معاون اقتصادی استانداری قم در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
«سرمایهگذاری برای تولید» نیازمند همکاری دولت، بخش خصوصی و بانکها

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم، گفت: "سرمایهگذاری برای تولید" نیازمند همکاری دولت، بخش خصوصی و بانکها است تا با کاهش ریسکها و افزایش سودآوری، سرمایهها را به سمت بخش مولد اقتصاد هدایت کند.
روح الله ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب با نام «سرمایهگذاری برای تولید»، اظهار داشت: تقریبا بیش از یک دهه است که رهبر معظم انقلاب شعار سال را با محوریت موضوعات مرتبط با حوزه اقتصاد و تولید و اشتغال انتخاب میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم افزود: این دغدغهمندی حضرت آقا بیانگر این مطلب است که در این جنگ ترکیبی و همه جانبه از سوی بدخواهان نظام جمهوری اسلامی و همه کسانی که کمر همت بستهاند تا این نظام و شجره طیبه را در مسیر رسیدن به آرمانهای اصلیاش متوقف کنند، در انتخاب شعار سال موضوع اقتصادی و تولید را بیان نمودند یکی از دلایل این انتخاب هوشمندانه و مدبرانه مقام معظم رهبری توجه مسولان و همه ارکان حاکمیت به حوزه اقتصادی و انجام اقدامات لازم بمنظور کاهش آسیبپذیری مردم در این زمینه است.
اقتصاد به نوعی پشتیبان همه موضوعات است
وی تصریح کرد: از این حیث حضرت آقا با درایت و تیزبینی که دارند امسال نیز همانند سالهای گذشته موضوع حول محور اقتصادی است، این شعار را انتخاب فرمودند؛ چرا که اقتصاد در حقیقت به نوعی پشتیبان همه موضوعات در حوزه های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی است.
ابراهیمی در این باره بیان کرد: هر چند بر این باوریم سنگ بنای همه چیز باید فرهنگ باشد، اما پشتیبان همه مولفههای دیگر، موضوع اقتصادی است، اگر در حوزه اقتصادی ما کشور قدرتمندی باشیم و اگر که درآمد آحاد مردم از تولید در همه مقیاس مناسب باشد و نیازمندیهای کشور را مرتفع کند، قطعا کشوری مستحکم و قدرتمندی خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: همچنان که کشور در حوزه نظامی و دفاعی، بسیار قدرتمند و توانمند است اگر در حوزه اقتصادی هم توانمند باشیم، قطعا هیچ کشور و ابرقدرتی نمیتواند علیه این مرز و بوم اقدامی انجام دهد، لذا اقتصاد به عنوان یک پشتوانه عظیم و مستحکم برای همه حوزهها ضروری است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم گفت:شعار امسال مبنی بر «سرمایه گذاری برای تولید»، نشان از تیزبینی و بینش حکیمانه ایشان است؛ در این راستا ما باید شرایط و زمینه سرمایهگذاری در تولید را برای آحاد مردم فراهم کنیم، یعنی در بخش تولید آن قدر جذابیت ایجاد نماییم که مردم سرمایههای خُرد خود را به سمت تولید سوق دهند که در آن هم برکت نهفته و هم میتواند اقتدار روزافزونی را برای کشور به همراه داشته باشد.
وی افزود:باید تلاش کنیم این سرمایهها از مسیر بازارهای سوداگری چون طلا و سکه خارج شود و به سمت تولید بیاید، در این صورت بخش زیادی از نیاز جامعه به بهترین شکل برطرف خواهد شد، همچنین این چرخه تولید وقتی به حرکت بیفتد، بخشهای عظیمی از کشور توسعه مییابد.
ابراهیمی با بیان این که "سرمایهگذاری برای تولید" نیازمند همکاری دولت، بخش خصوصی و بانکها است تا با کاهش ریسکها و افزایش سودآوری، سرمایهها را به سمت بخش مولد اقتصاد هدایت کند، گفت: جذب سرمایههای داخلی و خارجی به بخشهای تولیدی و رفع موانع سرمایهگذاری در این زمینه منجر به اشتغال پایدار از طریق تقویت تولید ملی و کاهش ریسک سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی را بدنبال خواهد داشت.
ابراهیمی بیان کرد: اگر اقتصاد قوی باشد، در خدمت فرهنگ و سیاست و در خدمت اجتماع نیز خواهد بود و واحدهای صنعتی و تولیدی، مسئولیتهای اجتماعی را به خوبی انجام خواهند داد، از سویی مردم وقتی از بابت اقتصادی توانمند باشند، سعی و تلاششان در سایر حوزهها مضاعف خواهد شد.
تسهیل شرایط سرمایهگذاری، تولید و توزیع مناسب، اهمیت زیادی دارد
وی با تاکید بر اهمیت تولید و توزیع مناسب عنوان کرد: در زیست بوم کسب و کار همه مولفهها را باید با هم دید، از ابتدا که میخواهیم کار تولیدی صورت بدهیم تا در انتها که در بازار، کالا میخواهد عرضه شود با یک چرخه مهم مواجه هستیم، این چرخه اگر به درستی مدیریت نشود، با مشکلات اقتصادی مواجه خواهیم شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم خاطرنشان کرد: مثلا در جایی که بازار را نشناسیم و مرتب تولید کنیم و نقدینگی و تسهیلات مورد نیاز و امکانات و خدمات را در اختیار واحد تولیدی قرار دهیم، بدون اینکه توجهی به بازار داشته باشیم، این تولید متورم می شود، در حالی که بازار و خریداری برای تولیدات وجود ندارد و متناسب با نیاز بازار نیست.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر باید تولید کننده ما فقط دغدغه تولید داشته باشند، آن هم تولید مبتنی بر نیاز بازار و از سوی دیگر باید فضای عرضه را به گونهای مهیا سازیم که این کالا با حداقل هزینههای سربار به دست مصرف کننده برسد، حالا اگر در این چرخه به درستی اقدام نشود، ممکن است جایی به عرضه کننده، منابع تخصیص یابد که تولید کننده دچار مشکل شود و بالعکس منابع بدون توجه به نیاز بازار در اختیار تولیدکنندهای قرار بگیرد که در آنجا تورم ایجاد شود.
ابراهیمی بیان کرد: این موازنه و توازن همیشه برقرار باشد؛ چه در روند تولید و یا عرضه؛ چرا که این دو مکمل یکدیگر هستند؛ تولیدی که نتوانیم در بازار عرضه کنیم و به فروش برسانیم این تولید محکوم به شکست است و اگر در حوزه توزیع همه منابع معطوف به توزیع شود ممکن است تولید کننده برای اینکه سر پا بماند و اموراتش بگذرد، حاضر باشد با حداقل قیمت، کالایش را در اختیار توزیع کننده قرار دهد.
وی عنوان کرد: این موازنه را میان تولید و توزیع باید به درستی برقرار کرد، از سوی دیگر اگر ما توزیع کننم ده مناسبی داشته باشیم، این به نفع توزیع نیز است؛ بسیاری از واحدها ممکن است تولید کننده باشند، اما قدرت توزیع را ندارند، میشود با مدیریت، این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم تصریح کرد: در این باره کسانی که توزیع کننده هستند؛ نه اینکه امانت فروش باشند، به نوعی میتوانند مشارکت کنند، در واقع کسی که توزیع کننده است در این چرخه توزیع اگر نقش خود را به درستی ایفاکند، موازنه برقرار و هر دو چه در حوزه تولید و یا توزیع منتفع میشوند.