ایلنا از فارس گزارش می دهد:
رویای صنعتی شدن فارس با کپی کاری از استان های دیگر / دم زدن از توسعه صنعت بدون حل مشکل انرژی منطقی نیست/ به دنبال توسعه استان باید بود نه آمارهای مدیران
تا زمانی که رشد اقتصاد وجود نداشته باشد؛ تمام برنامه ها تعطیل می شود
سردرگمی و عدم شناخت کافی مسئولان از فارس باعث شده تا نسخه هایی که برای اقتصاد و توسعه استان پیچیده می شود با واقعیت ها همخوانی نداشته باشد.
به گزارش ایلنا از شیراز، روزی مسئولان تمام تلاش شان را بر قرار گرفتن فارس به عنوان قطب کشاورزی به کار می گیرند و روزی دیگر به دنبال خودکفایی در محصولی مانند گندم هستند؛ بدون اینکه در نظر داشته باشند عواقب این اقدامات در آینده چه بلایی بر سر استان خواهد آورد.
حالا چند وقتی است مسئولان موضوع صنعتی شدن فارس را در محافل گوناگون مطرح می کنند بی آنکه بدانند این استان برای صنعتی شدن حتی از زیر ساخت های کافی هم برخوردار نیست.
شهرک های صنعتی در فارس که تعدادشان هم کم نیست امروز به برهوت هایی تبدیل شده اند که مشکلات زیر ساختی مانند کمبود برق، آب و ... کم ندارند؛ کارخانه های تعطیل شده نیز نشانه دیگری از مشکلات و چالش های متعدد این استان برای صنعتی شدن است.
از همین روست که سهراب شرفی رئیس خانه صمت فارس اعتقاد دارد که صنعتی شدن استان فارس نشات گرفته از تفکر انجمادی مدیرانی است که راه حل دیگری ندارند و همواره به دنبال کپی کاری هستند.
از طرفی دیگر، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی هم بر این باور است که بدون حل مشکلات انرژی و برق، دم زدن از توسعه صنعت منطقی نیست و در ادامه هم نمی توان سرمایه گذاران را ترغیب به راه اندازی واحدهای تولیدی در نقاط صنعتی کرد.
جعفر قادری در گفت وگو با ایلنا با بیان اینکه بخشی از سیاست گذاری ها در حوزه انرژی باید اصلاح شود، می گوید: طبق مصوبه مجلس مقرر شد تا 20 هزار کیلو وات برق اتمی باید در کنار خلیج فارس و دریای عمان احداث شود که متاسفانه توان مالی دولت اجازه چنین اقدامی را نمی دهد.
دولت توان مناسبی جهت راه اندازی نیروگاه های انرژی ندارد
وی با بیان اینکه دولت توان مناسبی جهت راه اندازی نیروگاه های انرژی ندارد، می گوید: از این رو نیاز است تا واحدهای بزرگ به این موضوع ورود کنند و در راه اندازی و احداث نیروگاه ها مشارکت کنند و از طرف مقابل دولت متعهد شود که برق این واحدها را به صورت رایگان انتقال دهند که این مهم برای واحدهای تولیدی مقرون به صرفه است.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس عنوان می کند: هزینه هر کیلو وات برق اتمی حدود 4 الی 5 سنت و قیمت هر کیلو وات برق اتمی 12 سنت محاسبه می شود.
نبود ظرفیت مناسب در نیروگاه های حرارتی
قادری با اشاره به اینکه محدودیت هایی برای تولید برق حرارتی در کشور وجود دارد، می افزاید: در فصل تابستان راندمان نیروگاه ها در مناطق گرمسیری کاهش پیدا می کند و در فصل زمستان هم گازی برای تولید این برق در کشور وجود ندارد و مازوت سوزی هم باعث آلودگی و مشکلات زیست محیطی می شود که تمام این موارد سبب شده ظرفیت مناسبی در نیروگاه های حرارتی نداشته باشیم.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه با بیان اینکه در جهت تامین برق باید از نیروگاه های زغال سنگی استفاده کنیم و در مناطقی مانند طبس و ..... می تواند کمک دهنده باشد، ادامه می دهد: نیروگاه زغال سنگ سوز در طبس وجود دارد که پیشرفت قابل توجهی دارد و برای حل مشکلات نیاز است تا این واحد را به بهره برداری رساند.
وی با بیان اینکه در این شرایط نیاز تا بر روی تامین انرژی های خورشیدی تمرکز کنیم و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی باعث برطرف شدن مشکلات برق در تابستان و کمک دهنده در فصل زمستان باشد، می گوید: اگرچه راندمان نیروگاه های خورشیدی در فصل تابستان زیاد است در مقابل مصرف برق هم در کشور زیاد است.
نماینده شیراز و زرقان در ادامه بر لزوم حل تلفات انتقال که در کشور بالا است تاکید می کند و می افزاید: جهت عملیاتی شدن این مهم نیاز است تا سرمایه گذاری ویژه ای در موضوع انرژی و برق انجام شود تا از هدر رفت و تحلیل زیر ساخت های صنعتی جلوگیری شود.
قادری با بیان اینکه با وضعیت فعلی نمی توان صنعت را توسعه داد، ادامه می دهد: در این شرایط نیاز است تا سرمایه گذاری های مناسبی در این بخش ها انجام گیرد تا در ادامه شاهد کاهش مشکلات واحدهای صنعتی باشیم.
بدون حل مشکلات انرژی دم از توسعه صنعت منطقی نیست
وی اعتقاد دارد بدون حل مشکلات انرژی و برق دم از توسعه صنعت منطقی نیست و در ادامه هم نمی توان سرمایه گذاران را ترغیب به راه اندازی واحدهای تولیدی در نقاط صنعتی کرد.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه با اشاره به اینکه قطعی برق در بعضی از واحدها باعث خنک شدن کوره های می شود که این مهم کل ساختار کوره را در کارخانه هایی مانند آلومینیوم و فولاد را به هم می زند و می افزاید: نتیجه این قطعی باعث می شود تا این واحدها مشکلات جدی تری پیدا کنند.
قطعی برق باعث افزایش سطح عمومی قیمت ها می شود
نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه قطعی برق باعث می شود تا سطح عمومی قیمت ها افزایش پیدا کند، ادامه می دهد: زمانی که تولید آلومینیوم، فولاد، سیمان و ...... کاهش می یابد افزایش قیمت این محصولات را در بازار شاهد خواهیم بود که تاثیرات زیادی بر نرخ بیکاری نیز می گذارد؛ تمام این موارد سبب می شود تا در سال جاری رشد نرخ اقتصادی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا نکند.
به گفته وی تا زمانی که تفکر و رشد اقتصادی در کشور و استان فارس وجود نداشته باشد تمام برنامه ها تعطیل می شود.
وی با بیان اینکه مشکلات حوزه برق بسیار جدی است، می گوید: کشوری مانند امارات در یک مناقصه سرمایه گذاری متعهد شده برق را با ترکیبات یک و نیم سنت تولید کند و به عنوان برنده اعلام شده است؛ سئوال اینجاست که چرا این سرمایه گذاران حاضر نیستند در حوزه انرژی های خورشیدی در کشور سرمایه گذاری کنند؟
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی تصریح می کند: خلف وعده ها باعث شده تا هیچ کس جهت سرمایه گذاری به صحبت های مسئولان اعتماد نکند از اینرو در این شرایط باید مشکلات اعتماد سازی و ... را حل کرد.
نماینده شیراز و زرقان معتقد است در حوزه گاز هم نیاز به سرمایه گذاری وجود دارد و می افزاید: طبق مصوباتی که مطرح است مقرر شده تا گاز ها را مهار کنند اما هنوز هیچ اقدامی جهت توسعه میادین نفت و گاز انجام نشده و دولت هم برنامه ای در این باره ندارد.
قادری با بیان اینکه افزایش خودروها و افزایش مصرف بنزین باعث شده تا سالیانه چندین میلیارد دلار برای واردات بنزین و گازوئیل بپردازیم، تصریح می کند: این موضوع به هیچ وجه امری منطقی نیست، اما زمانی که برق وجود داشته باشد می توان با برقی کردن خودروها مشکلات آلودگی را حل کرد.
صنعتی شدن فارس نشات گرفته از تفکر انجمادی مدیران کپی کار است
رئیس خانه صمت فارس هم در ادامه با بیان اینکه مشکل و کمبود برق در سطح ملی است، می گوید: اما این موضوع که استان فارس باید صنعتی شود نشات گرفته از تفکر انجمادی مدیرانی است که راه طریق دیگری ندارند و همواره به دنبال کپی کاری هستند.
سهراب شرفی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه فارس چند سالی است که از حضور مدیری تحول گرا محروم بوده است، می افزاید: اگر مدیری تحول گرا در فارس و شیراز بر مسند مدیریت بنشیند امکان تحول و توسعه در استان زیاد خواهد بود.
به اعتقاد عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس، این استان پتانسیل هایی دارد که آن را نادیده گرفته ایم و تمام تلاش مان را جهت تقلید از استان هایی مانند تبریز، اراک و اصفهان با هدف صنعتی شدن به کار برده ایم و تاکید می کند: با پتانسیل هایی که فارس در بخش گردشگری دارد می تواند به قطب پزشکی، سلامت و تجارت جنوب کشور تبدیل شود.
به دنبال توسعه استان باید بود نه آمارهای مدیران
وی با اشاره به اینکه عدم توان استفاده از ظرفیت های گردشگری و سلامت در فارس باعث شده تا به دنبال کپی برداری از استان های دیگر باشیم، می گوید: سو مدیریت اساسی ترین مشکل در استان فارس است که اگر کارگروهی به مدیریت استاندار تشکیل شود و با واقعیت ها و نه آمارهایی که مدیران ارائه می کنند برنامه ریزی انجام گیرد می توان انتظار بهبود و توسعه را داشت.
رئیس خانه صمت فارس در ادامه با بیان اینکه تا زمانی که مدیران بدون برنامه در استان وجود دارند درب بر همان پاشنه خواهد چرخید و نمی توان انتظار توسعه و رونق اقتصادی را در فارس داشت و یادآور می شود: صنعتی شدن استان فارس از گذشته بر سر زبان ها افتاده است و مابقی مسئولان هم به تکرار آن می پردازند.
وی ادامه می دهد: یک واحد تولیدی در استان وجود دارد که با وجود 300 میلیارد تومان کالا دپو شده اما 30 میلیارد تومان بدهی دارد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس در ادامه با بیان اینکه در شرایط فعلی نیاز است تا تولید برونگرا و دارای بازار هدف بوده و صنعت هم مورد وثوق جامعه مصرف کننده باشد، می گوید: صنعتی که نمی توان در مقابل واردات بسیاری از محصولات مقاومت کند به هیچ وجه صنعت نخواهد بود.
رئیس خانه صمت فارس معتقد است تعداد زیادی از واحدهای تولیدی در کشور وجود دارند که بازار هدف را نمی شناسند و تولید بسیار زیاد برخی از این واحدها استان را با مشکل مواجه کرده است و ادامه می دهد: در 10 سال گذشته تولید لاستیک و سیمان در مقطعی از زمان آن قدر زیاد شد که مشکلاتی برای این بخش ایجاد کرد.
شرفی می گوید: زمانی که صنعت با مشکل کمبود برق، آب، گاز و ... مواجه است چگونه می تواند رشد کند و در پی آن توسعه اقتصادی به دنبال داشته باشد.
به گفته وی نیاز است تا با در نظر گرفتن شرایط موجود و ظرفیت های اقتصادی و گردشگری استان به سمت توسعه و رونق فارس حرکت کرد.