خبرگزاری کار ایران

افزایش فضای سبز تبریز گامی برای کاهش آلودگی هوا

افزایش فضای سبز تبریز گامی برای کاهش آلودگی هوا
کد خبر : ۱۳۳۶۱۶

با توجه به تصویب نامه هیئت وزیران، شهرداری‌ها وظیفه دارند تا پایان برنامه پنجم توسعه، سالیانه یک متر مربع بر سرانه فضای سبز شهری اضافه کنند که وزارت نیرو، آب خام مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز را تامین خواهد کرد.

ایلنا: معاون محیط زیست انسانی محیط زیست استان آذربایجان شرقی از بررسی روند پیشرفت برنامه کاهش آلودگی هوای تبریز خبر داد.
به گزارش ایلنا علی عبدلی در جلسه کار‌شناسی برنامه کاهش آلودگی هوای شهر تبریز گفت: بر این اساس افزایش فضای سبز در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به تصویب نامه هیئت وزیران، شهرداری‌ها وظیفه دارند تا پایان برنامه پنجم توسعه، سالیانه یک متر مربع بر سرانهٔ فضای سبز شهری اضافه کنند که وزارت نیرو، آب خام مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز را تامین خواهد کرد.
معاون محیط زیست انسانی حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: در راستای این برنامه شهرداری‌ها در ارائه پروانه ساختمانی باید ایجاد فضای سبز را در ساخت و سازهای شهری را در نظر بگیرند.
وی وظایف سازمانهای مربوط به این برنامه را در آذربایجان شرقی و کلانشهر تبریز برشمرد و گفت: تامین سوخت مورد نیاز خودروهای سبک و سنگین بر اساس استاندارد جهانی یورو۴، تبدیل جایگاههای تک منظوره به دو منظوره(بنزین و گاز) مطابق با سبد سوخت کشور، از وظایف وزارت نفت پالایشگاه و شرکت پخش فرآروده‌های نفتی تبریز است.
عبدلی انتقال واحدهای آلاینده به خارج از حریم شهر‌ها، الزام صنایع به ایجاد سیستم‌های کنترل آلودگی وسیستم‌های پایش آنلاین(on - line) و تبدیل سوخت واحدهای تولیدی مستقر در محدوده شهری به انرژیهای تجدید پذیر یا گاز را از وظایف سازمان صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد.
وی در تبیین وظایف سازمان‌ها و ادارات اضافه کرد: ادارهٔ ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان هوا‌شناسی، وزارت نیرو(آب) و شهرداری‌ها نیز وظیفه، افزایش تعداد ایستگاههای سنجش آلودگی هوا، ایجاد سامانهٔ پایش بر خط(on - line)، ارتقای نرم افزار‌ها، مدل سازی آلودگی هوا و تامین بسترهای مخابراتی، ارتقای سامانه‌های پایش، پیش بینی و هشدار برای اطلاع رسانی بهنگام پدیده‌های جوی و آلودگی هوا و استفاده از فن آوری مناسب مانند بارورسازی ابر‌ها در شرایط هشدار را به عهده دارند.
عبدلی افزایش حداقل پنج درصدی سهم حمل و نقل عمومی را نسبت به سال قبل از برنامه‌های طرح کاهش آلودگی تبریز عنوان کرد و گفت: در سال جاری تعداد ۳۸ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی تبریز افزوده شده و این در حالی است که نیاز شهر تبریز به افزایش ۱۵۰ تا ۲۰۰ دستگاه اتوبوس است.
وی همچنین ساماندهی معابر و تسهیل عبور و مرور عابران پیاده و دوچرخه سواران، نصب دوربین‌های نظارت تصویری دیجیتالی برای کنترل مبادی ورودی طرح ترافیک و نصب تابلو الکترونیکی مسیر یاب شهری و الزام به تجهیز موتور خانه تمام ساختمان‌های اداری و تجاری به سیستم‌های هوشمند انرژی از وظایف دیگر شهرداری عنوان کرد و گفت: در برنامه کاهش آلودگی هوا، توسعهٔ فضای سبز جنگلی در حریم شهر‌ها با کاشت گونه‌های گیاهی مناسب توسط اداره کل منابع طبیعی و جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و تولید و پخش برنامه‌های آموزش و تنویر افکار عمومی توسط صدا و سیما، جلوگیری از تردد خوردهای فرسوده بر اساس استاندارد ارائه شده به معاونت راهنمائی و رانندگی ناجا، شماره گذاری خودرهای وارداتی و تولید داخل بر اساس استاندارد یورو ۴ و تولید خودروهای داخلی با استاندارد یورو ۴، برای جلوگیری و کاهش آلْودگی هوا، در نظر گرفته شده است.
لازم به ذکر است این جلسه با حضور ساعی مدیر کل ستاد بحران استانداری آذربایجان شرقی و نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر تبریز در سالن کنفرانس اداره کل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز