مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی:
با نقل و انتقال دهندگان بدون مجوز گونههای جانوری در آذربایجان شرقی برخورد جدی میشود
عملکرد اداره کل حفاظت محیط زیست استان در جهت حفظ حیات وحش و جلوگیری از آسیب به آن است و در این راستا با قاچاق و خرید و فروش غیر مجاز جانوران بومی و غیر بومی به شدت برخورد میکند.
ایلنا: مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از برخورد جدی با نقل و انتقال دهندگان بدون مجوز گونههای جانوری خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا حمید قاسمی با اشاره به نامگذاری سوم مارس به نام روز جهانی حیات وحش گفت: عملکرد اداره کل حفاظت محیط زیست استان در جهت حفظ حیات وحش و جلوگیری از آسیب به آن است و در این راستا با قاچاق و خرید و فروش غیر مجاز جانوران بومی و غیر بومی به شدت برخورد میکند.
وی ادامه داد: به طور کلی گونههای جانوری وحشی نقش اساسی در اقتصاد کشورها داشته و دارند اما در جهان امروز با پیشرفت علم و معلوم شدن نقش تنوع زیستی در معالجه بیماریها و استفاده از ژنهای وحشی و اختلاط آن با گونههای اهلی برای اصلاحنژاد و افزایش تولید گوشت و سایر فرآوردههای پیش از پیش اهمیت تنوع زیستی و حفاظت از آنرا بر همه معلوم داشته است.
قاسمی با تاکید بر لزوم توجه به حفاظت از ژنهای گیاهان و جانواران گفت: ژنهای موجود در گیاهان و جانوران هر کشوری از مهمترین ثروتهای مردم آن کشور به حساب آمده و با جدییت از آن حفاظت میکنند.
وی با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی که شامل سه بخش زنده یعنی گیاهان، جانوران و میکروارگانیسمها و بخش غیر زنده مانند آب، خاک و هوا از مهمترین شاخصهای توسعه پایدار به شمارمی آید یاد آور شد: با توجه به اینکه کشورمان از نظر تنوع زیستی جزء ۴ کشور غنی جهان میباشد حفاظت از تنوع زیستی از الویتهای دولت تدبیر و امید و سازمان حفاظت محیط زیست است.
قاسمی نقش گروههای مردم نهاد در فرهنگ سازیهای زیست محیطی را مهم دانست و گفت: دوستداران حیات وحش که ناآگاهانه اقدام به خرید برخی گونههای در حال انقراض و سوء استفاده برخی عناصر سود جو را فراهم میآورند باید موضوع اهمیت حفاظت از حیات وحش آشنا شوند و فرهنگ سازی عمومی در این خصوص صورت گیرد.
وی ادامه داد: گونههایی چون سنجاب ایرانی و سمند لرستانی که از از گونههای در حال انقراض کشور به حساب میآیند قربانی این گونه ناآگاهیها میشوند.