رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در شیراز مطرح کرد؛
تعطیلی پنجشنبهها مورد موافقت کمیسیون اقتصادی نیست
قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار باید اجرایی شود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص تعطیلی پنجشنبهها گفت: قطعاً با تعطیلی پنجشنبهها مخالف هستم و نظر کمیسیون اقتصادی مجلس نیز بر همین اصل استوار است.
به گزارش ایلنا، سید شمسالدین حسینی صبح امروز پنجشنبه ۲۹ شهریورماه در دیدار با فعالان اقتصادی استان فارس گفت: استان فارس با توجه به ظرفیتهایی که دارد میتواند عاملی برای توسعه باشد از این رو باید شرایط توسعه محوری فارس فراهم شود.
وی ادامه داد: اگر تعطیلی بیش از حد افزایش یابد، بنگاههای اقتصادی به سمت تعطیلی گام برمیدارند در حالی که در خصوص تعطیلی پنجشنبه باید کمیسیون اقتصادی اظهار نظر کند ولی شاهد هستیم که کمیسیون اجتماعی مجلس به جای کمیسیون اقتصادی اقدام به بررسی تعطیلی پنجشنبه کرده است.
حسینی تصریح کرد: بر اساس آماری که وزیر اقتصاد اعلام کرده رشد اقتصاد کشور امسال نسبت به سال گذشته کمتر بوده و اصلی ترین عامل این کاهش هم به علت قطعی برق است.
وی با تاکید بر اینکه فارس جز استانهای پیشرو در حوزه اقتصاد الکترونیک است، ادامه داد: از این ظرفیت هم برای توسعه یافتگی اقتصاد فارس استفاده کرد.
حسینی افزود: حضور نمایندگان مجلس در میان فعالان اقتصادی میتواند به شناخت مشکلات اقتصادی جامعه کمک کند تا بتوان برنامه ریزی و تدوین قانون با توجه به نیاز فعالان اقتصادی را انجام داد.
وی گفت: مشکلات اقتصادی در کشور موجب شده تا سرمایه اجتماعی با کاهش مواجه شود از این رو باید با اجرای برنامه هفتم توسعه بخش قابل توجهی از مشکلات که توسط دولت، مجلس و اتاق بازرگانی احصا شده و راهکارهای برون رفت از آن نیز در نظر گرفته شده، حل شود.
قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار باید اجرایی شود
معاون حقوقی و امور مجلس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این مراسم گفت: قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب سال ۱۳۹۰ که متوقف مانده باید اجرایی شود.
محمدرضا رمضانی، افزود: این موضوع یکی از دغدغههای مهم فعالات اقتصادی است که باید برای رفع آن گام هایی برداشته شود.
وی ادامه داد: یکی از مواد مندرج در این قانون، ماده ۲۵ است که تاکید دارد که قطع برق و گاز واحدهای تولیدی در اولویت قرار نگیرد در حالی که امروز این مساله برعکس شده و شاهد قطع برق واحدهای تولیدی هستیم.
رمضانی با تاکید بر لزوم مشارکت اتاق های بازرگانی و فعالان اقتصادی استان ها در اعلام نظر در خصوص طرح ها و لوایح مجلس گفت: این طرح ها و لوایح را زمانی که در مجلس اعلام وصول میشوند برای تمام اتاق های استان ها ارسال میکنیم که انتظار است فعالان اقتصادی نظرات خود را در خصوص آنها در اختیار اتاق ایران قرار دهند تا مطالب ارسالی پس از جمع بندی در اختیار کمیسیون های مرتبط مجلس قرار گیرد.
اجرای نادرست برخی قوانین، مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرد
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم گفت: اجرای بد و نادرست برخی قوانین، مشکلاتی را در حوزه اقتصادی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
محمد صادق حمیدیان افزود: بعضا می بینیم که مجلس قانونی را تصویب میکند و آن قانون به مرحله اجرا هم گذاشته میشود اما نحوه اجرای آن باعث می شود که آن اثرگذاری که باید در تصمیم گیری ها داشته باشد ندارد.
وی ادامه داد: در کنار این، برخی بروکراسی ها و قوانین دست و پا گیر اداری نیز باعث کُندی روند فعالیتهای اقتصادی شده و بعضا یک فعال اقتصادی برای تامین یک کالا از خارج با موانع بسیاری مواجه میشود و این کار ممکن است او را چندین ماه درگیر کند.
وی، ضمن قدردانی از حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در فارس افزود: بنا شده که بر روی موضوعات مرتبط با مسائل و مشکلات موجود و دیگر مشکلاتی که پیش روی فعالان اقتصادی استان قرار دارد،اتاق بازرگانی استان کار کارشناسی انجام دهد و پس از آن موارد مطرح شده از سوی اتاق را نمایندگان مجلس دنبال کنند.
واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شیراز آب مورد نیاز خود را با تانکر خریداری می کنند
فعال اقتصادی استان فارس هم، با اشاره به پیش بینی رشد هشت درصدی اقتصادی در برنامه هفتم توسعه گفت: تحقق این مهم در گرو تامین زیرساخت های لازم است.
جمال رازقی افزود: آنچه که در صحنه عمل به عنوان یک تولید کننده قدیمی می بینم به نظر می رسد که با این روند این مهم قابل تحقق نیست چرا که زیرساخت لازم برای این کار را نداریم.
وی ادامه داد: همین شهرک صنعتی شیراز با حدود چهار هزار واحد تولیدی امروز فاقد آب، برق و گاز است و واحدهای تولیدی آب مورد نیاز خود را با تانکر خریداری و تامین می کنند.
برخی قوانین امروز در حوزه های مختلف مربوط به چند دهه گذشته است
دیگر فعال اقتصادی نیز در این نشست گفت: برخی قوانین که امروز در حوزه های مختلف حاکم است مربوط به چند دهه گذشته، بر خلاف منافع کارفرمایان و تولید کنندگان و نیازمند اصلاح است.
سهراب شرفی افزود: اگر بخواهیم به اهداف و برنامههای اقتصادی پیش بینی شده دست یابیم باید این اصلاحات انجام شود چرا که این قوانین ما را به مقصد نمی رساند.
وی ادامه داد: امیدواریم این سفر و حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در فارس به تشکیل یک کارگروه یا تیم کارشناسی برای بررسی برخی قوانین و اعمال تغییرات اساسی در آنها منجر شود.
تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ به منظور بررسی برخی مسائل اقتصادی و بازدید از تعدادی از واحدهای تولیدی به استان فارس سفر کردند.