خبرگزاری کار ایران

وزیر میراث فرهنگی در مراسم یادروز سعدی تاکید کرد؛

سعدی، کلید دیپلماسی فرهنگی و صلح جهانی در دنیای امروز است

سعدی، کلید دیپلماسی فرهنگی و صلح جهانی در دنیای امروز است
کد خبر : ۱۶۲۵۵۰۲

از شیراز، پرچم همزیستی مسالمت‌آمیز را به جهانیان نشان دهیم

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، سعدی را نماد هویت ایرانی و ابزاری برای دیپلماسی فرهنگی دانست و بر ضرورت ترویج اندیشه‌های او در جهان تأکید کرد.

 به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدرضا صالحی امیری امشب۳۰ فروردین در مراسم یادروز سعدی که در جوار آرامگاه این شاعر بزرگ در شیراز برگزار شد با اشاره به ویژگی‌های زبان سعدی اظهار داشت: زبان سعدی، زبان تعقل، اخلاق، مدارا و زیبایی است که می‌تواند به‌عنوان ابزار دیپلماسی فرهنگی، همزیستی مسالمت‌آمیز را در جهان ترویج دهد.

وی افزود: در جهانی که خشونت، جنگ و بی‌عدالتی حاکم است، سعدی پیام‌آور صلح و آشتی است و باید از شیراز، پرچم همزیستی مسالمت‌آمیز را به جهانیان نشان دهیم.

نیاز جهان به اندیشه‌های سعدی و حافظ

وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه جامعه امروز بیش از هر زمان به سعدی، حافظ و مشاهیر ایران نیاز دارد، گفت: هویت بزرگ ایرانیان مرهون این بزرگان است و اگر ایران امروز همچون خورشیدی در جهان می‌درخشد، به دلیل وجود آن‌هاست.

وی افزود: نسل جوان، زنان و مردان به معرفت، فضیلت و اخلاق سعدی نیاز دارند و باید از این چشمه جوشان برای سیراب کردن جهان تشنه استفاده کنیم.

سعدی؛ گفتمان‌ساز و راهنمای بشریت

صالحی امیری سعدی را یک گفتمان‌ساز توصیف کرد و اظهار داشت: سعدی فراتر از یک شاعر، با کلامی که از وحی و حکمت برگرفته شده، نسخه شفابخش بحران‌های انسان امروز است.

وی با تأکید بر اینکه سخن سعدی تاریخ مصرف ندارد، افزود: رمز ماندگاری او در پرداختن به حقیقت به جای حوادث است و او نقشه راه ماندگاری فرهنگ ایرانی محسوب می‌شود.

شیراز؛ خاستگاه تمدن و قدرت نرم ایرانی

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به جایگاه شیراز به‌عنوان مهد تمدن و ادب، گفت: شیراز یک شهر نیست، بلکه خاستگاه تمدن ایران زمین است. وی افزود: سعدیه نماد هویت، فرهنگ و معنویت ایرانیان است و جهانیان باید ما را از دروازه سعدی بشناسند.

وی با اشاره به بازدید گسترده مسافران نوروزی از سعدیه، حافظیه و دیگر اماکن تاریخی شیراز، تأکید کرد: این اماکن جاذبه‌ای عمیق دارند و رمزهای نهفته این سرزمین هنوز برای نسل‌های آینده کشف خواهد شد.

ترویج فرهنگ سعدی برای مقابله با ایران‌هراسی

صالحی امیری با انتقاد از شناخت نادرست جهان از ایران، اظهار داشت: ای کاش جهان ایران را نه با نفت و گاز، بلکه با زبان سعدی و حافظ می‌شناخت.

وی افزود: در حالی که برخی رسانه‌ها به دنبال ایران‌هراسی هستند، قدرت نرم سعدی و حافظ تضمین‌کننده ماندگاری فرهنگ ایرانی است.

وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: نهادهای فرهنگی، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید با ترویج اندیشه سعدی، راه نجات بشریت را نشان دهند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز