به میزبانی شیراز انجام گرفت؛
سومین جشنواره منطقهای تجسمی ایثار برگزیدگانش را شناخت
آیین اختتامیه سومین جشنواره منطقهای تجسمی ایثار به میزبانی شیراز برگزار شد و حدود۶۰ نفر از برگزیدگان منطقه چهار کشوری جشنواره تجسمی ایثار معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش ایلنا، سومین جشنواره منطقهای هنرهای تجسمی منطقه چهار کشور به میزبانی شیراز از ۲۵ آذر ماه به مدت سه روز در سه بخش دانشآموزان، بزرگسالان و ایثارگران و در رشتههای نقاشی، تذهیب، مینیاتور، نقاشی خط، خوشنویسی، عکاسی، گرافیک (طراحی پوستر)، کاریکاتور و مجسمه سازی برگزار شد.
۲۴۵ اثر هنرمندان استانهای فارس، اصفهان، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر و لرستان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور به نمایش گذاشته شد.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در این مراسم گفت: شهدا عارفانه جان خود را فدا کردند تا ما امروز در کنار یکدیگر بنشینیم و بیندیشیم و بیآفرینیم و این به پشتوانه وجود شهید و فرهنگ ایثار و شهادت است.
محمد کرمالهی با اشاره به اینکه ظرفیت حقیقی هنر فارس نباید با رنگ بندی سیاسی ذبح شود چرا که حاصل جمع ظرفیت فرهنگی هنری این استان بخش پذیر بر سلیقهها و رنگهای سیاسی نیست؛ افزود: ظرفیتهای هنری استانها باید با وحدت و وفاق کنار هم باشند تا تحول ایجاد شود.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با اشاره به ایثارگری جوانان شهید، گفت: جان از طفولیت تا کهولیت عزیز است اما شهیدان این جان را عاشقانه و مومنانه در طبق اخلاص می گذارند و میگذرند و زیبای های دنیا را دیدند و دل نبستند.
وی بیان کرد: اگر جمله هستی را بنگرید، هر آنچه در هستی است بدون ایثار معنا ندارد و اگر در عالم هستی ایثار نباشد، زندگی و حیات نیست.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: هنرمندان خلاق اندیشه محور و فرهنگور، حقیقت را در دل سیاهی اقیانوسها غواصی می کنند و با زبان هنر روایتی دیگرگون از هنر مردان خدا ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه فارس از این منظر بزرگ و شریف است و همه پهنه ایران این ظرفیت را دارد، یادآور شد: جشنواره تجسمی ایثار به میزبانی چهار استان قزوین، یزد، فارس و گلستان برپا میشود و عرصهای برای بروز هنر هنرمندان همه استانهای کشور است.
کرمالهی ادامه داد: بنیاد شهید افتخار میکند که در مسیر ترویج هنر، ایثار و شهادت قرار گرفته و قصد دارد ارزش های حقیقی آن را با زبان هنر به مخاطب ارائه کند و هنرمندان موتور محرکه این حرکت و انتقال این حقیقت هستند. مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: گالری دیجیتال مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس زیرساخت خوب و با کیفیت و نگین درخشانی در اختیار هنرهای دیجیتال این استان است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس گفت: فارس در سه سال متوالی هم در عرصه هنرهای تجسمی و هم در حوزه شعر و داستان میزبانی منطقهای، ملی و بین المللی رویدادهای ایثار را به عهده داشته است.
سردار ابراهیم بیانی افزود: فارس قدردان بزرگان، ادیبان، قدما و هنرمندان گذشته خود است که چنین ظرفیت ادبی و هنری را ایجاد کردهاند که امروز مایه افتخار است.
وی ادامه داد: علما و ادبای برجسته بسیاری از این دیار برخاستهاند ولی ما متاسفانه نتوانستهایم آنها را بشناسیم و بشناسانیم؛ چنانکه اگر امروز از مردم بپرسیم ۱۰ نفر از برجستگان استان را معرفی کنید، شاید کمتر کسی بتواند به راحتی حتی از آنها نام ببرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس افزود: چنانکه از آجرنگارههای قصر ابونصر در شیراز نیز روشن است، سابقه تاریخی شیراز به ۲ هزار سال پیش از میلاد مسیح میرسد و این شهر قدمتی به بلندای بیش از چهار هزار سال دارد.
بیانی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با دست اندرکاران کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس، گفت: کنگرهها، یادوارهها و دیگر رویدادهای حوزه ایثار و شهادت باید حاوی یاد شهید و پیام شهید باشد و اگر این دو را نداشته باشد، اثرگذاری لازم را نداشته است.
وی از هنرمندان خواست تا نیازمندی های جامعه را بدانند و با زبان هنر به آنها بپردازند و افزود: اگر هنرمندان با طراحی، خط دلنشین، نقش و عکس زیبای خود حجاب را به خوبی و زیبایی معرفی کند، نازیبایی بی حجابی که دشمن به دنبال آن است، مجال معرفی پیدا نمیکند.