شهردار اراک در نشست با خبرنگاران:
شهرداری اراک جزء شهرداریهای نوین است که تنها به بخش کالبد نمیپردازد

شهردار اراک گفت: شهرداری اراک جزء شهرداریهای نوین است که تنها به بخش کالبد نمیپردازد و به مسائل فرهنگی و تقویت نشاط اجتماعی نیز توجه ویژه دارد. شهر اراک با مزیتهای نسبی و مطلقی که دارد آمادگی خوبی برای رشد و توسعه همهجانبه دارد و از مدیران موفقی در تمام سطوح برخوردار است. بهبود مستمر وضع موجود و رشد و توسعه همهجانبه، از مهمترین چارچوبهایی است که در زمره اقدامات شهرداری قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محمودی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: برنامهریزی بر پایه یک اصول مشخص، همواره مورد تأکید مجموعه مدیریت شهری است. اراک از بسیاری دیگر از شهرها جلوتر است. بهبود مستمر وضع موجود و رشد و توسعه شهر، رویکرد دوره جدید مدیریت شهری است. سرمایهگذاری در خصوص اعتماد مردم به مسئولین باید انجام شود که نقش رسانهها در این خصوص بسیار اثرگذار است.
وی ادامه داد: بسیاری از مسائل و مشکلات این شهر مربوط به سالهای طولانی پیشین است و رفع این موارد نیاز به برنامهریزی و طبقهبندی مسائل دارد. در این راستا نمیتوان انتظار داشت تمامی مسائل شهری در یک دوره کوتاهمدت حلوفصل شود. تاکنون استفاده بهینه از ظرفیتهای شهر اراک نشده است و نیاز است با ایجاد زیرساختهای مورد نیاز از این موقعیت برای معرفی ظرفیتهای این شهر به تمام کشور و همچنین به نسلهای آینده استفاده شود.
شهردار اراک اظهار داشت: شهر اراک از اماکن تاریخی، فرهنگی و تفریحی بسیاری برخوردار است که پرداختن به این مکانها ضرورت دارد، اما رشد و توسعه در شهر اراک نیازمند کار جمعی، همکاری و همافزایی بیشتر است. تصویر مشخصی از اراک بین مردم کشور نیست، آشنایی با این شهر بسیار کم است. المان مشخصی نیز برای معرفی اراک نیست به همین دلیل پرداختن به ایجاد محیطهای گردشگری و المانسازی در اراک اهمیت ویژه دارد.
محمودی تصریح کرد: منطقه گردشگری دره گردو اراک نیاز به بروزرسانی و زیرساختهایی دارد که در تلاش هستیم این منطقه را به مکان زیباتر و گردشگریتر تبدیل کنیم.پارک جنگلی شهید باهنر اراک نیز با مساحت 180 هکتار از دیگر مکانهای تفریحی شهر اراک و بسیار بزرگ است، اما به هر دلیلی تاکنون امکان استفاده بهینه از این مکان انجام نشده است. همچنین باغوحش شهر اراک از دیگر مکانهای تفریحی است که به تازگی توسعه پیدا کرده است.
وی به طرح 24 متری شهر اراک اشاره کرده و در این خصوص بیان داشت: طرح 24 متری، طرحی بود که به جای 58 متری اجرایی میشود و جزء طرحهای شهر اراک است و باید آن را انجام دهیم. در راستای اجرای آن تاکنون حدود یکپنجم املاک تملک شده، 20 مورد پروانه صادر و 6 مورد در دست ساخت است. مساحت کل طرح 42 هزار مترمربع است و باید 20 هزار مترمربع تملک شود که تاکنون 4000 مترمربع تملک شده است.
شهردار اراک تأکید کرد: بزرگترین لندفیل «خاکچال دفن زباله» غرب کشور با فضایی به وسعت 250 هزار مترمربع برای انباشت زبالههای شهری در اراک احداث شده که آماده بهرهبرداری است و مراسم بهرهبرداری از آن به زودی برگزار میشود. این مجموعه برای جلوگیری از نشر شیرآبه زباله در خاک برنامهریزی و احداث شده است. همچنین جهت تفکیک زباله از مبداء نیز یک شرکت فعال است و 25 هزار نفر از شهروندان ساکن اراک با آن در ارتباط هستند.
