خبرگزاری کار ایران

​رئیس شورای شهر صدرا:

انتخابات هیئت مدیره مجتمع های مسکونی بدون نظارت شورا وجاهت قانونی ندارد

انتخابات هیئت مدیره مجتمع های مسکونی بدون نظارت شورا وجاهت قانونی ندارد
کد خبر : ۱۵۵۹۸۷۷

بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر صدرا که مورخ ۱۴۰۳.۰۵.۰۱ به تایید فرمانداری شهرستان شیراز رسید؛ انتخابات هیئت مدیره مجتمع های مسکونی بیش از ۵۰واحد باید زیر نظر شورای اسلامی شهر صدرا انجام و صحت آن به تایید شورا برسد.

به گزارش ایلنا، طبق اطلاعیه شورای اسلامی صدرا هرگونه برگزاری انتخابات جهت تعیین هیئت‌مدیره جدید از تاریخ تایید این مصوبه بدون اطلاع و نظارت شورای اسلامی شهر، فاقد وجاهت قانونی است.

رئیس شورای اسلامی شهر صدرا در تشریح جزئیات این موضوع گفت: با مراجعات مکرر مردمی مواجه بودیم که ناشی از اختلافات و مشکلات زیاد درون مجتمع های مسکونی بود و ساکنین برای برطرف شدن آن به شورا مراجعه می کردند. این مسئله سبب شد اعضای شورا در راستای اعمال نقش نظارتی خود و با توجه به اینکه اکثر مناطق مسکونی شهر صدرا بافت مجتمعی است، در پارلمان محلی قانونی ویژه این شهر به تصویب برسانند.

روح الله شجاعیان، گفت: این پیشنهاد را به صحن شورا بردیم که نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر بر مجتمع‌های مسکونی بیش از ۵۰ واحد و انتخاب هیئت مدیره ها با هدف کاهش مراجعات به شورا نظارت داشته باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر صدرا با رد هرگونه دخالت در مجتمع های مسکونی، گفت:  کار ما به هیچ عنوان دخالت نیست، ما به خواست خود مردم می خواهیم بر چهارچوب انتخاب هیئت مدیره مجتمع‌های بزرگ نظارت داشته باشیم تا خدای ناکرده محل سودجویی و حیاط خلوت افراد خاص نشود. 

وی با اشاره به اجرای طرح  سه‌شنبه‌های مجتمع گردی شورا و حضور هفتگی در مجتمع های مسکونی، گفت: طی این طرح متوجه شدیم در مجتمع‌های مختلف، قوانین تفاوت دارد. حق شارژ‌ها متفاوت بودند و هیچ نظم و دستورالعملی برای تعیین میزان شارژ وجود نداشت. همچنین عدم رعایت قانون تملک پارتمان‌ها در هیئت مدیره برخی مجتمع کاملا مشهود بود.

شجاعیان تاکید کرد: تا پیش از این مصوبه که نظارتی وجود نداشته، مجتمع های مسکونی با انبوه مشکلات و مسائل روبرو شده اند و چون کسی به آنها سر نزده و پیگیری نشده بود، کاملا از این مشکلات بی‌خبر بودیم.

وی  تصریح کرد:  شکایت‌های بسیاری در نظام قضایی از سوی ساکنین مجتمع ها بابت عدم پرداخت شارژ، عملکرد هیئت مدیره، مسائل و حسابهای شخصی ایجاد شده است. ما تا پیش از مراجعات مردمی از این مشکلات مجتمع ها بی‌خبر بودیم و به در خواست خود مردم ورود کردیم. شورا یک نهاد مردمی است و این نظارت هم نظارت مردمی است. 

رئیس شورای اسلامی شهر صدرا گفت: این نوع نظارت با بهبود شرایط زیست اجتماعی در مجتمع های مسکونی سبب کاهش اختلافات شده و از تشکیل پرونده‌های قضایی و دادرسی جلوگیری می‌کند. از این منظر، نظارت بر مجتمع‌های مسکونی به سود شرایط اجتماعی و  قضایی جامعه است، هرچند برخی آسیب‌هایی را متوجه جایگاه اجتماعی_سیاسی شورا می‌کند.

