خبرگزاری کار ایران

بررسی نتایج حضور ایران در اجلاس اتحادیه شهرهای در مسیر جاده ابریشم؛

بهترین ساختارشکن در حوزه اقتصاد، گردشگری است/ احیای گذر ابریشم و برگزاری جشنواره عشایر جاده ابریشم در دستور کار

بهترین ساختارشکن در حوزه اقتصاد، گردشگری است/ احیای گذر ابریشم و برگزاری جشنواره عشایر جاده ابریشم در دستور کار
کد خبر : ۱۳۹۸۲۴۰

نشست بررسی نتایج حضور ایران در اجلاس اتحادیه بین‌المللی شهرهای در مسیر جاده ابریشم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست بررسی نتایج حضور ایران در اجلاس اتحادیه بین‌المللی شهرهای در مسیر جاده ابریشم صبح امروز (27 شهریور) در معاونت گردشگری برگزار شد. 

علی اصغر شالبافیان (معاون گردشگری) با اشاره به ثبت ۵۴ کاروانسرا در ۲۴ استان گفت: این ثبت می‌تواند نسبت به سایر ثبت‌ها برای حوزه گردشگری از پتانسیل بالاتری برخوردار باشد چراکه پهنه گسترده‌ای را دربرمی‌گیرد و توسعه محصول و برندینگ در استان‌ها را موجب می‌شود. 

او ادامه داد: از منظرهای مختلف می‌توان به ثبت جهانی کاروانسراها نگریست. هر استان می‌تواند جداگانه به این مهم بپردازد.

شالبافیان در ادامه به نتایج اجلاس اعتلاف شهرهای جاده ابریشم که چندی پیش در چین برگزار شد، اشاره کرد و گفت: سمنان به نمایندگی از ایران در این اجلاس حضور داشت و توانست معرفی خوبی از ایران ارائه دهد.

امیر کرم زاده (مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان) نیز گفت: سمنان با وجود جاذبه‌های متعدد خوب معرفی نشده. ۳۰ کاروانسرا داریم که از میان آنها ۶ کاروانسرا ثبت جهانی شده است و با جنگل ابر و راه آهن سراسری تعداد آثار ثبتی ما به عدد ۸ می‌رسد که می‌تواند عاملی برای جذب گردشگران خارجی باشد. 

او ادامه داد: چندی پیش سفیر چین از جاده سنگفرش که بخشی از راه ابریشم است، دیدن کرد. کاروانسراها نیز بخشی از این مهم هستند و مرمت آنهارا در دست داریم. همچنین بقایایی از نئاندرتال‌ها داریم و تپه حصار نیز قابلیت ثبت جهانی دارد. سمنان مهد عرفان است و مجموعه شیخ خرقان و شیخ بسطام در حال طی کردن مسیر ثبت جهانی هستند. 

کرم زاده همچنین به اجلاس اتحادیه بین‌المللی شهرهای در مسیر جاده ابریشم اشاره کرد و گفت: تمام این عوامل سبب شد تا سمنان به عنوان نماینده ایران در این اجلاس حاضر شود. در این میان خواهرخواندگی سمنان با «جیانگ‌ شی» چین را پیشنهاد دادیم. در شن ژن هم حضور یافتیم و ملاقاتهای b2b داشتیم.  به شانگهای هم رفتیم و با ۷۰ آژانس چینی و مقامات آنها دیدار داشتیم. 

بنابراین گزارش، تولید محتوا و برگزاری رویدادهای مرتبط و حضور در رویدادهای بین‌المللی از دیگر مواردی بود که برای پیشرفت و معرفی سمنان به عنوان مقصد گردشگری به گردشگران خارجی معرفی شد.

حسین موسوی (شهردار سمنان) نیز با اشاره به میراث کهن سمنان گفت: سکونتگاه ۶۳ هزارساله در سمنان داریم و امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های موجود بتوانیم سمنان را که به عنوان نماینده ایران در اجلاس اتحادیه بین‌المللی شهرهای در مسیر جاده ابریشم معرفی شده بود، به عنوان مقصد گردشگری تبدیل کنیم چراکه بهترین ساختارشکن در حوزه اقتصاد، گردشگری است و می‌تواند منطقه را متحول کند. 

شالبافیان در ادامه جلسه به محدود شدن گردشگری داخلی و خارجی به برخی مسیرهای همیشگی و کلاسیک اشاره کرد و گفت: بخشی از بودجه بازاریابی را به معرفی مقاصد جدید اختصاص خواهیم داد. حتا اردبیل به عنوان پایتخت کشورهای عضو اکو این فرصت را بوجود آورد که شاهد برگزاری تورهای آشناسازی باشیم و حتا تفاهم‌نامه اعزام تعداد مشخصی گردشگر چینی نوشته شد. البته معتقد هستیم باید به بازارهای ورودی به صورت متوازن نگاه کرد و حتا حضور در نمایشگاه‌های گردشگری کشورهای اروپایی را در برنامه داریم. در نمایشگاه ایتالیا جدی‌تر حضور خواهیم یافت. 

او ادامه داد: سمنان، همدان، زنجان، قزوین و بوشهر را در برنامه داریم و اکنون سمنان را مورد بررسی قرار می‌دهیم. اقدامات لازم برای سمنان برای جذب گردشگر چه خواهد بود را بررسی خواهیم کرد. دبیرخانه اعتلاف شهرهای جاده ابریشم در سمنان شکل گرفته و امروز رسما ابلاغ می‌شود. مصوبات شهری خواهیم داشت. در این مسیر معرفی ظرفیت‌های سمنان در قالب‌های مختلف و به زبانهای مختلف را باید مد نظر قرار داد. تولید محتوا و برگزاری نشست‌های مرتبط را نیز در نظر داریم و اردیبهشت سال آینده نشستی با اعضای اعتلاف خواهیم داشت. 

او همچنین به زیرساخت‌های گردشگری سمنان و تورهای گردشگری اشاره کرد و گفت: باتوجه به فاصله کم سمنان به مبدأ هایی مانند تهران، می‌توان این مقصد را در لیست تورهای گردشگری قرار داد. 

تجری ( مدیرکل زیرساخت‌های گردشگری) گفت: توسعه زیرساخت‌های گردشگری زمانبر است و باید از الان به فکر آن بود. حتا می‌توان تم پارکهایی با رویکرد جاده ابریشم تدارک دید. همچنین با سرمایه‌گذاری میان مدت شهرداری برای چندسال ساخت و سازهای گردشگری را از عوارض صدور پروانه معاف کنند. همچنین سمنان یک استان صنعتی است و می‌توان از بخش مسئولیت‌های اجتماعی آن برای توسعه گردشگری استفاده کرد. 

جهانشاهی (معاون اداره‌کل گردشگری داخلی) با اشاره به آنکه باید مدلی را تدارک دید که گردشگری سمنان توسعه یابد، در ادامه گفت: جامعه سمنان عشایری است و حتا طولانی‌ترین مسیر کوچ دنیا دارد. در این مسیر می‌توان جشنواره بین‌المللی عشایر جاده ابریشم را طراحی کرد. 

مهدی بهاروند (رییس گروه توسعه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری) نیز گفت: برای جهانی شدن باید زیرساخت‌ها فراهم شود. نیازسنجی باید انجام شود و اینکه جاده ابریشم تا چه اندازه توانسته احیا شود و برای مثال در سمنان چه اندازه از این جاده قابل دیدن است را بررسی کنیم. همچنین می‌توان گذر گردشگری ابریشم راه‌اندازی و کاربری‌های گذشته را احیا کرد. 

سلمانیان (مشاور مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری استان سمنان) با اشاره به آنکه باید جامعه را گردشگر پذیر کرد، گفت: همواره در بحث ارائه آگاهی به دستگاه‌های ذیربط کوتاهی کرده‌ایم.  باید مزیتهای گردشگری را به عموم جامعه معرفی کنیم. بحث امنیت نیز اهمیت زیادی دارد و باید مد نظر قرار گیرد.

بهترین ساختارشکن در حوزه اقتصاد، گردشگری است/ احیای گذر ابریشم و برگزاری جشنواره عشایر جاده ابریشم در دستور کار

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز