مرمتگر قلعهدختر تهران:
تمامی مطالعات صورت گرفته با مجوز میراثفرهنگی انجام شد
![تمامی مطالعات صورت گرفته با مجوز میراثفرهنگی انجام شد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/MIUfMpe4EWES/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0plmJTSU2U8wB7otfNPZWXfo,/4685a2d9-9290-464a-b16d-dda7de75c293.jpg)
مرمت غیراصولی قلعهدختر تهران درحالی با انتقاد مرمتگران پیشکسوت مواجه شد که «فرامرز پارسی» مرمتگر این بنای ساسانی اعلام کرد تمامی مطالعات صورتگرفته با مجوز میراثفرهنگی صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرمت قلعه تاریخی دختر در منطقه آهار استان تهران که قدمت آن، به گفته پژوهشگران، به دوره ساسانی بازمیگردد درحالی با اعتراض کارشناسان و مرمتگران پیشکسوت مواجه شد که فرامرز پارسی در جوابیهای اعلام کرد که هزینه مرمت این بنای تاریخی با مبلغ ۳ میلیارد تومان توسط مردم تامین شد و تمام مطالعات صورت گرفته با مجوز میراثفرهنگی بوده است.
«فرامرز پارسی» معمار و مرمتگر در رابطه با مرمتهای صورت گرفته در قلعهدختر گفت: بنای تاریخی قلعه دختر باقی مانده از یک بنای نظامی یا به قول دکتر کریمیان آتشگاه درآبان ماه ۱۴۰۰ توسط اینجانب فرامرز پارسی مورد بازدید قرار گرفت.
او گفت: به دلیل اهمیت این بنا که متعلق به دوره ساسانی بوده و بلندترین طاق تاریخی ایران از سطح دریا بوده و خطر تخریب باقی مانده طاق مورد مطالعه مرمتی قرار گرفت این مطالعات با مجوز لازم از طرف میراث فرهنگی انجام شد به دلیل پیچیدگی و حجم بالای تخریب توسط پهپاد و دوربین مخصوص فتوگرامتری برد کوتاه انجام شده و نقشه سه بعدی آن ترسیم شد.
پارسی تاکید کرد: با نمونه برداری از ملاتها و انجام آزماش xrd وxrf و بر اساس مطالعات تاریخی انجام شده توسط ماکسیما سیرو و دکتر کریمیان و با حضور باستانشناس و توجه به شواهد موجود در بنا و طرح ترسیمی ماکسیما سیرو با اندکی تغییرات به دلیل بهدست آمدن شواهد جدید طرح مرمت بنا تهیه و ترسیم شد.
به گفته این معمار ایرانی، در تابستان سال ۱۴۰۱ پس از تصویب طرح در میراث فرهنگی عملیات مرمت استحفاظی به شکل تزریق ملات گچ ویژه بر داخل دیوارها وطاقها د پرکردن گودالهای ایجاد شده توسط جویندگان گنج با سنگ و ملات گچ ویژه واترپروف با مقاومت فشاری حدود ۱۵ مگا پاسکال انجام شد کلیه مصالح و آب مورد نیاز توسط قاطر از پای کوه در مسیری نزدیک به دو ساعت کوهپیمایی به قله حمل شد و توسط نیروهای داوطلب این مرمت به انجام رسید.
او گفت: در سال۱۴۰۲ عملیات مرمت تکمیلی بر اساس طرحهای مصوب آغاز و با تکمیل دیوارها و تهیه قالبهای طاقها طاقها نیز اجرا شدند در سال ۱۴۰۳ عملیات تکمیل نمای بنا بر اساس شواهد موجود در دیوار جنوبی انجام شد و مرمت به پایان رسید.
آنطور که پارسی معتقد است، اهمیت این مرمت به این دلیل است که با مشارکت جامعه محلی و کوهنوردان و معماران و مرمت گران صورت گرفت و هزینه مرمت آن با اعتبار ۳ میلیارد تومان توسط مردم تامین شد.
او معتقد است، مشارکت جامعه محلی تضمینی برای حفاظت از این بنای تاریخی است.