وزری نفت خبر داد؛
امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا در آینده نزدیک
وزیر نفت گفت: به زودی قراردادهای گازی با ارزش بالا به امضا میرسد که بخشی از آن با شرکتهای داخلی و بخشی دیگر با شرکتهای خارجی خواهد بود و تعدادی از این قراردادها در سال جاری به نتیجه خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محسن پاک نژاد، وزیر نفت در حاشیه بیست و ششمین نشست وزراتی کشورهای صادرکننده گاز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به زودی قراردادهای گازی با ارزش بالا به امضا می رسد که بخشی از آن با شرکت های داخلی و بخشی از آن با شرکت های خارجی خواهد بود.
وی با بیان اینکه تعدادی از این قراردادها در سال جاری به نتیجه رسیده و امضا خواهد شد، افزود؛ نتیجه امضای این قراردادها در افزایش تجارت گازی ایران و افزایش ظرفیت تولید گاز ایران مشهود خواهد بود.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: اگرچه همواره تحریمها علیه ایران و بخش انرژی آن وجود داشته، اما هرچه تحریم ها گسترده تر و پیچیده تر شده، راهکارهای بی اثر کردن آنها نیز گسترده تر و پیچیده تر شده است.
وزیر نفت درباره اینکه جیئیسیاف چه کمکی برای رسیدن ایران به هدف خود بهعنوان قطب انرژی در منطقه میتواند داشته باشد، گفت: با توجه به اینکه ایران با چالشهایی مانند تحریم روبهرو است، راهکارهای لازم برای عبور از این تحریمها طی سالهای اخیر اندیشیده شده و اینگونه نبوده است که تسلیم این محدودیتها شویم، بهطور طبیعی هرچقدر این محدودیتها پیچیدهتر باشد، راهکارهای لازم نیز متناسب با آن تبیین میشود.
پاکنژاد تأکید کرد: حضور ایران بهعنوان دومین دارنده منابع گازی در این دنیا، در مجامعی مانند جیئیسیاف به نوعی ثابت میکند ایران در بازار جهانی انرژی نقشآفرین است و هنوز میتوانیم نقش مؤثری در تصمیمهای بینالمللی در حوزه انرژی داشته باشیم. از این رو برگزاری این اجلاس به اهدافی که ما در کشورمان دنبال میکنیم، یعنی تبدیل شدن ایران به قطب انرژی کمک میکند.
وی برگزاری این اجلاس را همسو با تحول دیپلماسی انرژی وزارت نفت دولت چهاردهم دانست و گفت: قطعاً ما پیگیر تبدیل شدن ایران به قطب انرژی با وجود تحریمهای بینالمللی علیه کشورمان هستیم و برگزاری اجلاس جیئیسیاف فرصت مناسبی را برای نقشآفرینی ایران در بازارهای بینالمللی انرژی فراهم میکند.
وزیر نفت درباره اینکه آیا با روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده آمریکا، ایران بهدلیل شدت گرفتن تحریمها مجبور خواهد شد تولید نفت خود را کاهش دهد، تصریح کرد: افزایش ظرفیت تولید نفت ایران هیچ ربطی به ایجاد محدودیتها یا افزایش آن ندارد، بالا رفتن ظرفیت تولید نفت بهعنوان یک اصل در دستور کار وزارت نفت دولت چهاردهم خواهد بود.
پاکنژاد تأکید کرد: هرچقدر محدودیتهای بیشتری اعمال شود،ملت ایران در مجموعه صنعت نفت، از همین حالا، راهکارهایی را برای رفع این محدودیتهای احتمالی تدارک دیدهاند، بنابراین مردم ایران نگران این موضوع نباشند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اعضای این مجمع از روز جمعه در تهران حضور یافتند و نشستهای کارشناسی در حد هیئتهای اجرایی برگزار شد، اظهار داشت؛ روز شنبه هم هیئتهای حاضر برای شرکت در این نشست از پژوهشگاه صنعت نفت بازدید کردند و از نزدیک با تواناییها و قابلیتهای صنعت نفت و گاز ایران آشنا شدند.
وی با تأکید بر اینکه توانایی ایران در صنعت نفت راهی برای رفتن به سمت صادرات فنی و مهندسی است، گفت: در نشست امروز در خصوص مصوبات هیئتهای اجرای در نشست روزهای گذشته که تا دیروقت ادامه داشت، تصمیمگیری و جمعبندی میشود.
وزیر نفت با بیان اینکه اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، کشورهایی هستند که بخش عمدهای از ذخایر اثباتشده گاز دنیا را در اختیار دارند و بخش مهمی از تجارت گاز هم در اختیار این کشورهاست، افزود: تصمیمهای کشورهایی مانند روسیه، قطر و قبل از همه ایران بهعنوان دومین دارنده ذخایر گازی دنیا در کنار کشورهایی که بهعنوان عضو اصلی و عضو ناظر حضور دارند قطعاً در عرصه بینالمللی و تجارت گاز تأثیرگذار است.
پاکنژاد با تأکید بر اینکه تا پیش از این از مجمع کشورهای صادرکننده گاز بهعنوان اوپک گازی یاد میشد، ادامه داد: در واقع مجمع کشورهای صادرکننده گاز، همان نقشی را که اجلاس اوپک در تنظیم تأمین نفت خام در دنیا دارد میتواند در حوزه گاز داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه از ۱۲ عضو اصلی تعدادی از وزرای نفت و انرژی کشورها در بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت و نظرات خود را در نشست صبح اعلام کردند، افزود: در تمام موارد به این موضوع اشاره شد که گاز بهعنوان یک حامل انرژی بسیار مهم تا سالهای آینده در حوزه انرژی در دنیا نقشآفرینی خواهد کرد.
وزیر نفت تأکید کرد: این تصور که انرژیهای فسیلی در کوتاهمدت نقش خود را در تأمین انرژی از دست خواهند داد، دور از انتظار است. این جمعبندیها مؤثر است و در ادامه این نشست مصوبات جمعبندیشده را به نتیجه میرسانیم.
پاکنژاد با اشاره به اینکه در نشست بعدازظهر مباحثی مطرح میشود که یکی از آنها بحث چگونگی تمدید مدت حضور دبیر کل مجمع است، افزود: طبق اساسنامه، دبیرکل میتواند دو دوره دو ساله در این جایگاه حضور داشته باشد، اما در اجلاس قبل که در مصر برگزار شد، پیشنهاد دو دوره سه ساله برای دبیرکل مطرح شد که باید درباره آن تصمیم بگیریم، البته این موضوع در ادامه نشست چالشی و جدی خواهد بود.
وی ادامه داد: بقیه موارد که ادامه نشست مطرح خواهد شد به موضوعات داخلی، دبیرخانه جیئیسیاف، بودجهای که مدنظر است و سهمی که کشورهای عضو برای اداره این دبیرخانه باید پرداخت کنند، مربوط میشود.