خبرگزاری کار ایران

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور مطرح کرد:

چک بی‌محل وزارت جهاد کشاورزی به واردکنندگان نهاده‌های آبزیان

چک بی‌محل وزارت جهاد کشاورزی به واردکنندگان نهاده‌های آبزیان
کد خبر : ۱۵۶۶۹۹۰

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور با توجه به اینکه در ۶ ماهه نخست سال جاری شاهد رشد ۳۸ درصدی صادرات خوراک آبزیان و همچنین ماهیان گرم آبی و خاویار بوده‌ایم، گفت: با مدیریت صحیح و استفاده از ارزآوری، می‌توان به افزایش تولید و بهبود وضعیت صنعت کمک کرد.

علی اکبر خدایی، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور در گفتگو با خبرنگار بازرگانی ایلنا به بررسی وضعیت فعالان صنفی در سال ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: چالش‌های کلی بخش کشاورزی و بویژه حوزه شیلات در کشور به دلیل مشکلات ریشه‌ای و عدم اراده کافی برای حل این مسائل است که چندان هم مطلوب نیست. با این وجود، آمارها نشان‌دهنده افزایش تولید و صادرات آبزیان است.

رشد ۳۸ درصدی صادرات آبزیان در ۶ ماهه ابتدائی سال

وی ادامه داد: صادرات آبزیان در ۶ ماهه ابتدائی سال ۳۸ درصد رشد داشته که بیشتر این افزایش مربوط به صادرات خوراک آبزیان و همچنین ماهیان گرم آبی و خاویار است، هرچند صادرات میگو به دلیل بیماری کاهش یافته است.

نبود نقدینگی کافی بزرگترین چالش صنعت آبزیان

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور به مشکلات در تأمین نقدینگی اشاره کرد و افزود: علی‌رغم رشد تولید و صادرات آبزیان، بانک‌ها و نظام مالی حمایت‌های کافی را از واحدهای تولیدی نمی‌کنند و از سوی دیگر، افزایش قیمت نهاده‌ها و نیاز به نقدینگی بیشتر، تولیدکنندگان را تحت فشار قرار داده است و متاسفانه طی ۲ سال اخیر،  قیمت نهاده‌ها بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.

وی تصریح کرد: البته تأمین نقدینگی عمدتاً از محل صادرات و پیش‌فروش‌ها به چین و امارات و... انجام می‌شود.

عدم تخصیص به موقع ارز برای واردات

خدایی در حوزه زیرساخت‌ها، به وجود استخرها و قفس‌های پرورش ماهی اشاره کرد و گفت: مشکلاتی در تأمین بچه ماهی و تخصیص ارز برای واردات وجود دارد، چرا که ۹۰ درصد بچه ماهی‌ها از خارج وارد می‌شود و مشکلات تخصیص ارز به تولیدکنندگان لطمه می‌زند.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور تصریح کرد: زیرساخت‌های بسیار خوبی در زمینه پرورش ماهی در قفس داریم که می‌توان حدود ۱۵ هزار تن ماهی تولید داشته باشیم اما تولید واقعی ما حدود ۷ هزار تن است و متاسفانه در حال حاضر، ناهماهنگی در حوزه ماهی در قفس داریم و متاسفانه این صنعت به صورت کاریکاتوری مضحک رشد کرده است.

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی بارها تولیدکنندگان را مورد بی‌مهری قرار داده است ادامه داد: همانگونه که اشاره شد، متاسفانه تولید بچه ماهی در کشور به شدت محدود است و وابستگی به واردات با مشکلاتی در تأمین و تخصیص ارز مواجه است و تولیدکنندگان برای دریافت ارز از دولت با مشکلاتی روبرو هستند و در حال حاضر، وزارت جهاد کشاورزی چندین بار درخواست تخصیص ارز برای بچه ماهی‌ها را به بانک مرکزی ارسال کرده است، اما با مشکلاتی از جمله چک‌های بی‌محل مواجه شده‌اند.

سازمان شیلات نفوذ کافی در وزارتخانه را ندارد

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور افزود: در حالی که نیاز ارزی این بخش ۵ میلیون دلار است، اما کشور به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری نیاز دارد.

وی به نقش سازمان شیلات در حمایت از تولید و مشکلات مدیریتی اشاره کرد و گفت: این سازمان باید به حل مشکلات بپردازد، اما متاسفانه سوء مدیریت‌ها و مشکلات زیرساختی در سازمان شیلات و ضعف در تصمیم‌گیری‌ها باعث کاهش اشتغال و مصرف سرانه این محصولات شده است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان آبزیان کشور تاکید کرد: سازمان شیلات باید نقش فعال‌تری در حل مشکلات ایفاء کند و نمایندگان این سازمان باید مطالبه‌گری بیشتری داشته باشند؛ در واقع شیلات باید در جهت تبلیغ مصرف آبزیان و افزایش تولید تلاش کند و به مشکلات ساختاری خود رسیدگی کند.

خدایی خواستار توجه بیشتر دولت به مشکلات صنعت آبزی‌پروری و حمایت از تولیدکنندگان شد و تأکید کرد: با مدیریت صحیح و استفاده از ارزآوری، می‌توان به افزایش تولید و بهبود وضعیت صنعت کمک کرد و در تمامی بخش‌های شیلاتی خواستار این هستیم که از محل ارز حاصل از صادرات خودمان واردات خود را انجام دهیم.

وی به تلاش‌های گذشته سازمان شیلات در حمایت از صنعت پرورش ماهی و آموزش پرورش‌دهندگان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این تلاش‌ها به دلیل کمبود بودجه و ضعف ساختاری به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر