معرفی داوران بخش علمی جشنواره هنرهای تجسمی فجر
دبیرکل جشنواره شانزدهم با صدور احکامی داوران بخش علمی (دانش هنرهای تجسمی) این رویداد هنری را معرفی کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، امیر عبدالحسین( دبیرکل جشنواره شانزدهم) با صدور احکامی مجزا زهرا رهبرنیا، خشایار قاضیزاده و هادی بابایی را به عنوان داوران بخش علمی (دانش هنرهای تجسمی) این رویداد معرفی کرد.
زهرا رهبرنیا متولد ۱۳۳۹، دارای مدارک کارشناسی ارتباط تصویری از دانشگاه هنر، کارشناسی ارشد تصویرگری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دکتری پژوهش هنر از دانشگاه الزهرا (س) است. او همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) بوده و در کارنامهاش، سوابق علمی، پژوهشی و اجرایی گوناگونی دیده میشود که ازجمله آنها میتوان به عضویت در گروه هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر، ریاست دانشکده هنر دانشگاه الزهرا (س)، عضو کمیته برنامهریزی دانشکده هنر دانشگاه الزهرا (س) و… اشاره کرد. رهبرنیا در طول سالهای گذشته همواره به تدریس، تحقیق و پژوهش در عرصههای گوناگون هنری اشتغال داشته و علاوه بر تالیف چندین کتاب نظیر فرهنگ واژههای هنرهای تجسمی، تحولات نمایشگاهی هنرها در سایه نظریههای یادگیری و… مقالات گوناگونی را نیز در مجلات و نشریات معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسانده است که ازجمله آنها میتوان به کریپتوآرت؛ آمیختگی بین هنر و فناوری بلاکچین، استحاله مفهوم سوبژکتیو «بازی» در هنرهای تعاملی با تکیه بر آراء گادامر، نقاشی زمینیِ هندوی کولم به مثابه لندآرت در هنر جدید و… اشاره کرد. برگزیده نخستین نمایشگاه آثار تصویرگران کتاب کودک و نوجوان، منتخب نمایشگاههای بینالمللی دوسالانههای نقاشی و پوستر جهان اسلام، منتخب نمایشگاه ربع قرن انقلاب در آیینه هنر و… از دیگر عناوینی است که در کارنامه زهرا رهبرنیا دیده میشود.
خشایار قاضیزاده متولد ۱۳۴۰، دارای مدارک کارشناسی نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد ارتباط تصویری از همین دانشگاه و دکتری پژوهش هنر از دانشگاه تربیت مدرس است. او دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد بوده و سوابقی چون عضویت در گروه هنرمندان و پژوهشگران مکتب نگارگری کمالالدین بهزاد، تدریس دروس نظری و عملیِ گروههای گرافیک، نقاشی، تصویرسازی و نگارگری در سطوح و مقاطع مختلف دانشگاههای شاهد، الزهرا (س) و سوره، مجری طرحهای پژوهشی متعدد با موضوع نگارگری، دبیر بخش نگارگری و تصویرسازی جشنوارههای مختلف ملی و بینالمللی، تالیف و چاپ مقالات علمی گوناگون نظیر تاثیر اسلام بر هنر ایران (مطالعه جامعهشناختی با تکیه بر آرای رابرت واثنو)، ارزیابی برنامه درسی کارشناسی هنر اسلامی و ارائه الگوی بهینهسازی از منظر کارآفرینی، بازجست ویژگیهای مکتب نگارگری شیراز در نگارگری دوره الاینجو و المظفر و تاثیر آن در هنر نگارگری ایران و… در کارنامه این چهره علمی، هنری و فرهنگی دیده میشود. قاضیزاده با برپایی نمایشگاههای انفرادی، شرکت در نمایشگاههای گروهیِ داخلی و خارجی و حضور در رقابتهای هنری مختلف، موفق به دریافت جوایز و افتخارات گوناگونی شده است که ازجمله آنها میتوان به برگزیده سومین دوسالانه نگارگری اسلامی اشاره کرد.
هادی بابایی متولد ۱۳۶۲، دارای مدارک کارشناسی رشته کتابت و نگارگری، کارشناسی ارشد رشته هنرهای صناعی و دانش آموخته مقطع دکتری هنر اسلامی از دانشگاه هنر اسلامی تبریز است. او هماکنون به عنوان مدیر پژوهشکده هنر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به فعالیت بوده و در طول سالهای اخیر علاوه بر تدریس در دانشگاههای هنر، تالیفات گوناگونی را به چاپ رسانده است که ازجمله آنها میتوان به کتابهای جریانسازی هنری نگارخانهها در ایران، زیباییشناسی نگارگری قدیم ایران (در آرای صاحبنظران معاصر) و مقالاتی چون جایگاه معانی و قصص قرآنی در نگارگری ایران بین سدههای هشتم تا یازدهم هجری قمری، جایگاه مکتب اصفهان در هنر تجسمی ایران، تأملی بر پرچمهای حاوی نوشتار دینی در نگارگری و نقاشی قهوهخانهای و… اشاره کرد.
پیش از این نیز مصطفی گودرزی به عنوان دبیر بخش علمی (دانش هنرهای تجسمی) فجر شانزدهم معرفی شده بود.
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دبیرکلی امیر عبدالحسینی و با حضور چهرههای شاخص هنرهای تجسمی، بهمن امسال در موزه هنرهای معاصر تهران، مراکز معتبر نمایشگاهی پایتخت و سایر استانها برگزار میشود.
علاقمندان جهت شرکت در جشنواره شانزدهم و کسب اطلاعات بیشتر درباره این رویداد هنری میتوانند تا روز شنبه ۲۵ آذر (حداکثر تا ساعت ۱۰ صبح) به سایت Fajrtajasomi. ir مراجعه کنند.