خبرگزاری کار ایران

ابوالفتح در گفت‌وگو با ایلنا:

ترامپ با موج‌سواری بر نارضایتی عمومی برنده انتخابات شد/ ساختار بالادستی آمریکا اجازه تحقق برخی وعده‌های او را نمی‌دهد

ترامپ با موج‌سواری بر نارضایتی عمومی برنده انتخابات شد/ ساختار بالادستی آمریکا اجازه تحقق برخی وعده‌های او را نمی‌دهد
کد خبر : ۱۵۵۳۱۷۵

کارشناس مسائل آمریکا گفت: رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا برای پیچیده‌ترین موضوعات، ساده‌ترین راه‌حل‌ها را ارائه داد و طرح‌های پیچیده و غیرقابل فهم را مطرح نکرد و مردم هم به همین دلیل با وی همراهی کردند.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: یکی از علل برد ترامپ در انتخابات آمریکا کمپین قوی او بود در صورتی که کمپین‌ کامالا هریس چندان به موقع شروع به کار نکرد و اصولاً با ضعف‌هایی روبه‌رو بود. مهمتر از عملکرد کمپین‌ها و وضعیت نامزدها این است که جامعه آمریکا از وضعیت موجود به شدت ناراضی و ناراحت است که بخشی از آن به مسائل اقتصادی و بخشی دیگر به موضوعات امنیت داخلی و اجتماعی مربوط می‌شود و تمام این مؤلفه‌ها موجب گسترش نارضایتی مردم آمریکا شد. شهروندان ایالات متحده اعتقاد دارند که آمریکا مسیر اشتباه را پیموده است و در این شرایط کسی که طرح جدید برای کنار زدن این وضعیت داشته باشد، بدون شک پیروز میدان خواهد بود.

وی ادامه داد: کامالا هریس، پس از جو بایدن به عنوان شخص دوم آمریکا به عنوان مسئول این نابسامانی‌ها شناخته می‌شود. حتی اگر دولت بایدن این نابسامانی‌ها را از اسلاف خود به ارث برده باشد، باز هم شهروندان آمریکا تیم او و کامالا هریس را مسئول این وضعیت می‌دانند. بر همین اساس دونالد ترامپ خود را به عنوان اپوزیسیون دولت حاکم معرفی کرد و حتی زمانی که او از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی به عنوان رئیس‌جمهوری ایفای نقش می‌کرد، از وضعیت ساختاری در آمریکا انتقاد می‌کرد. این در حالیست که جو بایدن با تاخیر قابل توجهی از رقابت‌ها کنار کشید و کمپین کامالا هریس هم با تاخیر کار خود را شروع کرد. از سوی دیگر سوءقصد به ترامپ و همچنین برگزاری دادگاه‌های او توانست به هر ترتیب نام او را مجدداً برجسته کند و مردم فکر میکردند که برای ترامپ پرونده‌سازی شده است و همه این مسائل صحنه‌سازی به حساب می‌آید که خروجی آن به نفع جمهوری‌خواهان شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: باید توجه شود که ترامپ یک تاجر است و به صورت کلی می‌داند که باید برای مشتری‌ چه چیزی تهیه و تولید کند. او و مشاورانش متوجه شدند که مردم آمریکا ناراضی هستند و در درجه اول بر همین موج نارضایتی سوار شد. در درجه دوم هم برای پیچیده‌ترین موضوعات، ساده‌ترین راه حل‌ها را ارائه داد و طرح‌های پیچیده و غیرقابل فهم را مطرح نکرد. به عنوان مثال او برای مقابله با مهاجران غیرقانونی اعلام کرد که در مرزهای جنوبی دیوار می‌کشد. یا مثلاً اعلام می‌کند که برای حل مشکل با کره‌شمالی به رهبر این کشور تلفن می‌زنم. یا در مورد پایان جنگ اوکراین می‌گوید که با پوتین صحبت خواهم کرد. این مدل صحبت کردن برای مردم ایالات متحده بسیار قابل فهم‌تر است تا اینکه شعارها و حرف‌های روشنفکرانه برای آنها مطرح شود. از سوی دیگر باید توجه شود که مردم ایالات متحده اصولاً به دنبال یک قهرمان و شخصیتی مانند سوپرمن می‌گردند و ترامپ خود را به قهرمان موردنظر آمریکایی‌ها تبدیل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که بسیاری از سخنان و وعده‌های ترامپ قابلیت اجرایی ندارد ولی با این وجود وعده‌ها و سخنان وی مورد اقبال عمومی قرار گرفت. به عنوان مثال جنگ اوکراین که قدمت ۷۰ ساله دارد یا حتی مسائل مربوط به ایران و آمریکا که قدمت ۴۵ ساله دارد و مابقی مسائل دیگر به این راحتی حل و فصل نمی‌شود ولی در نهایت او حرف می‌زند و مردم ترامپ را تشویق می‌کنند. نکته این است که از سال ۲۰۱۶ تاکنون نه تنها جهان، بلکه ترامپ هم تغییر کرده است. او حالا هشت سال تجربه دارد و علاوه بر حزب جمهوریخواهان، نظام بین‌الملل هم دگرگون شده و بازیگران هم تغییر کرده‌اند. فارغ از این مسائل باید توجه شود که قرار نیست تمام وعده‌های ترامپ محقق شود. به عنوان نمونه زمانی که باراک اوباما روی کار آمد، وعده برچیدن زندان گوانتانامو را داد اما حالا با گذشت بیش از یک دهه از آن روزها این زندان پابرجا است.

ابوالفتح در پایان گفت: واقعیت این است که خیلی از وعده‌هایی که ترامپ مطرح کرده، عملیاتی نخواهد شد. به عنوان مثال او به دنبال آن بود که به هر ترتیب در زمان ریاست جمهوری‌اش با کره شمالی به توافق برسد اما ساختار بالادستی ایالات متحده مانع این اقدام شد. حتی در مورد خروج نظامیان آمریکا از عراق هم این موضوع مشهود بود و نگذاشتند که این موضوع اتفاق بیفتد. ترامپ به این موضوعات اشراف دارد و حالا هم کنگره با او همراه است اما واقعیت غیرقابل انکار این خواهد بود که ساختار سیاسی ایالات متحده در بسیاری از موارد با وی همراهی نمی‌کند. این در حالیست که او به تازگی رئیس جمهوری شده و باید منتظر باشیم و ببینیم که چه کسانی در کابینه وی حاضر خواهند شد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز