خبرگزاری کار ایران

آموزش، اولین گام برای سرمایه‌گذاری در بورس

آموزش، اولین گام برای سرمایه‌گذاری در بورس
کد خبر : ۱۵۸۶۷۹۰

رشد قیمت کالاها و خدمات تقریبا در یک روند مستمر و به علت وجود تورم باعث شده تا افراد به دنبال راهی برای جبران افت ارزش پول و سرمایه خود باشند. اشخاص مازاد درآمد خود را پس از کسر هزینه‌ها می‌توانند پس انداز کنند، اما این کار نمی‌تواند کاهش قدرت خرید آن‌ها را جبران نماید. بهترین راهکار برای حل این چالش، سرمایه‌گذاری در دوران تورم است.

افراد می‌توانند متناسب با شرایط خود در بورس، طلا، بانک، مسکن، ارز و دیگر بازارها سرمایه‌گذاری کنند. هر کدام از این بازارها ویژگی‌های خود را دارد و فعالیت در آن ها به آشنایی با ساز و کار این بازارها نیاز دارد.

 

چرا بورس؟

در میان بازارهای مالی یاد شده، بورس گزینه مناسبی است. علت آن نیز میزان بازدهی کسب‌شده بالاتر از تورم در بلند مدت است. همچنین سهولت در سرمایه‌گذاری، امکان سرمایه‌گذاری با مبلغ کم، نقدشوندگی مناسب، شفافیت معاملات و امکان متنوع سازی سبد دارایی‌ها از جمله مزایای بورس در مقایسه با دیگر بازارها است.

 

اهمیت آموزش بورس

آموزش بورس بر موفقیت سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه تاثیر قابل توجهی دارد. از یک سو عوامل گوناگونی در داخل و خارج از بازار بر جهت‌گیری آن تاثیر می‌گذارند و لذا آشنایی با آن‌ها، تحلیل آن موارد و مدیریت ریسک‌های مرتبط نیاز به آموزش دارد و از سوی دیگر، ابزارها و محصولات و ساز و کارهای مختلفی در بورس وجود دارد که آشنایی با آن‌ها نیز به تخصیص زمان برای کسب دانش و تجربه نیاز دارد. بدون آموزش میزان خطا در تصمیم‌گیری و معاملات افزایش می‌یابد.

 

انواع روش‌های تحلیلی

برای شناسایی عوامل موثر بر بازار سرمایه و دارایی مورد نظر برای سرمایه‌گذاری مانند سهام شرکت‌ها، لازم است که معامله گران از شیوه‌های تحلیلی متنوعی استفاده نمایند. تابلوخوانی، تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی از جمله شیوه‌های رایج و معتبر تحلیل بازارها به شمار می‌روند.

 

تابلوخوانی

تابلوخوانی شامل بررسی اطلاعات معاملاتی یک دارایی مانند سهم است. تابلوخوانی به معامله گران کمک می‌کند تا به اطلاعات ارزشمندی درباره رفتار سایر معامله‌گران و تحرکات بازار دست یابند و در معاملات خود تصمیم‌های بهتری اتخاذ کنند.

تعداد خریداران و فروشندگان، تعداد معاملات، حجم معاملات، ارزش معاملات، آخرین قیمت معاملاتی، سود محقق شده هر سهم شرکت، بازه نوسان قیمت، قدرت معامله‌گران حقیقی و حقوقی و تغییرات قیمت هر سهم در طول جلسه معاملاتی از جمله مهم‌‌ترین اطلاعاتی است که تابلوی معاملات نمایش می‌دهد. به کمک این اطلاعات و سایر داده‌ها می‌توان روند قیمت دارایی مورد نظر را تا حدی پیش بینی نمود.

 

تحلیل تکنیکال

این روش، بررسی نمودار قیمت یک دارایی و شناسایی الگوهای رفتاری در گذشته برای پیش بینی رفتار قیمت آینده آن است. تحلیل تکنیکال شیوه‌ای متداول و محبوب در میان معامله‌گران است و با گذر زمان، ابزارهای متنوع و جدیدی در آن توسعه یافته‌اند.

 

تحلیل بنیادی

یکی دیگر از شیوه‌های تحلیلی رایج در بازارهای مالی در میان سرمایه‌گذاران، تحلیل بنیادی است. در این روش، افراد با بررسی وضعیت مالی یک شرکت و خدمات و محصولات آن، سودآوری و همچنین چشم انداز رشد شرکت در آینده تلاش می‌کنند ارزش واقعی سهام شرکت را ارزیابی کنند. مقایسه ارزش واقعی یک دارایی با قیمت روز آن در بازار، میزان ارزندگی آن دارایی را برای خرید یا فروش نشان می‌دهد.

 

آشنایی با ارزشگذاری سهام

یکی از مهم ترین مواردی که در تحلیل بنیادی به آن پرداخته می‌شود، انواع ارزش سهام است. در بازار سرمایه برای یک سهم، چهار نوع ارزش تعریف شده است.

 

ارزش اسمی

به ارزش یک برگه سهام یا هر یک از انواع اوراق بهادار در زمان تاسیس شرکت، ارزش اسمی گفته می‌شود که در بورس ایران به مبلغ یک هزار ریال است.

 

ارزش‌ دفتری

چنانچه مجموع بدهی‌های یک شرکت از مجموع دارایی‌های آن کسر شود، حاصل آن حقوق صاحبان سهام یا همان مجموع ارزش سرمایه سهامداران شرکت است. اگر عدد حاصل بر تعداد سهام شرکت تقسیم شود، آنچه به دست می‌آید نشان دهنده ارزش دفتری هر سهم است.

یکی از کاربردهای ارزش دفتری، استفاده از آن در محاسبه قیمت به ارزش دفتری (P/B) است که برای تحلیل ارزش یک سهم استفاده می‌شود. 

 

 ارزش بازار

ارزش بازار همان قیمت معاملاتی است که سهام بر اساس آن در بورس معامله می‌شود. عاملی که قیمت بازاری سهم را در بورس تعیین می‌کند، میزان عرضه و تقاضا است. به عنوان مثال اگر تقاضا برای سهام یک شرکت به دلیل عملکرد خوب آن یا هر عامل دیگری بالا رود، قیمت معامله سهام شرکت ممکن است تا چند برابر قیمت اسمی افزایش یابد و برعکس، در عملکرد ضعیف نیز با افت تقاضا، قیمت سهام شرکت در بورس کاهش می‌یابد.

 

ارزش ذاتی

ارزش ذاتی یا ارزش واقعی سهام یک شرکت، با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند دارایی‌ها، صورت‌های مالی و عملکرد شرکت و پتانسیل رشد آن محاسبه می‌شود. به عبارت دیگر، ارزش ذاتی یک سهم، قیمت و انتظاری است که سرمایه گذاران برای آن قائل هستند. اگر از نگاه سرمایه گذاران، ارزش ذاتی یک شرکت از ارزش بازار آن بیشتر باشد، گزینه مناسبی برای خرید است.

ارزش ذاتی در تحلیل بنیادی یک سهم اهمیت زیادی دارد و تحلیلگران با مقایسه ارزش ذاتی و بازاری یک سهم در مورد خرید، نگهداری یا فروش آن تصمیم می‌گیرند.

مطالب بالا گوشه‌ای از اهمیت آشنایی با تحلیل و مفاهیم مرتبط با بازار سرمایه است. توصیه می‌شود سرمایه گذاران و معامله گران نسبت به کسب آگاهی از مفاهیم سرمایه گذاری و آموزش در این زمینه از منابع معتبر مانند https://learning.emofid.com/ اقدام نمایند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز