در نشست ادواری شهرداران کلانشهرهای کشور در اصفهان مطرح شد:
برای تحقق عدالت اجتماعی کمک دولت به شهرداریها ضروری است

در برنامه ریزی های ملی باید به مسائل کلانشهر ها توجه ویژه گردد زیرا امروزه مدل مشخصی برای اداره شهرها نداریم به طوری که به لحاظ قانونی تفاوتی مابین شهر ۳ هزار جمعیتی و کلانشهر ۱۰ میلیونی وجود ندارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست ادواری کلانشهرهای کشور در اصفهان با اشاره به ضرورت برگزاری اینگونه نشستها گفت لازم است با برگزاری اینگونه نشستها برای ده سال آینده شهرها برنامه ریزی کنیم تا شرایط برای زندگی مردم بهتر شود.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از اصفهان؛ پیروز حناچی با بیان اینکه در حال حاضر شهرهای میانی کشور هم از آلودگی هوا رنج میبرند، اظهار داشت: عقل حکم میکند که اگر میبینیم مسیر اشتباه است راه صحیح را انتخاب کنیم در واقع باید در روشهای سنتی بازنگری شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیاز است در رویهها تجدید نظر و نیروهای انسانی افزایش یابد، افزود: با نیروی کیفی میتوان انتظار کارایی کیفی داشت لذا باید تحولی در این زمینه ایجاد شود.
حناچی با بیان اینکه میخواهیم دولت را مجاب کنیم درآمدهای محلی را به حکومتهای محلی واگذار کند خاطر نشان کرد: برای تحقق عدالت اجتماعی کمک دولت به شهرداریها ضروری است.
وی تاکید کرد: لازم است برخی روشها در نظام مدیریت شهری را اصلاح کنیم به عنوان مثال شهرداریها با فروش فضای شهر، شهر را اداره میکنند که میبایست این روند اصلاح شود چرا که شهرداریها بزرگترین ضرر را در این زمینه میکنند و این روش کسب درآمد نیست و میبایست این روند را متحول سازیم.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به مشکلات کنونی شهرداریها خاطرنشان کرد: در حال حاضر تامین درآمدهای پایدار برای شهرداریها خیلی باید مورد توجه قرار گیرد چرا که در این زمینه نگرانیهای بسیار زیادی است.
هوشنگ خندان دل با تاکید بر اینکه شهرداریها باید در مجموعه دولت نقش پررنگتر و فراگیر داشته باشند تصریح کرد: دولت کمیسیون هشتم را به منظور ساماندهی مسائل شهرداریها تشکیل داده است.
خنداندل یکی از اولویتهای اصلی وزارت کشور توجه ویژه به بحثحمل و نقل شهری دانست و افزود: در این خصوص تفاهمنامهای بین وزارت کشور و وزارت نفت منعقد شده تا براساس چهارچوب قانونی وزارت نفت ۱۰۰ میلیارد دلار برای اجرای اهداف وزارت نفت و پروژههایی در رابطه با کاهش انرژی و سوخت اقدام کنند که به نظر میرسد فرصت بسیار مغتنمی در اختیار شهرداریها قرار گرفته است چرا که بسیاری از طرحهای شهرداریها در تطبیق این هدف قرار دارد.
مدیر دبیرخانه کلانشهرهای کشور در این نشست با اشاره به اینکه امیدواریم با توجه به نوع نگاه و شناخت دوره جدید شاهد ایجاد تحولات در شهرداریها باشیم، افزود: تا به امروز مدل مشخصی برای اداره شهرها نداریم به طوری که به لحاظ قانونی تفاوتی مابین شهر ۳ هزار جمعیتی و کلانشهر ۱۰ میلیونی وجود ندارد.
علی میرنجاتی با بیان اینکه الگو و مدیریت منابع مالیاتی با کشور کاملا متفاوت است، خاطرنشان کرد: در لندن ۶۰ درصد مالیات به شهرداریها و در استانبول و آنکارا ۵۰ درصد مالیات به شهرداریها اختصاص دارد این در حالی است که اکنون قانونی در مجلس وضع میشود که مالیات به شهرداریها و دهیاری به جزء کلانشهرها اختصاص یابد.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه ظرفیتهای اصفهان میتواند در تمدن نوین اسلامی مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: بعد از ۳۵ سال که قرار است در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی گام برداریم، ظرفیتهای اصفهان راهگشای ما در این مسیر خواهند بود.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان اولین شهری بود که در دوران مبارزات انقلاب در آن حکومت نظامی برقرار شد، خاطرنشان کرد: اصفهان در طول دفاع مقدس ۲۳ هزار شهید تقدیم کرد و با توجه به اینکه جمعیت استان اصفهان ۵.۸ درصد جمعیت کشور است اما ۱۰ درصد شهدا، ۱۰ جانبازان متعلق به اصفهان است.
سقائیاننژاد به انتخاب اصفهان به عنوان پایتخت جهان اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی نیز انتخاب شد و این بدین معناست که عصاره تمدن اسلامی در این شهر که متعلق به ایران است شکل گرفته به طوری که یک روز در موسیقی، یک روز در هنر و یک روز در معماری ظهور کرده است.