توسط مجله بخارا و با همکاری سفارت پاکستان،
شب زبان و ادبیات اردو برگزار می شود

مجله بخارا با همکاری سفارت پاکستان، هندوستان، بنیاد فرهنگی ملت، دایره العمارف بزرگ اسلامی، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار و گنجینه پژوهشی ایرج افشار شب زبان و ادبیات اردو را برگزار میکند.
مجله بخارا با همکاری سفارت پاکستان، هندوستان، بنیاد فرهنگی ملت، دایره العمارف بزرگ اسلامی، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار و گنجینه پژوهشی ایرج افشار شب زبان و ادبیات اردو را برگزار میکند.
به گزارش ایلنا، شب زبان و ادبیات اردو با حضور سفیران هند و پاکستان برگزار میشود و در این شب علی بیات درباره «زبان اردو، از کی و چگونه؟» سخن خواهد گفت. محمد کیومرثی نگاهی اجمالی خواهد داشت به «نهضت رئالیسم در داستان کوتاه اردو»، فرزانه اعظم لطفی با موضوع «مولانای روم هندوستان» سخنرانی خواهد کرد و وفا یزدان منش به این مضمون خواهد پرداخت که «نهضت علیگر فقط رویکرد سیاسی مذهبی نداشت…» و سپس گروه موسیقی تلفیقی ایران و هند، درشن سینگ و وحید ایریان اجرا خواهند داشت.
زبان اُردو زبان ملی کشور پاکستان و یکی از ۲۲ زبان ملی در هندوستان است. از نظر تعداد گویشور اردو بیستمین زبان جهان است. این زبان از خانوادهٔ زبانهای هندوآریایی است و از لحاظ تبارشناسی به فارسی نسبتاً نزدیک است. زبانهای هندی و اردو در واقع دو گویش از زبان هندوستانی(هندی اردو) هستند. اردو و هندی برای گویشوران یکدیگر قابل فهم هستند و شباهتشان از لحاظ واجشناسی و دستور به اندازهای است که بیشتر زبانشناسان آنها را یک زبان واحد میدانند. اردو گویشی از این زبان است که در پاکستان به کار میرود، با خط فارسی - عربی نوشته میشود، و مملو از واژگان تخصصی و ادبی
فارسی و عربی است. اما هندی گویشی است که در هندوستان به کار میرود و با خط دیواناگری نوشته میشود و در انتخاب واژگان تخصصی و ادبی بر زبان سانسکریت تکیه میکند. زبان واحد هندوستانی از لحاظ مجموع گویشوران چهارمین زبان جهان است. اردو زبان مادری کمتر از هشت درصد مردم پاکستان است، اما نزدیک به نود درصد مردم این کشور اردو را بلدند و میتوانند به این زبان صحبت کنند.
این نشست روز شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۵ عصر در خیابان ولیعصر، سه راه زعفرانیه، خیابان عارف نسب، شماره ۱۲، کانون زبان فارسی برگزار می شود.