کشف یک نذریِ طلایی به خدای جنگ در قلعه رومی گرجستان!
باستان شناسان هنگام حفاری یک قلعه رومی ۱۸۰۰ساله در کشور گرجستان، نذری طلایی به خدای جنگ را کشف کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حفاری در یک قلعه رومی در کشور گرجستان، باستانشناسان را با یک هدیه طلا به خدای جنگ، یک موزاییک رنگارنگ و دیگر آثار مواجه کرد.
تیم باستانشناسی لهستانی-گرجستانی در گزارش خود اعلام کردند: این صفحه نازک که به زبان یونانی حک شده است، تقدیم به مشتری دولیچنوس بود، خدایی که مخصوصاً توسط سربازان رومی مورد احترام است.
ناتالیا لاکلی (باستانشناس دانشگاه ورشو و معاون بخش لهستانی اکسپدیشن) در ایمیلی به لایو ساینس گفت: این هدایا متعلق به خدای جنگ و پیروزی بود.
لاکلی معتقد است، خدای جنگ ترکیبی از «خدای آسمان، طوفان و رعد و برق» بوده به طوری که خدای مرتبط با رعد و برق که در شهر Doliche در ترکیه فعلی استقرار داشت.
به گفته این باستانشناس، فرقه مشتری دولیچنوس در سراسر امپراتوری روم گسترش یافت و بین قرنهای ۱ و ۳ پس از میلاد به اوج محبوبیت رسید.
براساس گزارش باستانشناسان، احتمالاً پناهگاهی برای مشتری دولیچنوس در سایت نظامی رومی، معروف به قلعه گونیو- آپساروس، وجود دارد که هنوز پیدا نشده است و باستانشناسان امیدوارند در فصول آینده آن را پیدا کنند.
لاکلی گفت: ممکن است که سربازان قصد داشته باشند که مصنوعات طلا را در این مکان مقدس با قرار دادن آن بر روی دیوار یا محراب به خدا تقدیم کنند.
در دنیای باستان، مردم اغلب به خدایان نذری میدادند. گاهی مردم آنها را میساختند به این امید که خدا مداخله کند و به نحوی به آنها کمک کند. ممکن است نذری به مشتری دولیچنوس داده شود به این امید که به پیروزی در نبردشان به آنها کمک کند.
کشف بقایای موزائیک ۱۸۰۰ساله
این تیم به یافتههای دیگری در قلعه دست یافتند، از جمله بقایای یک موزاییک در خانهای که احتمالاً توسط فرمانده پادگان رومی استفاده میشد. لاکلی با اشاره به اینکه برخی از قطعات آن خطوط قرمز و صورتی را در زمینه سفید نشان میدهند، گفت: موزاییک جدید احتمالاً یک موتیف هندسی را به تصویر میکشد، اما به دلیل آسیبهای گسترده به موزاییک جدید، ما هنوز در حال تجزیه و تحلیل و ترکیب الگوی آن هستیم.