توکلیزاده:
یک فوریت لایحه سازمان گردشگری به شورا ارائه شد
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: یک فوریت لایحه سازمان گردشگری به شورای شهر ارائه شده و سال آینده در دستور بررسی شورا قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایلنا به نقل از سایت شهر، محمدامین توکلیزاده در نشست خبری خود در خصوص تشکیل سازمان گردشگری اظهار کرد: از دوره قبل شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری موظف شد سازمان گردشگری را در زیرمجموعه معاونت اجتماعی تاسیس کند.
وی افزود: این مسئله بارها مورد تاکید شورای شهر قرار گرفته و از شهرداری تهران مطالبه شد. ما در شهرداری تهران با توجه به زیرساختهای مفصلی که در مدیریت شهری وجود دارد، به این نتیجه رسیدیم که باید یک ساماندهی در حوزه گردشگری را داشته باشیم.
توکلی زاده ادامه داد: تهران با دو هزار و ۴۰۰ بوستان، بیش از ۶۰ خانه موزه و تعداد زیادی موزههای تخصصی و زیرساختها و امکان گردشگری طبیعی همچون کوهستان و در جوار کویر بودن و بسیاری از امکانات گردشگری متنوع در حوزه گردشگری علمی، سلامت و بخشهای دیگر، زیرساختهای بسیار خوبی را دارد که بتواند از آنها بهتر استفاده کند.
وی افزود: عمدتاً تهران محل عبور گردشگران است و با تمام زیرساختهایی که دارد چون متولی برای حوزه گردشگری شهری وجود نداشته، نتوانسته مقصد گردشگری باشد. با بحثهای مفصلی که در مجموعه مدیریت شهری صورت گرفت، به این سمت رفتیم که در حوزه سیاستگذاری در این حوزه گام برداریم.
توکلیزاده همچنین تصریح کرد: گردشگری شهری پیوستگی جدی با تفریحات دارد و بخش عمدهای از گردشگری شهری را حوزه تفریحات و مراکز تفریحی پوشش میدهد و معمولا در دنیا تحت عنوان زنجیره سرگرمی از آن یاد میشود و اتصالی بین مجموعههای رسانهای، پذیرایی و تفریحی و... در آن نهفته است. بسیاری از این امکان زیر نظر مدیریت شهری هستند که شامل مراکز تفریحی، مراکز گردشگری، خانه موزههای متنوع و... است اما هرکدام ذیل یک معاونت و یک مجموعه و یک سازمان به صورت جزیرهای اداره میشود.
توکلیزاده در ادامه گفت: ابتدا شهردار تهران دستور داد شورای سیاستگذاری با ریاست خود ایشان تشکیل دهیم و چند جلسه شورای سیاستگذاری گردشگری شهری با ریاست شهردار تشکیل و مصوبه شورا در آن جلسه بحث شد. پیشنهاد میانه ای را با اعضای شورا مطرح کردیم که ابتدا پس از آنکه شورای سیاستگذاری کار خودش را آغاز کرد، به سمت شکلدهی هلدینگ گردشگری با مجموعههایی که در حال حاضر حضور دارند و ذیل مدیریت شهری هستند، پیش برویم.
وی افزود: مدتی هم با همین سیاست پیش رفتیم و پس از آن با تحقیقاتی که در مجموعه معاونت برنامهریزی شد و مطالعهای که صورت گرفت، به این نتیجه رسیدیم که مصوبه شورای شهر را اجرا و تشکیل سازمان گردشگری را تصویب کنیم. هفته گذشته لایحه یک فوریتی سازمان گردشگری شهرداری تهران تقدیم شورای شهر شد. سال آتی موضوع سازمان گردشگری شهرداری تهران در دستور کار شورای شهر قرار خواهد گرفت و با نظر شورای شهر مسیر مشخص و طی خواهد شد.
توکلی زاده گفت: بسیاری از کلانشهرهای ما، منتظر این تصمیم هستند که ما در مجموعه شهرداری تهران اگر بتوانیم الگویی را در حوزه گردشگری پدید آوریم، میتواند ملاک عمل و توجیح تشکیل واحدهای گردشگری در کلان شهرهای دیگر باشد و کمک بزرگی به وزارت میراث فرهنگی هم خواهد کرد.
وی ادامه داد: بودجه و اعتباراتی که در حال حاضر در نظر گرفته میشود برای حفظ و ترمیم بناهای تاریخی و میراثی به اندازهای نیست که بتواند پاسخگوی این کشور پر تعداد از لحاظ میراث فرهنگی باشد. با کمک شهرداری تهران می توان بخشی از این موضوع را حل کرد.
توکلی زاده در خصوص برنامههای نوروزی اظهار کرد: در روز گذشته برنامه سال سوم استقبال از بهار را آغاز کردیم که به پارک لاله ختم شد و بیش از ۵۰ کاروان سیار شادی از میدان هفت تیر کار خود را آغاز کردند که با استقبال خوبی از طرف مردم مواجه شد.
وی افزود: امسال مرکز اصلی برنامههای رمضانی و نوروزی پارک لاله است اما به اقتضای آن در تمام ۲۲ منطقه نیز پارکهای محوری را خواهیم داشت و در هر منطقه یک پارک محوری برای ارائه خدمات پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: ستاد گردشگری تورهای تخصصی اعم از ویژه معلولان، سالمندان، روزه اولیها و.. را طراحی کرد که بتواند با تنوع مخاطبین میزبان شهروندان باشد. همچنین مسیرهای پیادهروی با ارائه خدمات تدارک دیده شده است. در سال گذشته میز راهنمای گردشگری با تماسهای متعددی مواجه شد و تعداد زیادی از شهروندان برای انتخاب مسیرهای گردشگری از تلفنهای راهنما استفاده کردند.
وی افزود: نقشههای گردشگری تهیه شده که در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت. کار مشترکی با وزارت میراث و گردشگری برای پذیرایی و افطاری ساده در مراکز گردشگری شهر تهران در نظر گرفتیم.
توکلی زاده اظهار کرد: شعار اصلی امسال «تهران دوست داشتنی» است؛ با همان سیاستی که تهران بتواند مقصد گردشگری باشد. به دلیل اینکه ماه مبارک رمضان است و بسیاری از شهروندان در تهران خواهند ماند این اتفاق بهتر رخ خواهد داد و با تهران دوست داشتنی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: معاونت خدمات شهری نیز تدارک ویژهای را دیده است. سازمان پارکها و بوستان شهرداری تهران نیز سفرههای هفتسین مفصلی را در پارکها و بوستانها و .. تدارک دیده است. تمام گلکاریها در حال انجام است. بحث اهدای ناهار در دستور کار سازمان پارک ها و بوستانها قرار دارد.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: سازمان زیباسازی شهر تهران کمپین خود را آغاز کرده و آذینبندی شهر برای رمضان و نوروز در حال انجام و تجهیز است. نمادهای استانهای ما در میادین کهن شهر تهران ساخته خواهد شد و در معرض دید مردم قرار خواهد گرفت.
توکلی زاده ادامه داد: سازمان زیباسازی شهر تهران رخداد ویژهای را برای ماه رمضان و نوروز تحت عنوان افطارانه در نظر گرفته است که در بلوار کشاورز با ۶۰ ایستگاه پذیرایی در ایام نوروز و از ابتدای ماه رمضان با توزیع افطاری در خدمت شهروندان تهرانی خواهیم بود.
وی گفت: سازمان زیباسازی در لیالی قدر که مجالس مهم و بزرگی در تهران برقرار خواهد شد، مراسم سحری را نیز برگزار خواهد کرد.
توکلی زاده در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاران اظهار کرد: سیاستها به صورت همافزایی است و تداخل نیست. این زیرساخت دو هزار و ۴۰۰ بوستان، ۶۰ خانه موزه، مراکز بزرگ گردشگری، برج میلاد و دیگر بخشها که در اختیار مدیریت شهری قرار دارد، میتواند به وزارت میراث فرهنگی کمک کند و اقتصاد بزرگ گردشگری را در کشور ایجاد کند، موجب اشتغال فراوان در کشور شود و بسیاری از موضوعات اقتصادی کشور را حل کند.
وی افزود: یکی از ماموریتهای اصلی در این دوره مدیریت شهری احیای هویت تهران بود. تهران از نظر هویتی بخشهای مختلفی را اعم از هویت مذهبی، انقلابی و ملی دارد. هویت گردشگری نیز باید احیا شود.
توکلیزاده ادامه داد: تمرکزی روی بخش صنایع دستی ویژه تهران صورت گرفته که گردشگر بتواند نام تهران را همراه خودش ببرد. با کمک وزارت میراث فرهنگی به دنبال احیای این موضوع هستیم که چند مورد از صنایع مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی تهران را به عنوان هویت میراثی انتخاب و ترویج کنیم. پیرو این اقدام، حتما دایره اشتغال خوبی ایجاد خواهد شد و سعی بر این است کار در خانه نیز که یکی از پویشهای این دوره مدیریت شهری بوده، دنبال شود که بعضی از محصولات بتوانند در خانه تهیه شوند و ما مسئول عرضه آنها باشیم.
وی همچنین گفت: گردشگری یک موضوع اختصاصی هم دارد که ماموریت مدیریت شهری است و تقریبا بدون متولی است؛ آن هم مراکز تفریحی است. تفریح یکی از موضوعات بزرگی است که در دنیا برای آن تدارک ویژه میبینند.
