بهترین سریالها و فیلمهای عروسکی ایرانی برای بچهها
آثار عروسکی بین مخاطبهای ایرانی طرفداران زیادی دارند و مخاطبها از کودک تا بزرگسال با این آثار میتوانند ارتباط برقرار کنند. ما در این مطلب قصد داریم بهترین سریال های و فیلم های عروسکی ایرانی برای بچه ها را به شما معرفی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
یکی از سرگرمیهای اصلی کودکان تماشای محتوای تصویری در قالب فیلم و سریال است. آثار عروسکی هم مخاطب زیادی دارند و میتوانند حسابی بچهها را در خود غرق کنند و تجربه لذتبخشی را برایشان به ارمغان آورند.
در ایران چه در قالب فیلم و چه به صورت سریال آثار عروسکی متعددی ساخته شده که هر یک به شکلی خاص میتوانند برای کودکان جذاب باشند. ما در این جا بهترین سریال های و فیلم های عروسکی ایرانی برای بچه ها را به شما معرفی میکنیم. شما میتوانید همه سریالهای ایرانی این فهرست را از مایکت تماشا کنید.
مهمونی
مهمونی یک مجموعه عروسکی گفتگو محور است که ایرج طهماسب نقش نویسندگی، کارگردانی و مجریگری آن را برعهده دارد. این اثر اولین بار در نوروز سال 1401 بود که به نمایش درآمد و پس از آن هر سال شاهد پخشاش بودیم. این نمایش خانگی – تلویزیونی در سه فصل پخش شده و در آن شاهد معرفی شخصیتهای عروسکی جدیدی بودیم.
دو فصل اول مهمونی ما را با آقای طهماسب همراه میکند که به خانهای جدید نقل مکان کرده است. خانه او در همسایگی یک تالار عروسی است و در این جا ما با کاراکترهای جذاب و جدیدی روبهرو میشویم.
کلاه قرمزی
وقتی کسی از شخصیتهای عروسکی معروف ایرانی حرف میزند، احتمالا همه ما به یاد کلاه قرمزی میافتیم. این کاراکتر در آثار سینمایی و سریالی زیادی بوده و توانسته در دل مخاطبها در سنین مختلف جا باز کند. کلاه قرمزی و پسرخاله (محصول سال 1373)، کلاه قرمزی و سروناز (محصول سال 1373) و کلاه قرمزی و بچهننه (محصول سال 1373) سه اثر سینمایی با محوریت این عروسک هستند که هر کدام میتوانند حسابی مخاطب را سرگرم کنند. آثار ساخته شده با الهام از این شخصیت قطعا در لیست بهترین سریال های و فیلم های عروسکی ایرانی برای بچه ها جای میگیرند.
ما در برنامه مجموعه تلویزیونی کلاه قرمزی شاهد حضور ایرج طهماسب در نقش مجری هستیم و در این بین با کاراکترهای معروف اثر هم همراه میشویم. هر یک از عروسکهای این نمایش میتوانند مخاطب خاصی را به خود جلب کنند و در مجموع تجربهای لذتبخش را برای کودکان به ارمغان آورند.
خونه مادربزرگه
مجموعه تلویزیونی خونه مادربزرگه به کارگردانی مرضیه برومند ساخته شد و در شبکه دو سیما به نمایش درآمد. این اثر 25 قسمتی در سال 1366 بود که پخش شد و ما را با خانواده آقای حنایی و گلباقالی همراه کرد.
شخصیت مادربزرگه با صداپیشگی هنگامه مفید یکی از معروفترین کاراکترهای عروسکی ایران محسوب میشود و بسیاری از افراد با وقایع پیرامون این خانه و عروسکهای دروناش حسابی خاطره دارند. شما در مایکت میتوانید به سراغ تماشای این اثر بروید و در کنار افراد کم سن و سال از دیدن شخصیتهای بامزه آن لذت ببرید.
قصه های تا به تا
احتمالا همهی شما زیزی گولو را میشناسید. این شخصیت را ما با مجموعه تلویزیونی کودکانی قصههای تا به تا به یاد داریم. این اثر به کارگردانی مرضیه برومند در سال 1373 بود که از شبکه دو سیما پخش شد و در 43 قسمت حسابی مخاطبها را سرگرم کرد. از کودک تا بزرگسال میتوانستند از این سریال لذت ببرند.
افراد بزرگسال احتمالا عبارت «زیزی گولو آسی پاسی دراکوتا تابهتا» را به یاد میآورند. شخصیت اصلی این اثر یک بیگانه از سیارهای دیگر است که میتواند با ذکر عبارت مذکور دست به انجام کارهای خارقالعاده بزند. این مجموعه قطعا یکی از بهترین سریال های و فیلم های عروسکی ایرانی برای بچه ها به حساب میآید. شما میتوانید این اثر را همراه دیگر فیلمهای تخیلی در مایکت تماشا کنید.
مجید دلبندم
سریال تلویزیونی مجید دلبندم در سال 1377 تولید و پخش شد. این اثر که رضا عطاران کارگردان و نویسندهاش است، ما را با عروسکی دستدراز به نام مجید همراه میکند. این کاراکتر بامزه با کارهای خندهدارش در نهایت یک تجربه طنز را برای مخاطب به ارمغان میآورد. از جمله بازیگران این اثر میتوان به یوسف تیموری، حمید لولایی، مجید صالحی، سید جواد رضویان، زیبا بروفه، رضا عطاران و بهراد خرازی اشاره کرد.
شخصیت اصلی این اثر با الهام از کاراکتر مجید از سیب خنده خلق شده است. ما در این اثر با رضا، مجید و خواهرشان معصومه همراه میشویم. رضا آخرین قسمت سریال سیب خنده را میبیند و پس از دلتنگی برای مجید، مجسمهای از او میسازد. این مجسمه خودبهخود زنده میشود و در این اثر شاهد ماجراهایی هستیم که پس از این واقعه رخ میدهد.
شهر موش ها
به دنبال موفقیت برنامه تلویزیونی مدرسهی موشها، فیلم شهر موشها به کارگردانی مرضیه برومند و همکاری محمد علی طالبی با تهیهکنندگی بنیاد سینمایی فارابی در سال 1364 ساخته شد. مدرسهی موشها که ابتدا صرفا برای ترغیب بچهها برای مدرسه رفتن ساخته شد، در نهایت توانست به محبوبیت زیادی برسد و به یکی از پربینندهترین آثار تاریخ سینمای ایران تبدیل شود. ایرج طهماسب، فاطمه معتمدآریا و حمید جبلی از جمله افراد مهمی هستند که در ساخت این اثر از لیست بهترین سریال های و فیلم های عروسکی ایرانی برای بچه ها نقش داشتهاند.
محوریت داستان شهر موشها حول محور ایده تقابل خیر و شر میچرخد و ما در آن شاهد درگیری یک گربه به نام «اسمشو نبر» با موشهای قصه هستیم. به دنبال حضور گربه، موشها تصمیم میگیرند به مکان دیگری بروند. والدین از مسیر کوتاه میروند تا مقدمات را آماده کنند و بچهها هم در کنار معلم و آشپزباشی به سراغ مسیر طولانیتر میروند.
این اثر که یکی از نوستالژیهای دهه 60 محسوب میشود یک دنباله هم دارد که در سال 1393 به کارگردانی مرضیه برومند ساخته شد. ظاهرا نسخه سوم این اثر هم قرار است ساخته شود.
خاله قورباغه
فیلم خاله قورباغه یکی دیگر از آثار جذاب عروسکی است که به کارگردانی افشین هاشمی در سال 1395 ساخته شد. مرضیه برومند، افشین هاشمی، آناهیتا خسروی، شبنم مقدمی، علیرضا ناصحی و احسان کرمی از جمله افرادی هستند که در تولید این اثر نقش داشتهاند.
داستان فیلم خاله قورباغه ما را با شخصیتی مهربان و خوشمشرب همراه میکند که دلتنگ بچههایش است. او در این اثر با کاراکترهای مختلفی تعامل دارد و به طور کلی مفاهیمی نظیر همکاری، میراث فرهنگی، عواطف خانوادگی، هوشمندی، شادی، رفاقت و مدیریت بحران در این اثر پرداخت میشوند.
بالش ها
این مورد از بهترین سریال های و فیلم های عروسکی ایرانی برای بچه ها یکی از آثار طنز، فانتزی و موزیکال است که در آن شاهد نقشآفرینی داریوش فرضیایی (عمو پورنگ) هستیم. این اثر در سال 1396 ساخته شد و در شبکه دو سیما به نمایش درآمد. اکثر بازیگران این اثر را افرادی تشکیل میدهند که در سریال محله گل و بلبل شاهد حضورشان بودهایم. از جمله افرادی که در سریال بالشها کنار فرضیایی حضور دارند میتوان به امیرمحمد متقیان، ارژنگ امیرفضلی، حدیث فولادوند، ملیکا شریفینیا، امیر نوری و رامبد شکرآبی اشاره کرد. در سریال بالشها ما شاهد ترکیبی از حضور انسانها و عروسکها هستیم که میتوانند تجربه خوبی را برای کودکان خلق کنند.