نگرانی کارگران قم از تغییر شرایط بازنشستگی سخت و زیان آور

یک فعال صنفی کارگری متقد است: فشار برخی کارفرماها در استان قم، موضع استانداری در رابطه با مبحث مشاغل سخت و زیان آور را تغییر داده است.
«اکبر شوکت» از فعالان صنفی کارگری استان قم در نشست عصر روز گذشته تشکلهای صنفی کارگری قم با مسئولان اداره تمین اجتماعی استان قم با اشاره به مباحث اخیر مطرح شده در استان قم، پیرامون تجدید نظر در مشاغل سخت و زیان آور، گفت: اخیرا شنیدهایم که استاندار در خصوص مباحث مشاغل سخت و زیان آور موضعی را اتخاذ کردند که فکر میکنیم فشارهای برخی کارفرماها برای ندادن حق و حقوق کارگران باعث آن بوده است.
دبیر خانه کارگر قم در این نشست مشترک که در سالن جلسات اداره کل تأمین اجتماعی استان قم با حضور سید مجتبی موسوی، مدیر کل این اداره و مسئولان شعب و نام نویسی شعب تأمین اجتماعی قم و نمایندگان تشکلهای کارگری برگزار شد، گفت: برخی از کارفرماهای استان قم، نه محیط کار خود را از حالت سخت و زیان آور خارج میکنند، و نه راضی میشوند حق و حقوق کارگران خود را که در آن محیطهای بسیار آسیب زا کار میکنند را بپردازند؛ حرف ما این است که طبق قانون محیطهای کار باید از حالت سخت و زیان آور خارج شود، اما وقتی یک کارفرما اقدام به این کار نمیکند، باید حق و حقوق کار سخت و زیان آور را به کارگران خود بدهد.
نماینده تشکلهای کارگری استان قم، گفت: مسئولان استانداری قم نباید فراموش کند که کارگران از حامیان اصلی دولت تدبیر و امید بودند و از این رو نباید دولت تحت تأثیر برخی کارفرماها که فقط به فکر منافع خود و ندادن حقوق کارگران هستند، قرار گرفته و آنها را دلسرد کند.
شوکت با بیان اینکه تأکید جامعه کارگری بر اجرای قانون به ویژه در خصوص مشاغل سخت و زیان آور است، گفت: نباید برای حمایت از گروهی، باعث ظلم به گروه دیگر که کارگران باشند، شویم؛ طبق قانون کارفرماهایی که محیطهای کاریشان حالت سخت و زیان آور دارد، باید ظرف مدت دو سال محیطهای کار خود را از حالت سخت و زیان آور خارج کنند.
نماینده تشکلات کارگری استان قم، ضمن انتقاد از مباحث اخیر مطرح شده در استان قم در خصوص ارجاع پروندههای مشاغل سخت و زیان آور به اداره کل صنعت معدن و تجارت این استان، گفت: بهتر است قبل از هر تصمیمی در خصوص مباحث کار و کارگران، استاندار محترم جلساتی با تشکلهای کارگری داشته باشد و این گونه نباشد که مثلا کارفرماها با نمایندگان دولت بنشینند و تصمیمی در خصوص کارگران بگیرند.
در ادامه جلسه سید مجتبی موسوی مدیر کل تأمین اجتماعی قم، گفت: استاندار قم، از حامیان کارگران و همواره پیگیر دغدغههای جامعه کارگری است.
وی افزود: استاندار کنونی قم به هیچ عنوان تحت تأثیر برخی افراد در این زمینه قرار نگرفته، بلکه ایشان بر اجرای قانون تأکید دارد.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان قم گفت: تعداد محدودی از کارفرماها که محیط کارشان هم بسیار سخت و زیان آور است و حاضر هم نیستند محیط کار خود را از این حالت خارج کنند، برای پیشبرد کار خودشان مطالبی را مطرح میکنند، اما سازمان تأمین اجتماعی در مورد حقوق کارگران کوتاهی نخواهد کرد.
وی گفت: قطعا اگر قانون رعایت شود، نه حق کارگر و نه حق کارفرما تضییع خواهد شد؛ البته این نکته نیز باید ذکر شود که برخی افراد به اسم کارگر سخت و زیان آور و فقط برای منفعت شخصی به دنبال امتیازات این بخش هستند.
محمد مطیری معاون اداره کل تأمین اجتماعی استان قم نیز در این نشست مشترک گفت: واقعا در خصوص مباحث مشاغل سخت و زیان آور مشکل داریم چرا که برخی حاضر نیستند طبق قانون عمل کنند.
وی با بیان اینکه در خصوص قوانین مشاغل سخت و زیان آور ۵ مخاطب وجود دارد، گفت: غیر از کارگران، کارفرماها، تأمین اجتماعی، اداره کار، بهداشت و درمان و شورای حفاظت فنی مخاطبان اصلی قوانین مشاغل سخت و زیان آور هستند اما باید گفت که غیر از سازمان تأمین اجتماعی، هیچ یک از این ۵مخاطب قوانین مشاغل سخت و زیان آور، وظایف خود را به درستی انجام نمیدهند؛ برای مثال برخی کارفرماهای مشمول این قانون باید حق بیمه خود را پرداخت کرده یا محیط کار خود را از حالت سخت و زیان آور خارج کنند که به وظایف خود عمل نمیکنند.