توکلی زاده مطرح کرد: با ایجاد سازمان گردشگری در شهرداری تهران مراکز تفریحی متولی جدی پیدا خواهد کرد؛ سیاستگذاری انجام و سعی خواهد شد با ایجاد پارکهای موضوعی و سناریوهای گردشگری بتوانیم گردشگری با محتوا و جهتدنده را تجربه کنیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی در ادامه گفت: در میزبانی شهر تهران مجموعه ستاد نوروزی در فرمانداری شهر تهران تشکیل شده و ستاد خدمات سفر نیز مستقر است. ما هم یکی از اعضای ستاد خدمات سفر هستیم که خدمتگذار مردم خواهیم بود. مجموعه دستگاهها و نهادها در کنار هم این وظیفه را انجام خواهیم داد.
وی افزود: دستور شهردار تهران این بوده که تمام مجموعههایی که قرار است میزبان باشند و همچنین تمام فضاهای مورد نیاز مردم از لحاظ ایمنی، تجهیز و نگهداری آماده سازی شود. با تشکیل سازمان گردشگری این ماموریتها شکل و شمایل درست خود را پیدا خواهد کرد.
توکلیزاده در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: مهمان ویژه ما در تمام جشنها و مناسبتها افراد دارای معلولیت بودند و همیشه سعی کردیم سهم متناسبی را برای این عزیزان در نظر بگیریم. در همین راستا تورهای ویژهای برای افراد دارای معلولیت در نظر گرفته شده است. هم ستاد گردشگری و هم اداره کل سلامت در خدمت افراد دارای معلولیت خواهند بود.
وی ادامه داد: در راستای برگزاری مراسمهای بزرگ شهر تهران در مسیر بلوار کشاورز و پویش افطارانه، مراسم سحری هم پیشبینی شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران همچنین اظهار کرد: سیاست گردشگری ارزان و سهولت سفر یکی از دستورالعملهای ماست. به همین علت در برخی از پارکها اجازه چادر زدن داده شده است.
توکلیزاده ادامه داد: پارک موضوعی شاهنامه از سال گذشته شروع شده که با استقبالخوبی مواجه شد. یکی از تم پارکهای موضوعی تخصصی ما در حوزه ادبیات فارسی با عنوان سرزمین افسانهها است که گردشگران هم از آن استقبال کردند. مجموعههای آموزشی و مدارس نیز تورهای گردشگری ویژهای را برای سرزمین افسانهها برپا کردند.
وی گفت: با همین نگاه و رویکرد سعی کردیم موضوع شاهنامه و کاروان های شادی را هم برگزار کنیم که روایتگران شاهنامه بتوانند در مناطق و محلات حاضر شوند و نسل امروز ما با اساطیر و افسانههای خودش آشنا شود. همچنین نقل افسانهها و روایتهای تاریخی بتواند برای تمام شهروندان شادیآفرین باشد و امکانی نیز برای آشنایی گردشگران با فرهنگ و ادبیات فارسی فراهم شود.
توکلیزاده در خصوص روددره فرحزاد نیز گفت: روددره فرحزاد جزو مناطق قرمز و بحرانی شهر تهران است. ۶ منطقه بحرانی بود که همیشه مورد دغدغه مسئولین شهری و کشور بود که این مناطق از حد آسیب گذشتند و وارد مرحله بحران شدند. در روددره فرحزاد نزدیک به هزار نفر معتاد متجاهر زیست میکردند.
وی افزود: آلونکهایی در این روددره ایجاد شده و زاغهنشینی رخ داده بود که این امر زیبنده شهر تهران نبود. یکی از مناطقی که از روزهای ابتدایی در دستور کار معاونت اجتماعی و فرهنگی قرار گرفت، رفع بحران آسیب از روددره فرحزاد بود.
توکلیزاده ادامه داد: نزدیک به ۸۰۰ معتاد متجاهر به مراکز ماده ۱۶ ارجاع شدند و تمام آلونکها و اسکانهای ناایمن از بین رفت. نجات انسانهایی که در روددره فرحزاد بودند، اولویت ما بود.
وی همچنین گفت: تملکی که نیاز بود نسب به روددره آغاز و تعداد ملکهایی که نیاز بود تملک شد و اجرای طرح اکوپارک روددره فرحزاد شروع شد. تمام این مقدمات برای این است که شهروندان بتوانند دوباره از طبیعت روددره فرحزارد استفاده کنند که امروز این امکان فراهم شده است.
معاون اجتماعی و فرهنگی ادامه داد: سعی کردیم دخالتهای اندکی شود و طبیعت خودش را بیشتر احیا کند. تمام مسیرها به گونهای طراحی شده که متناسب با محیط زیست باشد و استفادهای که از روددره فرحزاد میشود کاملا با طبیعت روددره فرحزاد تطبیق داشته باشد.
وی در پایان گفت: اولین اکوپارک شهر تهران که اکوپارک روددره فرحزاد است، در اردیبهشت ماه افتتاحخواهد شد. در ایام نوروز سعی بر این است اکوپارک را آمادهسازی کنیم و امکان استفاده از آن فراهم شود.