بازنشر نخستین کتاب چاپی تبریز در دوره قاجار رونمایی میشود
کتاب «رساله جهادیه» به عنوان نخستین کتاب چاپی تبریز در دوره قاجار، پس از تجدید چاپ در شهر مقدس قم، همزمان با هفته نکوداشت تبریز، رونمایی میشود.
رئیس کمیته فرهنگی هفته نکوداشت تبریز از رونمایی از تجدید چاپ اثر نفیس متعلق به دوره قاجار، همزمان با هفته نکوداشت تبریز خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اکبر صفیپور گفت: کتاب «رساله جهادیه» به عنوان نخستین کتاب چاپی تبریز در دوره قاجار، پس از تجدید چاپ در شهر مقدس قم، همزمان با هفته نکوداشت تبریز، رونمایی میشود.
وی افزود: همزمان با این رونمایی، جایگاه تبریز در تاریخ صنعت چاپ کشور نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی همچنین به برنامههای مرتبط با استاد شهریار در برگزاری هفته نکوداشت تبریز اشاره کرد و افزود: جایگاه بیبدیل شهریار به عنوان یکی از ظرفیتهای عمیق فرهنگی استان باید بیش از پیش مورد توجه واقع شود. این اراده با برگزاری جشنواره هنری در روستای خشکناب و آغاز مرمت خانه پدری استاد در این منطقه، در خرداد ماه گذشته، مورد توجه قرار گرفت.
صفی پور خاطرنشان کرد: این اتفاق، مقدمه دستاورد بزرگی است که بتوانیم از ظرفیت تاریخی و فرهنگی این منطقه، به عنوان فرصت گردشگری ادبی تبدیل کنیم. این امر در راستای تحقق فرصتهای گردشگری فرهنگی شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی، قطعاً کارساز خواهد بود.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزیهای تدوین شده، همزمان با روز ملی شعر و ادب، شصتمین سالگرد چاپ و نشر منظورمه حیدربابای تبریز کنگره بین المللی استاد شهریار، به مدت دو روز، در روزهای ۲۶ و ۲۷ شهریور برگزار میشود.
صفیپور با بیان اینکه سعی میکنیم این بزرگداشت را با نگرش جدید و رویکرد متفاوت نسبت به سایر برنامههای مشابه برگزار کنیم، افزود: دبیرخانه این همایش با محوریت فعالیت دو کمیته اجرایی و علمی از هم اکنون، کار خود را بر اساس برنامه زمانبندی آغاز کرده است.
رئیس کمیته فرهنگی هفته نکوداشت تبریز از فعالیت دبیرخانه کنگره بین المللی استاد شهریار در شهرهای تبریز و تهران خبر داد و گفت: تاکنون بیش از ۱۸۰ عنوان مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که از میان آنها میتوان به آثاری از کشورهای بنگلادش، تاجیکستان، عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان اشاره کرد.
وی ادامه داد: کمیته علمی کنگره با بهره گیری از کارشناسان مبرز و نامی و همچنین اساتیدی از دانشگاههای تبریز، ارومیه اردبیل، زنجان، مشهد و شیراز، فعالیت خود را پیگیری میکند.
صفیپور همچنین بهره گیری از ظرفیتهای موسیقیایی و نمایشی و آثار تجسمی شعر استاد شهریار را از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده در برگزاری هفته نکوداشت تبریز عنوان کرد.