یک فعال کارگری مطرح کرد؛
لزوم توجه شهرداری تهران به محلات فرودست کارگرنشین/ برای فقرزدایی نیاز به بودجههای کلان هم نیست

یک فعال کارگری می گوید: شهرداری به جای تصویب بودجه های کلان برای بهسازی و ساماندهی، به مسائل زیستی مناطق کارگرنشین توجه کند.
مازیار گیلانینژاد، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به مصوبه اخیر شورای شهر تهران مبنی بر ساماندهی و بهسازی منطقه ۱۲ تهران و تخصیص بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی به شهرداری برای این منظور گفت: موضوع این است که علیرغم این هیاهوها، در سالهای گذشته، کوچکترین اقدامات عملی جهت رفاه ساکنان محلات فرودست کارگرنشین انجام نشده است.
وی ادامه داد: در همین منطقه ۱۲ که میخواهند بهسازی و ساماندهی انجام دهند، منطقههایی هست مثل محله امامزاده یحیی که حداقلهای رفاهی و زیستی را ندارد. در امامزاده یحیی فعالان مدنی و کارگری سه ماه پیش از شورای محله و شهرداری خواستهاند که یک سری امکانات به این محله بدهند.
وی در توضیح امکانات درخواستی گفت: برای مثال چون شبها کارگران و کودکان کار از کوچههایی عبور میکنند که ناامن هستند، در این کوچهها چراغ گذاشته شود یا برای جلوگیری از انتقال آلودگی و گسترش آن، سطلهای بزرگ زباله در کوچهها گذاشته شود؛ اما هیچ پاسخی به این خواستهها داده نشده است.
این فعال کارگری افزود: شهرداری یک حمام رایگان هم در این محله درست نمیکند. این محله یک حمام عمومی دارد که برای هر نفر ساعتی ۵ هزار تومان میگیرد. حالا فرض کنید یک خانوار کارگری ۴ نفره، هفتهای یک روز هم بخواهند حمام بروند، ماهی ۸۰ هزارتومان فقط باید بابت آن هزینه کنند، با دستمزدهای ۸۰۰ هزارتومانی، این هزینه را کجای سبدخانوارشان بگنجانند؟
گیلانینژاد ادامه داد: نه تنها حمام ندارد که درمانگاه رایگان هم ندارد و کودکان کار و کارتن خوابها، در معرض انواع بیماریها قرار دارند.
وی تاکید کرد: وقتی این امکانات اولیه نیست، هم بیماری زیاد میشود و هم آسیبهای اجتماعی گسترش مییابد.
این فعال کارگری با بیان اینکه این بودجههای کلان میلیاردی فقط صرف زیباسازی محلات میشوند؛ افزود: قصد مسئولان شهری این است که به جای آسیب زدایی اساسی، فقط آسیبها را از جلوی چشم بردارند و شهر را خوش منظر کنند.
گیلانینژاد در پایان تصریح کرد: مشکلات محلات فرودست کارگر نشین را با کمترین هزینهها میتوان حل کرد و نیاز به بودجههای آنچنانی نیست. اما مساله این است که در شهرداری تهران اهتمامی برای حل این مشکلات وجود ندارد و اوضاع سالهاست که بر همین منوال باقی مانده است.