پزشکیان در نمایشگاه «ایران اکسپو ۲۰۲۵»:
هیچ محدودیتی برای تبادل تجربهها، مهارتها و انتقال علم و توانمندی به دیگر کشورها نداریم

رییس جمهور در نمایشگاه «ایران اکسپو ۲۰۲۵» گفت: ما هیچ محدودیتی برای تبادل تجربهها، مهارتها و انتقال علم و توانمندی به دیگر کشورها نداریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهور، در آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران «ایران اکسپو ۲۰۲۵» گفت: ایران ما چهارراهی است از شرق به غرب از شمال به جنوب و بستری است برای همه فعالیتهایی که سرمایه گذاران، تاجران و گردشگران اگر بخواهند میتوانیم در این بستر آیندهای را برای دنیا بسازیم که با سلامت و صلح و امنیت همراه باشد.
وی ادامه داد: جنگ و خونریزی در دنیا به دلیل زیاده طلبیها و نادیده گرفتن حق و حقوق انسانها جوامع و کشورها است و ما به تمامیت ارضی کشورها و حقوقشان احترام میگذاریم از همه کشورهایی که در این جا حضور دارند تشکر میکنیم و آمادگی خودمان را برای هر نوع همکاری که امکان دارد وجود داشته باشد اعلام میکنیم.
رییس جمهور تصریح کرد: ما هیچ محدودیتی برای تبادل تجربیات و مهارتها و انتقال علم و توانمندی از آنچه خود داریم برای کشورهای عزیزی که در این جا حضور دارند و آنچه که آنها دارند برای خود، احساس نمیکنیم. کره خاکی ما یک منزل و یک خانه است ما با رنگها و قیافهها و زبانهای مختلف از یک ریشه هستیم اعتقاد و باور ما از نظر آنچه که در کتاب خدا هست این است که همه ما یک امت هستیم حالا با رنگها و جایگاهها و مناطق مختلف. هیچ برتریتی را برای هیچ دسته و قومی نمیبینییم مگر با علم و انسانیت و تلاششان برای کمک به همنوعانشان.
رئیسجمهور با بیان اینکه زمین خانه کوچک ما در میان کهکشانهای بیشمار است افزود: حرکتهای مخرب بر روی زمین، آثار منفی بر همه موجودات خواهد داشت و اعمال نیک نیز سودش به همه بازمیگردد. راهی جز آباد کردن این خانه مشترک با محبت، صلح و احترام وجود ندارد.
پزشکیان خاطرنشان کرد: این مسیر با گسترش ارتباطات، تبادل تجربیات، سفرها، شناخت متقابل و ایجاد نگاه روشن به دنیا ممکن خواهد شد.
رئیسجمهور با تأکید بر فطرت پاک انسانی اظهار داشت: همه انسانها ذاتاً عدالتخواه، حقطلب، آزادمنش و جویای عزت و سربلندیاند. آرامش، زندگی پاک و سازندگی برای خود و آیندگان، خواسته مشترک همه ملتهاست.
پزشکیان با اشاره به مسئولیت مشترک ملتها برای ساختن آیندهای بهتر تصریح کرد: زمین خانه همه ماست و ما همسایگان یکدیگریم. باید دست در دست هم، این خانه مشترک را سالم، پیشرفته و آیندهای روشن برای نسلهای بعدی بسازیم.
رئیسجمهور با دعوت به نهادینه شدن نگاه مثبت در نسل جدید خاطرنشان کرد: میتوان با تغییر نگاه در خود و فرزندان، امید و انگیزه را زنده نگه داشت و جهانی بهتر خلق کرد.
پزشکیان با ابراز امیدواری از سفر مهمانان به ایران گفت: حضور شما در کشور عزیزمان میتواند باعث تقویت همراهی، همکاری، همدلی و همبستگی بین ملتها شود. جمهوری اسلامی ایران برای این همکاری آماده است.
رئیسجمهور در پایان ضمن عذرخواهی از مهمانان به دلیل سفری که پیشرو داشت افزود: به احترام شما، سفر خود را به تأخیر انداختیم تا خوشامد بگوییم و آرزوی سلامتی و توفیق برایتان داشته باشیم. امیدوارم مدت زمانی که در ایران حضور دارید، با خاطراتی خوش کشور ما را ترک کنید.
پیش از آغاز سخنان رئیسجمهور، دکتر اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، با تسلیت به خانواده جانباختگان و آرزوی بهبودی برای مجروحان حادثه غمانگیز بندر شهید رجایی، از توجه ویژه رئیسجمهور به توسعه تجارت خارجی قدردانی کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با خیرمقدم به مهمانان داخلی و خارجی حاضر در مراسم، اظهار داشت: حضور بازرگانان، فعالان اقتصادی و سفیران بخش خصوصی از نقاط مختلف جهان، نشانهای روشن از اعتماد جهانی به ظرفیتهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران و امید به آیندهای بهتر برای همکاریهای اقتصادی است.
اتابک با اشاره به پیشینه درخشان تجارت ایرانیان در تاریخ، تأکید کرد: ایرانیان در طول قرون نه تنها کالاهای مرغوب، بلکه ارزشهای اخلاقی، فرهنگی و تمدنی را به سرزمینهای دوردست از شرق آسیا تا آفریقا گسترش دادهاند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تجارت را فراتر از تبادل کالا دانست و آن را زبانی مشترک برای ملتها و پلی برای پیوند فرهنگها توصیف کرد.
اتابک با اشاره به دستاوردهای اقتصادی اخیر کشور افزود: در سال 1403 صادرات غیرنفتی ایران به 152 میلیون تن کالا به ارزش 57.8 میلیارد دلار رسید و تراز تجاری بدون احتساب طلای وارداتی، 8 میلیارد دلار مثبت شد. حجم مبادلات تجاری ایران با جهان نیز با رشد 11 درصدی به 130 میلیارد دلار افزایش یافته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هدفگذاری برنامه هفتم پیشرفت کشور را افزایش سالانه 23 درصدی صادرات غیرنفتی عنوان کرد و گسترش بازارهای جدید در آفریقا، غرب آسیا، آسیای جنوبی، جنوب شرقی آسیا، آمریکای لاتین و اروپای شرقی را از مهمترین راهبردهای تحقق این هدف برشمرد.
اتابک با تاکید بر اصولی چون تسهیل تجارت، حذف موانع غیرضروری، دیجیتالیسازی فرایندها، تنوعبخشی به بازارها، سرمایهگذاری در تولید پیشرفته و تعامل برد-برد، تصریح کرد: ایران امروز سرزمین فرصتهاست؛ چه در حوزه صنایع معدنی، انرژی، فناوری، گردشگری سلامت و کشاورزی.
در پایان، وزیر صنعت، معدن و تجارت از همه مهمانان دعوت کرد ایران را از نزدیک ببینند و فرصتهای واقعی سرمایهگذاری و همکاری را لمس کنند و ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه، سرآغاز فصل جدیدی از دوستی و همکاریهای پایدار میان ایران و جهان باشد.