تروئیکای اروپایی مدعی شد:
ایران با فاصله گرفتن بیشتر از تعهدات برجامی، اختلافات پادمانی را تشدید کرده است
فرانسه، آلمان و بریتانیا، امروز -پنجشنبه- طی بیانیهای در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین، بدون اشاره به بدعهدی و انفعال طرف غربی، اقدامهای جبرانی ایران را منشأ اختلافات پادمانی عنوان کردند.
به گزارش ایلنا، فرانسه، آلمان و بریتانیا، امروز -پنجشنبه- طی بیانیهای در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین، بدون اشاره به بدعهدی و انفعال طرف غربی، اقدامهای جبرانی ایران را منشأ اختلافات پادمانی عنوان کردند.
تروئیکای اروپا در این خصوص مدعی شده است: «انتخابها و تصمیمات ایران در ارتباط با فعالیتهای هستهای خود منشأ این بحران طولانیمدت در زمینه اشاعه تسلیحات هستهای است. این ایران است که با فاصله گرفتن بیشتر از تعهدات برجامی خود، این وضعیت را تشدید کرده است.»
در این بیانیه با ابراز نگرانی از افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده ایران تا سطح ۶۰ درصد، اعلام شده است که ایران ظرفیت تولید خود را با نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات نطنز افزایش داده است.
در ادامه ادعا شده است که ایران به عدم همکاری و مانعتراشی در مسیر نظارت آژانش ادامه داده و به دلیل تعلیق اجرای پروتکل الحاقی و عدم امکان دسترسی تکمیلی آژانس به سایتها، توانایی این نهاد برای نظارت و اطمینان از ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران به شدت تضعیف شده است.
در این بیانیه با تکرار برخی ادعاهای بیاساس درباره ماهیت برنامه هستهای ایران آمده است: «از ایران میخواهیم تا افزایش تنشهای هستهای خود را متوقف کرده و معکوس کند و از تهدید به تولید سلاحهای هستهای خودداری کند؛ به محدودیتهای تعیینشده در برجام، بهویژه در ارتباط با غنیسازی، بازگردد؛ بیانیه مشترک ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مارس ۲۰۲۳ و تعهدات مربوط به شفافیت و همکاری با آژانس، از جمله بازگرداندن تمامی اقدامات شفافیتی که در فوریه ۲۰۲۱ متوقف کرده بود، را اجرا کند؛ به آژانس اجازه دهد تجهیزات نظارتی و پایشی را در مکانهای درخواستشده نصب کند؛ پروتکل الحاقی را مجدداً اجرا کرده و بهسرعت آن را تصویب کند؛ و تصمیم خود در سپتامبر ۲۰۲۳ مبنی بر لغو تأییدیه بازرسان باتجربه را بهطور کامل لغو کند».
این سه کشور اروپایی در ادامه ادعاهای خود، افزودهاند که «رفتار ایران تهدیدی برای امنیت بینالمللی است و جامعه جهانی باید برای جلوگیری از توسعه سلاحهای هستهای توسط ایران عملکردی قاطعانه داشته باشد».