شجاعیان تصریح کرد: شورای اسلامی شهر صدرا طی اطلاعیه اعلام کرد انتخابات هیئت مدیره مجتمع های مسکونی اگر بدون نظارت شورا برگزار گردد، فاقد وجاهت قانونی است. ما این وجاهت قانونی را از مصوبه‌ای که به تایید فرمانداری شهرستان شیراز رسیده است گرفته‌ایم و فکر می‌کنیم نمونه این مصوبه در هیچ جای کشور وجود نداشته نباشد.

عضو شورای اسلامی شهر صدرا تاکید کرد: شورا در امورات مردم دخالت نمی‌کند،  کارها را مثل سابق مردم پیش می‌برند،  تنها اقدامی که قرار است انجام شود نظارت  بر شفافیت انتخابات هیئت مدیره هاست تا مجمع برگزار شود، فراخوان داده شود، اسامی کاندیدا به اطلاع مردم برسد و در یک زمان مشخص که به اطلاع همه ساکنین رسیده است، رای گیری انجام شود. 

وی با بیان اینکه برای انجام هر امری یک قانون حداقلی لازم است، گفت: قوانین مجتمع های مسکونی خیلی جای خالی دارد. ناظر مشخص نیست، محل شکایت مشخص نیست و ... ، کار همچنان بر عهده مردم است، شورا فقط می خواهد در جریان باشد تا این مسیر شفاف برگزار شود‌، سلامت انتخابات به تایید شورا برسد و شکایات مردمی کمتر شود.

شجاعیان تصریح کرد: مجتمع های مسکونی گردش مالی دارند، قوانین اداره کار روبروی‌شان قرار دارد، قوانین تملک آپارتمانها را دارند، در عین حال با زیست روزانه و لحظه ای مردم ارتباط دارند؛ از این رو قابل قیاس با سایر کارهای مردمی نیست و به یک نظارت نظم دهنده حداقلی نیاز دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر صدرا در خصوص تعداد مجتمع های مسکونی بالای ۵۰ واحد مستقر در صدرا که مشمول مصوبه شورای اسلامی شهر می شوند، گفت: آماری از تعداد این مجتمع ها نداریم، یکی از برنامه‌های شورا و شهرداری این است که سرشماری از مجتمع ها داشته باشد و علاوه بر اطلاعات هیئت مدیره، سایر موارد مثل تعداد واحدها، وضعیت پایان کار ، میزان شارژ، جمعیت و غیره احصا شود. این سرشماری اطلاعات خوبی برای سیاست گذاری و تصمیم گیری در اختیار شهرداری قرار خواهد داد. 

وی در پاسخ به این پرسش که اگر مجتمعی، بدون اطلاع از این مصوبه، انتخابات برگزار کند، چه اتفاقی می افتد، گفت: ما سعی کردیم کاملا اطلاع رسانی شود. اما اگر مجتمعی با خبر نشود و  برای ما احراز شد که اطلاع نداشتند، با دعوت هیئت مدیره به شورا، مدارک برگزاری انتخابات را پایش می کنیم، بررسی میدانی انجام می دهیم و اگر نارضایتی عمومی وجود نداشت، انتخابات تایید می شود و هیئت مدیره موظف به ارائه گزارش و شفافیت مالی می‌شود.

شجاعیان افزود: برخی از مجتمع‌ها زمان تصویب این قانون و قبل از اطلاع رسانی آن انتخابات خود را برگزار کرده اند. ما از آنها خواسته‌ایم مستندات انتخابات و صورت جلسه را برای بررسی به ما ارائه دهند.

عضو شورای اسلامی شهر صدرا خاطرنشان کرد: اگر  انتخابات با نظارت شورا انجام شود،  درآمد و هزینه های مجتمع حسابرسی می شود و محل هزینه‌کرد آنها کاملا شفاف به اطلاع ساکنین می رسد. اگر مجتمعی این قانون را رعایت نکرد و در آینده به مشکل برخورد، شورا امکان رسیدگی و بررسی ندارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز