ستاد تنظیم بازار کشاورزان شمالغرب کشور را غافلگیر کرد؛
دپوی بیش از ۲ هزار کامیون سیب درختی آذربایجان غربی در گمرکات کشور
استاندار آذربایجانغربی، گفت: بیش از ۲ هزار کامیون سیب درختی استان بهسبب ناهماهنگی گمرک و وزارت صمت در گمرکات کشور دپو شده و روند صادرات را مختل کرده است.
به گزارش ایلنا، آذربایجانغربی با تولید بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب درختی، قطب مهم تولید سیب در کشور است و علاوه بر تامین نیاز داخلی، این محصول را به کشورهای همسایه و اتحادیه اوراسیا صادر میکند.
این در حالی است که همه ساله در موقع صادرات، برخی ممنوعیتهای صادراتی از سوی دولت ابلاغ شده و کشاورزان از این حیث ضرر و زیان مالی فراوانی را متحمل میشوند.
امسال نیز یک هفته مانده به آغاز سال نو ستاد تنظیم بازار با مصوبه ممنوعیت صادرات سیب و پرتقال کشاورزان را غافلگیر کرد.
این مصوبه موجب نگرانی مسئولان و کشاورزانی شده است که نظارهگر هدررفت زحمات یکسالهشان هستند چرا که سیب برای کشاورزان به عنوان یک محصول استراتژیک بوده و اگر تولید و صادرات آن همراه با عقلایی کردن فعالیتهای تولیدی، بازاررسانی و بازاریابی باشد؛ این محصول میتواند یکی از پیشرانهای اقتصادی محسوب شود.
به طوری که افزون بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی می توان از این محصول و فرآوردههایش به صورت اقلام مهم صادراتی و منبع تامین ارز بهره برد، اما دریغ از اتخاذ تدابیر درست و اصولی.
امسال نیز در استان بیش از یک میلیون تن سیب تولید شده است که از این میزان، هم اکنون ۲۵۰ هزار تن در سردخانه ها باقی است، البته این مشکل مربوط به سال جاری نیست و به یک داستان تکراری تبدیل شده به طوری که کشاورزان همه ساله در این ایام با این مشکل دست به گریبان هستند.
بیش از ۲ هزار کامیون سیب درختی استان در گمرکات کشور دپو شدهاند و بخاطر ناهماهنگی گمرک و وزارت صمت در روند صادرات اخلال ایجاد شده است.
این جمله را استاندار آذربایجان غربی در نشست استانداران سراسر کشور که با حضور وزرای کشور و جهاد کشاورزی و به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، عنوان کرد.
محمدمهدی شهریاری ضمن اینکه از هر گونه محدودیت و ممنوعیت در صادرات سیب درختی انتقاد کرد، متذکر شد، با وجود تلاشهای فراوان برای تسهیل در روند صادرات سیب درختی، متاسفانه مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار ضربه بزرگی به اقتصاد استان وارد می کند.
به گفته وی، اگر محدودیتی در روند صادرات سیب اعمال شود بخش کشاورزی استان دچار ضرر سنگینی میشود.
شهریاری افزود: انتظار این بود ستاد تنظیم بازار با آذربایجان غربی به عنوان مسئول میز سیب کشور در خصوص هرگونه برنامه ریزی برای سیب هماهنگی لازم را داشته باشد.
استاندار آذربایجان غربی خواستار لغو هرگونه محدودیت در صادرات سیب درختی شد و تاکید کرد: با پیگیری های انجام شده تا اعلام کتبی محدودیتها به گمرکات باید صادرات ادامه داشته باشد.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا مسئولان کشوری برای رفع این مشکل اساسی در بخش اقتصادی استان تصمیم فوری اتخاذ میکنند تا در این روزهای پایانی سال و با این مشکلات معیشتی و گرانیها لبخند رضایت بر لبان کشاورزان بنشیند و نگرانی آنها را از بابت بازار سیب درختی رفع شود.