خبرگزاری کار ایران

در مراسم سرمایه‌گذاری صنعت ریلی مطرح شد:

ظرفیت سرمایه‌گذاری ٧ میلیارد دلاری در صنعت ریلی کشور/ راه نجات کشور بخش خصوصی است

ظرفیت سرمایه‌گذاری ٧ میلیارد دلاری در صنعت ریلی کشور/ راه نجات کشور بخش خصوصی است
کد خبر : ۱۶۲۵۷۷۶

در اسفند سال گذشته ۳۳۰ میلیارد تومان و در اردیبهشت امسال ۳۳۰ میلیارد تومان از محل صرفه جویی سوخت به شرکت‌های خصوصی ریلی تسهیلات ارایه شد و طبق پیش بینی ها در این محور بسته‌های سرمایه‌گذاری ظرفیت ٧ میلیارد دلار سرمایه گذاری وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، نورالله بیراوند، معاون راه‌آهن در مراسم سرمایه‌گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی کشور  با اشاره به اهداف کمی برنامه هفتم توسعه در صنعت ریلی اظهار داشت: افزایش سهم بار به ٣٠ درصد و ترانزیت به ۴٠ میلیون تن با محوریت ریلی از برنامه کمی نظر شده در برنامه هفتم است و از این رو با رویکرد توجه ویژه به بخش خصوصی برنامه منسجمی تدوین شد که در زیرساخت و ناوگان و بخش غیر علمیاتی سرمایه گذاری شود.

وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری برنامه ریزی شده ۶.۴ میلیارد دلار است که ٧٧ درصد آن در بخش ناوگان و ٢٣ درصد در بخش زیرساخت است و ١۵٠٠  میلیون دلار در سرمایه گذاری زیرساخت و ۴٨٩٢ میلیون دلار برای ناوگان باید سرمایه گذاری شود و برای اجرای این برنامه بسته مشوق‌های سرمایه گذاری در صنعت حمل نقل ریلی طراحی و ارایه داده‌ایم. 

معاون تامین سرمایه و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن افزود: بازدهی و جذابیت اقتصادی،تامین مالی پروژه ها و کاهش ریسک سرمایه گذاری از محورهای بسته های مشوق هستند. 

بیراوند گفت: در اسفند سال گذشته ۳۳۰ میلیارد تومان و در اردیبهشت امسال ۳۳۰ میلیارد تومان از محل صرفه جویی سوخت به شرکت‌های خصوصی ریلی تسهیلات ارایه شد و طبق پیش بینی ها در این محور بسته‌های سرمایه‌گذاری ظرفیت ٧ میلیارد دلار سرمایه گذاری وجود دارد.

وی افزود : برای اخذ ۴ همت تسهیلات شرکت‌هایی به بانک‌ها معرفی شده بود و امیدواریم امسال این عدد اخذ تسهیلات به ١٠ همت برسد. 

وی تاکید کرد: سالانه ١.٢ میلیارد دلار منافع ریلی ایجاد می‌کند.

همچنین در ادامه این نشست محمدرضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه مجلس در کنار وزارت راه و بخش خصوصی برای توسعه و پیشرفت کشور قرار دارد، اظهار داشت: حلقه مفقوده صنعت و توسعه کشور بخش خصوصی است و هر جایی که بخش خصوصی در آن پررنگ بوده شاهد.نتایج خوبی بوده‌ایم. 

وی ادامه داد: سالانه ٢٠ هزار نفر فوتی در تصادفات جاده‌های کشور داریم که بخشی از این تصادفا ت به دلیل حمل بار از جاده های کشور بوده و  در برنامه ششم و هفتم آمده است که بار باید از بخش جاده به ریل برود و برای رسیدن به این هدف بخش خصوصی نقش مهمی دارد. 

ریس کمیسیون عمران مجلس گفت: قبلاً این فضا را در راه آهن نداشتیم و امیدواریم این روند همکاری با بخش خصوصی ادامه پیدا کند. اعتمادسازی موضوع مهمی است و بخش باید بداند که با تغییر مدیران سرمایه‌هایش آسیب نمی‌بیند.  متاسفانه بخشی از مدیران بخش خصوصی را رقیب دولت می‌دانند و با بخش خصوصی تقسیم کار نمی‌کنند و الان به مدیرانی نیاز دارقم که بخش خصوصی همکاری کند. 

وی تاکید کرد: صندوق حمل و نقل باید برای حمایت از بخش خصوصی فعال شود. در برنامه هفتم احکام خوبی برای توسعه صنعت ریلی داریم اما در حال حاضر شبکه ریلی کامل نیست به طور مثال بار تا شیراز به صورت ریلی منتقل می‌شود اما از شیراز به بن بست می رسد به همین دلیل سهم ریل در بار کاهش پیدا می کند.

رضایی کوچی تاکید کرد: وزارت نفت یارانه سنگین برای تامین سوخت می پردازد اگر یارانه را به ریل بدهیم مصرف سوخت را کاهش دادیم و تصادفات و آلایندگی هم کاهش پیدا می‌کند و اساسامنفعت آن برای وزارت نفت است.

وی گفت: راه نجات کشور واگذار امور به بخش خصوصی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز