موارد در مکاتبه با وزیر محترم راه و شهرسازی اعلام شده و امیدواریم به سرانجام مناسب با شرایط محله جماران برسد. در مجموع این مساله قابل حل است. 

او در پاسخ به این سوال که شهرداری چگونه این مصوبه را از نظر قانونی پیگیری می کند در حالی که  چندین ماه در رفت و برگشت است و فعلا رای به نفع دولت صادر شده است، گفت: فعلا که اتفاقی روی زمین نیفتاده و مهم اتفاقی است که روی زمین می‌افتد. در هر صورت، همه وظیفه داریم که به قانون و مصلحت همگانی پایبند باشیم و انشالله اتفاقی مغایر با قوانین و مقررات نمی‌افتد. 

معاون شهردار تهران در پاسخ به این سوال که آیا طرحی که شورای شهر در واکنش به این مصوبه ارائه و شهرداری را ملزم به جبران‌عدم‌النفع مالکان قدیمی محدوده می‌کند طرح بازدارنده‌ای است؟ گفت: بخش عمده‌ای از طرح شورا در جهت تسهیل در انجام کاری است که مدتی مغفول مانده بود تا رضایت ساکنان محلی را جلب کند. شورا می‌خواهد تسهیل‌گر اقدامات شهرداری با این طرح باشد. همچنین شورا به دنبال آن است که زمینه‌های اجرای طرحی که بر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی منطبق باشد فراهم کند. 

پیشنهاد شهرداری برای حل مساله محدودیت ارتفاعی جماران در یک کارگروه چندجانبه 

او در واکنش به پیشنهاد یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر ایجاد یک کارگروه کارشناسی برای رفع این مشکل گفت: در نامه‌ای که به وزیر راه و شهرسازی ارسال شد این پیشنهاد را دادیم که به صورت مشترک و با حضور چندجانبه مدیران و کارشناسان ابهامات موجود در طرح را برطرف کنیم. 

گلپایگانی در پایان گفت: محله جماران ارزش هویتی-تاریخی دارد و لازم است همه ما تلاش کنیم این ارزش تاریخی را حفظ کنیم و به نسل‌های آینده انتقال دهیم و در عین حال رضایت شهروندان را کسب کنیم و شهرداری تهران نیز آمادگی انجام این کار را دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز