تجاری سازی دستگاه پوست کن گردو در تبریز
کندن پوست سبز گردو یکی از مشکلات اساسی باغداران می باشد و روش دستی کندن پوست گردو علاوه بر صرف هزینه و اتلاف وقت، سبب سیاه شدن پوست چوبی و مغز گردو می شود طراحی و ساخت دستگاه پوست کن که سبب بهبود کمی و کیفی در عملیات بعد از برداشت و فرآوری گردو(مکانیزه) شود ضرورت داشت.
مدیر واحد تجاری سازی و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی از تجاری سازی و تولید صنعتی دستگاه پوست کن گردو همزمان با فصل پاییز در تبریز خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا اکبر عبدی قاضی جهانی در حاشیه رونمایی از این دستگاه که توسط شرکت ماشین سازی تبریزکار به تولید صنعتی رسیده است افزود: کندن پوست سبز گردو یکی از مشکلات اساسی باغداران می باشد و روش دستی کندن پوست گردو علاوه بر صرف هزینه و اتلاف وقت، سبب سیاه شدن پوست چوبی و مغز گردو میشود.
وی افزود: همچنین مشکلات بهداشتی ناشی از فعالیت باکتریها، رشد و نمو کپکها و آلودگی میکروبی در کاهش کیفیت میوه و مغز گردو موثر بوده و کاهش کیفی محصول در اثر شکستن و ترک خوردن پوست چوبی میوه حادثمیشود.
اکبر عبدی قاضی جهانی با بیان اینکه دانه شکسته گردو به علت قرار گرفتن در معرض هوای آزاد و اکسیداسیون اسیدهای چرب آن، سریعاً فاسد می گردد و مهم تر اینکه سبب سیاه شدن پوست دست باغداران و عوارض بهداشتی ناشی از تماس با ماده سمی ژوگلانین را به دنبال دارد افزود: لذا طراحی و ساخت دستگاه پوست کن که سبب بهبود کمی و کیفی در عملیات بعد از برداشت و فرآوری گردو(مکانیزه) گردد ضرورت داشت.
مخترع دستگاه پوست کن گردو با بیان اینکه این دستگاه را در سال ۱۳۸۲ در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی به ثبت رسانده است افزود: استفاده از این دستگاه ضمن کاهش هزینه های کارگری و سرعت عمل، بهبود خصوصیات کمی و کیفی دانه و مغز را با بهره مندی از تکنولوژی و مکانیزاسیون در فرآوری محصول به جهت سرعت عمل، دقت، کارآیی بیشتر و رعایت نکات بهداشتی، انگیزه و هدف اصلی از تولید این دستگاه است.
عبدی قاضی جهانی با بیان اینکه این دستگاه با ظرفیت ۵۰ کیلویی طراحی شده است که قادر است این ظرفیت را در مدت ۵ دقیقه پوست کنی نموده و دانه با پوست چوبی شسته شده، عاری از پوست سبز، بدون شکستگی پوسته چوبی و کاملاً بهداشتی عرضه نماید افزود: بدون اینکه عصاره پوست به درون بذر نفوذ نموده و کیفیت مغز را تحت تأثیر قرار دهد پوست کنی با این دستگاه دیگر نیازی به شستشوی مجدد نمی باشد و رنگ طبیعی پوست چوبی نمایان شده و بازارپسندی آن حفظ می شود و در ضمن از عصاره حاصل به صورت گسترده و وسیع در صنعت رنگرزی و تولید کربن فعال و استخراج تانن می توان بهره برد.
مدیر واحد تجاری سازی و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه در این واحد، فرایند تجاری سازی تحقیقات، حقوق مالکیت فکری، ارزیابی و توسعه فناوری، انتقال فناوری، ارزش گذاری و بازاریایی فناوری مد نظر است و تحقیقات در سه قالب بنیادی، یافته بینان و فناور بینان انجام می شود افزود: تجاری سازی تحقیقات منجر به ارتقاء ارزش افزوده محصولات می شود زیرا که افت بخش کشاورزی ما به علت خام فروشی است در حالی که مواد خام کشاورزی باید تبدیل به محصولات دیگری با ارزش افزوده بالاتر شوند.
عبدی قاضی جهانی با بیان اینکه اکثر تحقیقات صورت گرفته در بخش کشاورزی بیشتر تئوریک می باشند افزود: کاربردی کردن، اقتصادی نمودن و تجاری سازی تحقیقات کشاورزی به منظور توسعه کمی و کیفی بخش کشاورزی بایستی توسط مدیران مجموعه دنبال شود.
وی ایجاد مراکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی در پارک های فناوری استان را از وظایف جمله واحد تجاری سازی و فناوری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی دانست و افزود: نخستین مرکز رشد استان با همکاری سازمان جهادکشاورزی استان و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین با مشارکت پارک علمی و فناوری آذربایجان شرقی در محل این مرکز راه اندازی میشود.