خبرگزاری کار ایران

در گفتگو با ایلنا مطرح شد؛

روز کارگر، فرصتی برای فریاد حقوقِ از دست‌رفته است

روز کارگر، فرصتی برای فریاد حقوقِ از دست‌رفته است
کد خبر : ۱۶۳۰۰۳۷

یک فعال کارگری گفت: بعد از گذشتِ سال‌ها از تصویب قانون کار و با گذشت بیش از سه دهه، مطالبات ما در روز کارگر همچنان معیشت، امنیت شغلی و ایمنی کار است و متأسفانه باید بگویم در این سه زمینه نه تنها پیشرفت نکردیم که پسرفت هم داشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، داود کشوری، فعال کارگری و رئیس انجمن صنفی گچکاران قم، در رابطه با روز جهانی کارگر به ایلنا گفت: روز جهانی کارگر، نه جشن است و نه مراسم نمادین؛ این روز باید فریاد خشم کارگرانی باشد که سال‌هاست صدایشان نادیده گرفته شده. جامعه کارگری از وعده‌های بی‌پشتوانه خسته شده و امروز امنیت شغلی، معیشت انسانی و حق داشتن سرپناه را با صدای بلند مطالبه می‌کند. 

وی گفت: بعد از گذشتِ سال‌ها از تصویب قانون کار و با گذشت بیش از سه دهه، مطالبات ما در روز کارگر همچنان معیشت، امنیت شغلی و ایمنی کار است و متأسفانه باید بگویم در این سه زمینه نه تنها پیشرفت نکردیم که پسرفت هم داشته‌ایم. 

کشوری ادامه داد: در زمینه امنیت شغلی امروز بیش از ۹۵درصد از قراردادهای ما موقت است و کارگران با قراردادهای یک ماهه تا یک‌ساله کار می‌کنند. حتی آیین‌نامه ماده ۷ قانون کار که بعد از سال‌ها در سال ۹۸ نوشته شد تا کنون به مرحله اجرا نرسیده و مشکل امنیت شغلی کارگران ادامه دارد. 

وی در رابطه با معیشت کارگران گفت: سقوط دستمزد به زیر خط فقر و افزایش تعدادِ شاغلان فقیر نتیجه‌ی سال‌ها سیاستگذاری در حوزه سرکوب مزدی است. سرکوب مزدی سبب شده کارگران امروز حتی با چند شیفت کار هم نتوانند نیازهای اساسیِ خانواده خود را تأمین کنند. 

کشوری ادامه داد: آن‌ها بخش زیادی از دستمزد خود را صرف هزینه‌‎های بهداشت و آموزش می‌کنند در حالیکه طبق قانون اساسی این نیازها باید رایگان در خدمت شهروندان قرار می‌گرفت. همچنین بیش از نیمی از درآمد خانوار صرف اجاره مسکن می‌شود و در این زمینه دولت کمکی به خانواده‌ها نمی‌کند و برنامه‌هایش فایده‌ای برای طبقه کارگر ندارد. 

این فعال کارگری ادامه داد: در زمینه ایمنی و بهداشت کار آمار مرگ و مصدومیت کارگران بالاست و با وجود قوانینی که در این حوزه وجود دارد، همچنان با مشکلات ساختاری بسیاری مواجه هستیم. بازرسی‌های کار کم است و تعداد بازرسان بسیار پایین است. حوادث کار یکی پس از دیگری اتفاق می‌افتد و با وجود دادنِ وعده‌ها همچنان با مشکلات بسیاری در این زمینه مواجه هستیم. 

کشوری گفت: کارگران باید قدرت اعتراض داشته باشند تا بتوانند از مجموع حقوق خود دفاع کنند. کارگری که هر روز با ترس از بیکاری، حقوق ناعادلانه و شرایط سخت زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کند، دیگر تاب شنیدن حرف‌های تکراری و وعده‌های توخالی را ندارد. با این وضعیت دستمزدها و گرانی، کارگران در حال فرسایش‌اند، و خانواده‌های‌شان زیر بار فشار اقتصادی خرد می‌شوند. 

وی در پایان گفت: روز کارگر، روز مطالبه است نه روز سانسور و سکوت. دولت، کارفرمایان و مسئولان باید پاسخگو باشند. اگر گوش شنوایی وجود نداشته باشد، فریاد ما هم بلندتر می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز