یک کارشناس حوزه بهداشت خبر داد:
استان قزوین هیچگونه کمبودی در خصوص شیر خشک ندارد
کارشناس اداره نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکملهای معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در حال حاضر استان قزوین هیچگونه کمبودی در خصوص شیر خشک ندارد و با توجه به تقویت تولید، توزیع و عرضه این ماده خوراکی در سطح استان، برای هر کودک زیر ۲ سال ۱۰ قوطی شیر خشک ماهانه در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایلنا در قزوین، نسترن عبادی با اعلام این خبر گفت: متاسفانه برخی از خانوادهها روی یک نماد خاص اصرار دارند و تصور میکنند که فلان نماد موجب بیماری گوارشی کودک میشود، درحالی که این تصور کاملال غلط بوده و هیچپونه توجیه علمی ندارد.
وی با بیان اینکه بحث یبوست و اسهال نوزاد با اینکه برای هر دفعه خوردن شیر خشک دفع صورت پذیرد، متفاوت است، تصریح کرد: اینکه نوزاد هر سه روز دفع داشته باشد و یا اینکه روزانه چند مرتبه دفع باشد، با توجه به ویژگی شیر خشک طبیعی است و تغییر الگوی گوارشی نمیتواند نشان از بیماری باشد.
به گفته عبادی، اصرار غلط و غیرمنطقی برخی خانوادهها در تهیه شیر خشک با یک نماد خاص به کمبود کاذب این ماده خوراکی در بازار منجر میشود.
این کارشناس مسئول ادامه داد: تولید و توزیع شیر خشک طی ماههای گذشته به صورت ۲۴ ساعته درآمده و از بین چهار شرکت تولید شیر خشک در کشور، یکی از آنها در استان قزوین قرار دارد.
عبادی با بیان اینکه تولید ماهانه از مصرف بالاتر است، تشریح کرد: آمارهای مصرف در سامانه تیتک (سامانه تهیه انواع شیر خشک) نشان میدهد که نمادهای متداول با تقاضای بالایی همراه است و مشکلی در تهیه و توزیع شیر خشک نداریم.
کارشناس اداره نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکملهای معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲ شرکت تولید کننده شیر خشک کشور تقریبا ۸۰ درصد بازار کشور را در اختیار دارند، اما نوع اطلاعات و نگاه برخی خانوادهها به نمادهای خاص، تهیه این ماده خوراکی به سختی انداخت است.
عبادی یادآور شد: متاسفانه مواردی مشاهده شده که خانواده ها اصرار زیادی داشته تا برای تهیه یک شیر خشک با نماد خاص مجبور شده به شهرهای دیگر سفر کند که این نگاه باید با فرهنگسازی مناسب اصلاح شود.