در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
کلکسیون انار ساوه؛ بانکی از 800 ژنوتیپ برای تحقیقات تخصصی / مدیریت سنتی در برخی باغات به دلیل پایین بودن ضریب نفوذ دانش، چالش مهم تولید است
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان مرکزی با اشاره به اینکه کلکسیون انار ساوه بانکی از 800 ژنوتیپ برای تحقیقات تخصصی است، گفت: کلکسیون انار ساوه با این تعداد ژنوتیپ یکی از مراجع تحقیقات تخصصی انار در سطح کشور محسوب میشود که با همت محققان این مرکز احداث و نگهداری میگردد.
غلامرضا گودرزی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اهمیت انار به عنوان یکی از محصولات مهم باغی ایران و سهم قابل توجه آن در اقتصاد کشاورزی و صادرات غیرنفتی کشور، افزود: شهرستان ساوه در استان مرکزی، بزرگترین شهرستان انارخیز کشور معرفی شده است که 25 درصد از انار تولیدی شهرستان قابلیت صادرات دارد.
وی به حجم واقعی صادرات محصولات انار ساوه به خارج از کشور اشاره کرده و ادامه داد: متأسفانه در بهترین شرایط حدود 5 درصد از انار تولید شده در شهرستان ساوه صادر شده است. حتی در سالهای اخیر به دلیل تحریمهای موجود و عدم بازگشت ارز، این مقدار صادرات کاهش محسوسی را تجربه کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان مرکزی اظهار داشت: وجود باغهای انار درجه 2 و درجه 3، فقدان باغ مادری ارقام تجاری انار ایران و مدیریت سنتی در برخی باغات به دلیل پایین بودن ضریب نفوذ دانش، از جمله چالشهای مهم تولید این محصول در شهرستان ساوه است.
گودرزی تصریح کرد: ایستگاه تحقیقات انار، با هدف توسعه تحقیقات انار در کشور در سال 1316 با مساحت 148 هکتار تأسیس شد و هم اکنون با نام پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه، به عنوان نخستین و تنها ایستگاه تخصصی انار در کشور معرفی شده است.
وی به فعالیتهای تحقیقاتی پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه اشاره کرده و در این خصوص بیان داشت: در حال حاضر این پردیس با اجرای پروژههای تحقیقاتی در زمینههای بهنژادی (اصلاح رقم)، بهباغی، آفات و بیماریهای گیاهی، آبیاری و حوزه آموزش مشغول به فعالیت است.