معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه پیام نور:
آزمایشگاه نانوفناوری دانشگاه پیام نور همدان به شبکه آزمایشگاههای فناوری راهبردی ایران پیوست
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه پیام نور گفت: آزمایشگاه نانو فناوری دانشگاه پیام نور استان همدان پس از بررسی اطلاعات و توانمندیهای این آزمایشگاه و با احراز شرایط لازم به عنوان عضو قطعی و فعال شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی پذیرفته شد.
به گزارش ایلنا، محمدعلی کریمی افزود: علاوه بر این آزمایشگاه، «مجموعه آزمایشگاههای پژوهشکده پوشش نانو ساختار دانشگاه پیام نور مرکز یزد به عنوان عضو توانمند»، «آزمایشگاه تحقیقاتی علم نانو و نانوفناوری دانشگاه پیام نور مرکز سیرجان»، «آزمایشگاههای مرکز کرمان» و «مجموعه آزمایشگاههای دانشگاه پیام نور مرکز تهران شرق» نیز به عنوان عضو فعال در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ایران مشغول به فعالیت هستند.
وی یادآور شد: شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ایران با هدف همافزایی توانمندیهای آزمایشگاهی کشور در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته و راهبردی، در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت میکند. دامنه پوشش این شبکه شامل آزمایشگاههای خدماتی است وعلاوه بر مراکز آزمایشگاهی زیرمجموعه سازمانهای دولتی و وزارتخانههای مختلف، مراکز آزمایشگاهی بخش خصوصی را نیز در بر میگیرد.
کریمی اهداف فعالیت این شبکه را بهبود کیفی و افزایش کمی خدمات آزمایشگاهی در حوزههای فناوری راهبردی، تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی، جمع آوری اطلاعات جامع در مورد تعداد و نوع تجهیزات آزمایشگاهی و پراکندگی آن در سطح کشور (با هدف نیازسنجی صحیح برای توسعه توان آزمایشگاهی کشور)؛ ارتقای دانش فنی کارشناسان آزمایشگاهها از طریق آموزش و به اشتراکگذاری تجارب؛ استانداردسازی فعالیتهای آزمایشگاهی و ارایه خدمات با نتایج قابل اعتماد و کمک به تکمیل توانمندیهای آزمایشگاهی مراکز عضو در راستای نیازهای کشور، عنوان کرد.
وی افزود: عملکرد مراکز عضو این شبکه به صورت سالانه بر اساس سه دسته کلی؛ مشتری مداری، کارکرد و همکاری شبکهای، سنجیده و امتیازدهی میشود و مراکز آزمایشگاهی بر اساس امتیاز کسب شده در این ارزیابی، رتبهبندی خواهند شد و این امتیازدهی و رتبهبندی، معیار اصلی برای حمایت از مراکز آزمایشگاهی خواهد بود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه پیام نور این حمایتها را شامل: حمایت از تعمیر و نگهداری، ارتقا، کالیبراسیون و تأمین قطعات برای تجهیزات موجود؛ حمایت از برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی و یا حضور کارشناسان مراکز در این دورهها؛ حمایت از ایجاد و فعالیت کارگروههای تخصصی دستگاهی به منظور ایجاد جریان دانش و ارتقای توانمندی کارشناسان؛ حمایت از اخذ اعتبارنامه استاندارد ISO/IEC17025 توسط مراکز عضو شبکه؛ حمایت از پیادهسازی نرمافزار مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی تولید داخل کشورو حمایت از خرید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی و خارجی دانست.