با حضور وزیر تعاون و کار
عملیات اجرایی بازتوانی و ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی تبریز کلنگ زنی شد

عملیات اجرایی بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز و ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندار آذربایجانشرقی و رییس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس آغاز شد.
به گزارش ایلنا از آذربایجان شرقی، با حضور احمد میدری، کلنگ پروژه بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز صبح پنجشنبه به زمین زده شد، این پروژه گامی مؤثر برای افزایش بازدهی، کاهش آلایندگی و پایداری تأمین برق منطقه خواهد بود.
یکی از عوامل اصلی آلودگی هوای کلانشهر تبریز استفاده نیروگاه حرارتی تبریز از سوخت مازوت است که با اجرایی شدن این طرح و حمایت مسئولان و متولیان از جمله شرکت گاز این طرح در تولید برق و حفظ محیط زیست موثر خواهد بود.
استاندار آذربایجان شرقی در این آئین گفت: با اجرای این طرح، تولید برق در نیروگاه تبریز ۲ برابر میشود و ناترازی موجود در حوزه انرژی به طور قابلتوجهی کاهش مییابد.
بهرام سرمست افزود: با اجرای طرح بازتوانی نیروگاه حرارتی و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی تبریز همچنین مصرف آب نیروگاه که بهاندازه یک شهر ۱۲۰ هزارنفری است، به طور چشمگیری کاهش مییابد.
وی اضافه کرد: با اجرای این طرح از نظر محیط زیستی نیز بخش قابلتوجهی از آلایندگی هوای تبریز که ناشی از سوخت مازوت است، برطرف خواهد شد.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: با دستور ویژه دکتر پزشکیان، امروز شاهد آغاز عملیات اجرایی بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز و همچنین احداث نیروگاه سیکل ترکیبی هستیم که برای مردم استان و تبریز یک پروژه مبارک خواهد بود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیشتر طی نامهای به رئیسجمهور خواهان توسعه نیروگاه حرارتی تبریز شده بودم، خاطرنشان شد: در دیدار با وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی دستور بازتوانی و توسعه نیروگاه حرارتی تبریز را اخذ کردم و امیدوارم با پیشبینی زمان ۱۸ ماهه و با اعتبار ۱۸۰ میلیون دلاری این پروژه بههمت دولت چهاردهم به بهرهبرداری برسد.
علیرضا نوین ادامه داد: این پروژه با سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری و توسط هلدینگ صبا انرژی اجرایی خواهد شد که در نتیجه آن با احداث یک نیروگاه جدید و ایجاد سیکل ترکیبی با نیروگاه قدیم، ظرفیت تولید برق از ۸۰۰ مگاوات به ۱۴۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم افزایش سالانه مصرف برق، فکری برای افزایش تولید نشده است و با تکمیل این پروژه نهتنها در مصرف آب معادل یک شهر ۱۲۰ هزار نفری صرفهجویی خواهد شد بلکه با پایان مازوتسوزی، مشکلات زیست محیطی نیز رفع و با جبران ناترازیها قطعی برق به حداقل خواهد رسید.
براساس این گزارش، با اجرای طرح بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی، ظرفیت تولید برق آن به ۱۲۰۰ مگاوات در سال افزایش مییابد؛ این در حالی است که نیروگاه حرارتی تبریز در شرایط فعلی با توان زیر ۳۰ درصد ظرفیت اسمی آن مشغول فعالیت است.
طرح بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز و ساخت نیروگاه جدید از سال ۱۳۹۶ مطرح بود که با پیگیریهای ویژه استاندار آذربایجان شرقی در دولت وفاق ملی، تفاهمنامه اجرایی آن ۲ هفته قبل به امضای وزرای نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید.