برای مقابله با کرونا همه با هم باید تلاش کنیم
مسئولان واقعیتها را به موقع به مردم نمیگویند / شهروندان هم بهداشت شخصی را جدی نمیگیرند / زنگ خطر برای اغذیه فروشیهای بندرعباس

رفتار مردم بندرعباس در مقابله با ویروس کرونا نشان دهنده این مطلب است که از آموزش کافی نسبت به استفاده از لوازم بهداشتی برخوردار نیستند، در این میان اغذیه فروشی هایی که ظروف مورد استفاده آنها در تماس مستقیم با هوای آزاد و مشتریان است خطر انتقال و انتشار این ویروس را دو چندان کرده است.
به گزارش ایلنا از بندرعباس،ویروس کرونا بحرانی است که امروزه نه تنها سلامت و جان مردم کشور ما را تهدید میکند بلکه دنیا را با یک چالش جدی روبهرو کرده است.
آنچه در حال حاضر حائز اهمیت بوده توجه به این نکته است که تا این زمان درمان قطعی و واکسنی برای مقابله با کرونا ویروس کشف نشده و تنها راه مقابله با کرونا پیشگیری از مبتلا شدن به این ویروس است.
به گفته کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت نقش مردم در کنترل اپیدمی این ویروس بالغ بر 70 درصد است به این صورت که افراد میتوانند با رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی از سلامت خود و دیگر هموطنان صیانت به عمل آورند.
برای بررسی رفتار مردم در مواجهه با این بیماری و رعایت نکات بهداشتی از جانب آنها، به کوچه و خیابانهای شهرستان بندرعباس به عنوان یک جامعه آماری که طبق گفته مسئولان آن در شرایط نیمه قرمز قرار دارد و تا این زمان تست 27نفراز هرمزگان مثبت اعلام شده است، رفتیم.
بیشتر از هر چیز عدم استفاده درست برخی از شهروندان از امکانات بهداشتی همچون ماسک و دستکش بود که نشان از کمبود اطلاعرسانی صحیح نکات بهداشتی و عدم آگاهی شهروندان بندرعباسی از این موضوع دارد.
شهروندان از این نکته غافل هستند که هنگام استفاده از ماسک به هیچ عنوان نباید دست با آن در تماس مدوام باشد و یا نباید با دستکشهای بر فرض آلوده، صورت خود را لمس کرد و شاید یکی از عواملی که دراین خصوص میتواند به شهروندان آگاهیرسانی کند نصب بیشتر بنرهای اطلاعرسانی در سطح شهر و استفاده از فضای مجازی برای بیان این نکات باشد.
طبق مشاهدات خبرنگار ایلنا در خصوص موارد ذکر شده در ادارات شهرستان نیز وضع بهتری حاکم نبود و این نشان از جدی گرفته نشدن این مهم از سوی مسئولان و مدیران ادارات و کارکنان است که هزینههای کاهش ساعت اداری ادارات را بی نتیجه خواهد کرد.
از همه مهمتر بسیاری از فست فودها و اغذیه فروشیهای سطح شهر هنوز نمی دانند که نباید اغذیه و ظروف یکبار مصرف آنها در تماس با هوای آزاد در مراکز پر تردد فرار گیرد که با توجه به قابلیت انتشار ویروس از تراوشات تنفسی فرد آلوده تا فاصله دو متری، اهمیت رسیدگی و نظارت بر این امکان صد چندان میشود.
«مسعود دادرس» معاون مرکز بهداشت دانشگاه شهرستان بندرعباس در این باره اذعان داشت: ما به کرات با اصناف درباره رعایت نکات بهداشتی جلسه داشتیم و بر رعایت این نکات تاکید زیادی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: آنچه بارها متذکر شدیم عدم استفاده شهروندان از غذاهای بیرون ، فستفود، اغذیه فروشی و... در این ایام است که متاسفانه مردم اصلا رعایت نمی کنند.
دادرس با بیان اینکه تیمهای نظارتی ما به طور روزانه مشغول بازرسی این امکان هستند افزود: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف اصناف درباره عدم رعایت نکات بهداشتی میتوانند با سامانه 190 تماس حاصل کنند تا ناظران در سریعترین زمان برای رسیدگی، به محل اعزام شوند.
وی گفت: باید واقعبین باشیم که صنوف مختلف بسیاری در سطح شهر بندرعباس مشغول به کار هستند و ما نیروی کمی در اختیار داریم در نتیجه برای رسیدگی و نظارت هر چه بیشتر به این امکان نیازمند همکاری مردم هستیم تا بتوانیم از سلامت آنها پاسداری کنیم.
مسعود دادرس ادامه داد: در راستای صیانت از سلامتی شهروندان و جلوگیری از انتشار و شیوع ویروس کرونا بسیاری از اماکن مانند قلیان فروشی ها را تعطیل کرده ایم و همچنین همه روزه از طریق شبکههای اجتماعی، صداوسیما و نصب بنر در اماکن شهری مبادرت به اطلاعرسانی صحیح و آموزش نکات بهداشتی می کنیم.
هرچند نوک پیکان همیشه به سوی دولتمردان بوده اما در کنترل اپیدمی این ویروس نمیتوان از نقش کلیدی شهروندان چشمپوشی کرد، ماسک و دستکشهای یکبار مصرفی که در سطح شهر رها شده علاوه بر مشکلات همیشگی زبالهها، خود گواه این موضوع است که شهروندان نه تنها از قدرت انتشار و میزان آسیبرسانی این ویروس مطلع نیستند بلکه با این قبیل اعمال قطعا به رشد و سرعت انتشار کرونا ویروس کمک خواهند کرد.
معاون مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس در این باره تشریح کرد: باید تاکید کرد که مردم نقش اساسی در مهار و کنترل شیوع این ویروس ایفا می کنند و متاسفانه بیتوجهی آنها به نکات بهداشتی فاجعه آفرین خواهد شد.
وی ادامه داد: رها کردن دستکش و ماسک در خیابان کار بسیار خطرناکی است در حالی که شهروندان باید توجه کنند بعد از استفاده، این وسایل باید در پلاستیک در بسته قرار گرفته و سپس در سطلهای زباله انداخته شود.
دادرس در پایان تاکید کرد: اگر شهروندان عزیز، ما را در کنترل این ویروس همراهی نکنند تمامی تلاشهای شبانهروزی که صورت میگیرد بی نتیجه خواهد ماند.