رئیس سازمان مرکز آموزش فنی و حرفه ای کشور:
تحول مهارتآموزی در کشور با ۷ کلانبرنامه؛ محمدی: ایران ماهر هدف بزرگ ما است

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در نشست مدیران ارشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای هفت برنامه کلان برای توسعه آموزشهای مهارتی در کشور خبر داد و با اشاره به مشارکت گسترده صنایع، نهادهای دولتی و مجلس، سال ۱۴۰۳ را سالی تعیینکننده برای تحقق “ایران ماهر” دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، امروز در آیین امضای تفاهمنامه طرح کارآفن و رونمایی از طرح وفاق برای ایران (توسعه زیر ساخت های آموزش مراکز فنی و حرفه ای سراسر کشور) و رونمایی از اجرای طرح همنوا که با هدف یکپارچه سازی زیر ساختها و رشد و توسعه آموزش های مهارتی و گسترش عدالت آموزشی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد با تأکید بر اهمیت مهارت در ارتقای کیفیت زندگی و بهرهوری اقتصادی، اظهار کرد: نقطهای که میتواند زندگی هر فرد را تغییر دهد، مهارت است. تفاوت آدمها در سطح مهارت آنهاست و ما باید این تفاوت را به فرصت تبدیل کنیم.
وی در این نشست که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیران کل استانی برگزار شد، افزود: همگنی و همراهی امروز در کشور، بهترین فرصت برای ایجاد تغییر در نظام مهارتآموزی است. این همافزایی را باید به بستری برای تحول سازمانی و رشد کشور تبدیل کنیم.
محمدی با اشاره به شعار «وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر» بهعنوان شعار سال هفته کارگر، گفت: «سرمایهگذاری واقعی در وزارت کار، سرمایهگذاری روی نیروی انسانی است. بر اساس پژوهشهای بینالمللی، هر سال آموزش مهارتی، تا ۱۰ درصد دستمزد و سه درصد بهرهوری نیروی کار را افزایش میدهد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از اجرای هفت کلانبرنامه ملی در حوزه آموزشهای مهارتی خبر داد و گفت: این برنامهها با رویکرد مشارکتمحوری و تقاضامحوری، با هدف پاسخ به نیازهای واقعی بازار کار، در دو سال آینده اجرا خواهند شد.
معاون وزیر با اشاره به اینکه این برنامهها بهصورت همزمان و با همکاری بخشهای مختلف کشور اجرا خواهند شد، افزود: تمرکز ما بر پاسخگویی به تقاضای واقعی بازار کار است. بههمین دلیل برنامههای جدید با رویکرد مشارکتمحور و تقاضامحور طراحی شدهاند.
وی در تشریح این برنامهها گفت: شکلگیری کنسرسیومهای مهارت در استانها: با هدف همافزایی میان سازمان آموزش فنی و حرفهای و صنایع و بنگاههای بزرگ در سطح استانی، این کنسرسیومها به طراحی آموزشهای متناسب با نیاز واقعی صنعت و خدمات کمک میکنند.
محمدی ادامه داد: معرفی ۱۰۰ فرصت سرمایهگذاری در آموزشهای مهارتی: با همکاری اتاق بازرگانی ایران، این طرح فرصتهایی را برای سرمایهگذاران بخش خصوصی در حوزه مهارتآموزی شناسایی و ارائه میکند.
این مسئول اضافه کرد: اجرای طرح ملی “همنوا” با وزارت آموزش و پرورش: در قالب این طرح، ظرفیت ۷۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفهای در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد تا مهارتآموزی از سنین پایینتر نهادینه شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: نوسازی و تجهیز زیرساختهای آموزشی: این برنامه با بهرهگیری از منابع ملی، استانی و مسئولیت اجتماعی شرکتها، بهدنبال ارتقای کیفی مراکز آموزشی در سراسر کشور است. همچنین ایجاد ۳۱ مرکز مهارتهای پیشرفته در حوزه اقتصاد دیجیتال: با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این مراکز با هدف تربیت نیروی انسانی ماهر در مشاغل نوظهور دیجیتال راهاندازی خواهند شد.
معاون وزیر با عنوان اینکه اجرای طرح “کارآفر”: این طرح زمینه ورود کارآموزان به بازار کار را تسهیل کرده و مهارتآموزان را برای اشتغال مؤثر توانمند میسازد، اظهار کرد که توسعه مراکز سنجش صلاحیت حرفهای و طبقهبندی شغلی با هدف اعتباربخشی به گواهینامههای مهارتی و ایجاد مسیر ارتقای شغلی بر مبنای شایستگی انجام می شود.
محمدی با بیان اینکه تحقق ایران ماهر در گروی همین اقدامات عملیاتی است، گفت: اگر بتوانیم با مشارکت صنایع و نهادهای مسئول، این برنامهها را بهدرستی اجرا کنیم، آموزش مهارتی به یک جریان ملی و پایدار در توسعه اقتصادی کشور تبدیل خواهد شد.
محمدی تأکید کرد: ما باید زیرساختهای آموزشی کشور را در خدمت اقتصاد قرار دهیم. اگر بتوانیم با مشارکت صنایع هزینه آموزش را کاهش دهیم، بهرهوری بالاتر میرود و مشارکتها هم بیشتر میشود.
معاون وزیر همچنین به موضوع کمبود منابع مالی سازمان اشاره کرد و گفت: با وجود همت بالای همکاران، درآمد اختصاصی ما رشد نکرده است. اگر امسال موفق شویم برخی منابع مانند درآمد آموزش کارگران را جذب کنیم، میتوانیم بخشی از دغدغههای معیشتی مربیان را برطرف کنیم. همچنین طرح رتبهبندی مربیان نیز این هفته در کمیسیون دولت بررسی خواهد شد.
در پایان، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با ابراز امیدواری نسبت به آینده گفت: با تکیه بر مشارکت صنایع، همراهی دولت و مجلس و همت خانواده بزرگ فنی و حرفهای، میتوانیم مسیر رسیدن به یک سازمان مشارکتجو، ترازنامهمحور و کارآمد را با قدرت ادامه دهیم. ما به تحقق ایران ماهر امیدواریم.