استاد لرزهنگاری و زمینشناسی دانشگاه کمبریج:
ساختوسازهای غیراصولی موجب خسارات جانی و ملی میشود
زمان وقوع زلزله قابل پیشبینی نیست. / اما با مطالعات علمی میتوان به بزرگی و نقاط مستعد زلزله پی برد. / رویکرد ایران در مقابله علمی با مخاطرات لرزهنگاری، حتی در برخی کشورهای اروپایی نیز دیده نمیشود. / نگاه علمی به حوزه زلزلهشناسی، باعثشده تا ایران در حوزههای اکتشاف و مهندسی شهری نیز به پیشرفتهای ارزشمندی دست یابد.
ایلنا: استاد لرزهنگاری و زمینشناسی دانشگاه کمبریج، بار علمی تحقیقات پژوهشگران ایرانی را در موضوع گسل تبریز ارزشمند خواند.
به گزارش خبرنگار ایلنا پروفسور جیمز جکسون که در همایش بینالمللی زمینشناسی و لرزهشناسی سخن میگفت، خاطرنشان کرد: رویکرد ایران در مقابله علمی با مخاطرات زمینشناسی و لرزهنگاری، حتی در برخی از کشورهای اروپایی نیز دیده نمیشود.
وی افزود: علاوه بر این، نگاه علمی به حوزه زلزلهشناسی، باعثشده تا ایران در حوزههای اکتشاف و مهندسی شهری نیز به پیشرفتهای ارزشمندی دست یابد.
پروفسور جکسون تاکید کرد: اگرچه زمان وقوع زلزله قابل پیشبینی نیست اما بزرگی و نقاط مستعد زلزله، از طریق مطالعات علمی، قابل تشخیص است.
استاد لرزهنگاری و زمینشناسی دانشگاه کمبریج، افزود: از این امتیاز مهم میتوان در جهت تعریف معیارهای ساختوساز و کاستن از مخاطرات زلزله سود برد.
وی با تاکید بر مستند سازی تحقیقات علمی در حوزه لرزهنگاری اظهار داشت: این زلزله نیست که باعثاز بین رفتن انسانها میشود؛ بلکه آنچه موجب خسارات جانی و ملی میشود، ساختوسازهای غیراصولی است؛ بنابراین باید تمام ظرفیت و توان خود را معطوف مطالعات مکان یابی و احداثاصولی ابنیه کنیم. گفتنی است سی و دومین گردهمایی علوم زمین و نخستین کنگره تخصصی زمینشناسی زمین لرزه پس از سه روز برگزاری همزمان درتهران و ۱۱ شهر دیگر کشورمان، شب گذشته به کار خود پایان داد.