محمودی ابراز داشت: سازمان پیمانکاری شهرداری اراک جزء مراکز درجه یک کشور و اراک نیز جزء شهرهای پاکیزه کشور است. به ازای هر 1000 نفر یک پارکبان وجود دارد، اما با این وجود اراک با مساحت قابل توجه جزء شهرهای تمیز است که ناشی از تلاش پارکبانها و فرهنگ خود شهروندان در حفظ نظافت شهری است. اراک از جمله شهرهایی است که بهترین امکانات و ابزارها را در اختیار پارکبانها قرار داده و لباسهای استاندارد و لباسهای استاندارد برای آنها پیشبینی شده است.
وی به وضعیت کشتارگاه صنعتی شهر اراک اشاره داشته و در این خصوص اضافه کرد: مشکلات غیراستاندارد کشتارگاه صنعتی اراک حلوفصل شده است. شیرابه کشتارگاه اراک تصفیه میشود و لاشه دامها مورد تأیید نهادهای بهداشتی است. بنابراین در حال حاضر هیچگونه مشکلی به لحاظ تأسیسات و مدیریتی در کشتارگاه صنعتی اراک وجود ندارد و این مجموعه به بهترین نحو به فرایندهای کاری خود میپردازد.
شهردار اراک با تأکید بر اینکه ایجاد پارکینگ در مراکز تجاری و مسکونی خط قرمز اراک است و ایجاد مراکز جدید بدون پارکینگ قابل قبول نیست، گفت: در این راستا از ایجاد مراکز تجاری و مسکونی جدید که فاقد پارکینگ هستند در مواردی که قانون اجازه دهد ممانعت خواهد شد. بر این اساس هر مرکز تجاری و مسکونی جدید که قرار است احداث شود باید ظرفیتهای لازم را در راستای تخصیص پارکینگ ایجاد کنند.
محمودی به عدم الزام قانون برای ایجاد پارکینگ در راهاندازی مطبهای پزشکی اشاره کرده و افزود: طبق قانون نمیتوان پزشکان را ملزم به ایجاد پارکینگ کرد و پزشکان برای راهاندازی مطب هر خیابانی که تمایل داشته باشند میتوانند مطب راهاندازی کنند و قانون الزامآور برای تعیین مکان یا ایجاد پارکینگ نیست. این امر سبب شده که در خیابانهای اصلی شهر اراک با کمبود پارکینگ مواجه شویم و این در حالیست که مطلب پزشکان باید به شهرک سلامت انتقال پیدا کنند.
وی ادامه داد: آموزش آسفالتکاران با آخرین مدل کشور در دستور کار شهرداری اراک قرار دارد. همچنین یکی از برنامهریزیها در شهر اراک این است که کیفیت آسفالتها را افرایش دهیم، در این راستا کارخانه آسفالتی را با روش جدید پیشبینی کردهایم و در صدد رفع مسائل محیط زیستمحیطی آن هستیم. سال گذشته حدود 150 هزار تن آسفالتریزی در نقاط مختلف این شهر انجام شد و در سال جاری به همین میزان پیشبینی شده است.
شهردار اراک به وضعیت تجهیزات آتشنشانی شهر اراک اشاره کرده و اظهار داشت: تجهیزات مدرن در آتشنشانی اراک در اختیار است و بهترین تیم غواصی کشور نیز در این مجموعه فعال است. خرید نردبان با ارتفاع بالا از چندسال پیش در شهرداری اراک برنامهریزی شده بود. با تلاش مجموعه شورای اسلامی شهر و شهرداری این شهر سال گذشته نردبان 32 متری با اعتباری بالغ بر 950 میلیارد ریال خریداری و به کار گرفته شد.
محمودی تصریح کرد: بهرهبرداری از تقاطع غیرهمسطح امام خمینی با اعتباری بالغ بر 2000 میلیارد ریال، پیشرفت 96 درصدی پارکینگ طبقاتی مجتمع آفتاب، احداث پارکسوار به ارزش 612 میلیارد ریال، بهرهبرداری از ساختمان تئاتر شهر، بهسازی و توسعه مجموعه گردشگری نورالشهدا، احداث پارکینگ، طراحی و اجرای بوستان خانواده، بهرهبرداری از بکفیلتر، خرید 30 دستگاه اتوبوس برقی، احداث ایستگاه شارژ اتوبوس، نوسازی مخازن، تکمیل پروژه لندفیل، خرید نردبان 64 متری و ... از جمله اقدامات و دستاوردهای مدیرت شهری اراک است.