صالحیامیری:
بخش خصوصی از عوامل اصلی تقویت زیرساختها و ستون استوار توسعه گردشگری است
ماموریت به سفارتخانهها برای جذب گردشگر
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بخش خصوصی را از عوامل اصلی تقویت زیرساختها و ستون استوار توسعه گردشگری عنوان و بر حمایت همه جانبه و پرداخت تسهیلات برای تکمیل پروژههای بالای ۷۰ درصد تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نشست محمدرضا عارف معاون رئیسجمهوری با سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری که صبح امروز شنبه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد با خوشامدگویی به دلسوزان حوزهگردشگری و کسانی که دل در گرو ایران دارند و برای تعالی آن دل میسوزانند، بیان کرد: آقای عارف از حامیان جدی حوزه گردشگری هستند و بر جدی گرفتن حوزه گردشگری بهعنوان یکی از سکوهای توسعه کشور تاکید دارند.
او با بیان اینکه مسئله گردشگری با سه مفهوم جذابیت، امنیت و زیرساخت رابطه عمیقی دارد، به تشریح جذابیتهای ایران و ظرفیتهای میراثفرهنگی کشور پرداخت و افزود: ایران دارای رتبه هفتم جذابیت در جهان است و آن را بهشت باستانشناسی نامیدهاند. هر نقطه آن را که کاوش میکنیم گویای تاریخ و تبار این مرز و بوم است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به پروژه ایرانهراسی و ارائه تصویری نادرست از ایران توسط ابررسانههای دنیا اشاره و تاکید کرد: برای تغییر ذهنیت افکار عمومی دنیا و خنثی کردن ایرانهراسی جدی و دارای برنامه های متعددی هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه بخش خصوصی یکی از عوامل تقویت زیرساختها و ستون استوار توسعه گردشگری است، به دو هزار و ۷۰۰ پروژه فعال در کشور با حجم سرمایهگذاری ۵۷۰ هزار میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: فراهم کردن بستر سرمایهگذاری، واگذار کردن امور به بخش خصوصی، استراتژی اصلی دولت است. سیاست دولت فاصله گرفتن از امور تصدیگری و فعالیت در حوزه نظارت و حمایت است.
صالحیامیری گفتوگو با مقامات سایر کشورها در راستای جذب گردشگر را از دیگر سیاستهای دولت برشمرد و ادامه داد: با وزرای گردشگری بسیاری از کشورها گفتوگو کردهایم و تاکیدمان بر این است که روابط بین دولتها را به روابط بین ملتها گره نزنیم.
او به ۱۴۰۰ هتل و ۴۵۵ هزار تخت کشور اشاره کرد و افزود: برای تحقق برنامه هفتم و جذب ۱۵ میلیون گردشگر نیاز به تغییر و تحول در زیرساختها هستیم. باید تعداد تختهای کشور به یک میلیون تخت برسد، همچنین به ۵۵۰ هواپیما و توسعه خطوط ریلی نیاز داریم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به برگزاری بیش از پنجاه جلسه انفرادی و جمعی با بخش خصوصی و سرمایهگذاران گردشگری، بیان کرد: بروکراسی، کمبود تسهیلات و موضوع مالیات عمدهترین مشکلاتی است که از سوی آنها مطرح و بر رفع آنها تاکید دارند.
صالحیامیری تصریح کرد: در کشور ۵۵۰ هتل در حال ساخت است و تکمیل آنها به ۳۷ همت نیاز دارد. طی گفتوگوها و رایزنیهای صورت گرفته از محل بانک مرکزی ۱۵ همت و صندوق توسعه ملی ۵ همت تسهیلات پرداخت خواهد شد و تکمیل پروژههای بالای ۷۰ درصد در اولویت است.
او در پایان بر این نکته که سفارتخانهها باید برای جذب گردشگر در کشورهای هدف ماموریت پیدا کنند، تاکید کرد.