در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
توصیههای پزشکی برای پیادهروی اربعین
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت توصیههای پزشکی لازم در خصوص پیادهروی اربعین را اعلام کرد.
محمدتقی حلیساز، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره توصیه های پزشکی به زائران درخصوص پیادهروی اربعین گفت: زائران اربعین اگر چنانچه عادت به پیادهروی ندارند و از قبل تمرین چند ساعت در روز پیاده روی نکردهاند قطعا این سفر برای آنها خستهکننده و آزاردهنده است. همچنین افرادی که در بخشهایی مانند زانو و کمر نیز دچار دردها و مشکلاتی هستند، حتما باید با پزشک معالجشان در خصوص این سفر مشورت کنند. مهمترین وسیله برای زائران کفش آنها است کفشها نباید نو باشد. همچنین از پوشیدن دمپایی بپرهیزند.
وی با بیان اینکه مسیر پیادهروی اربعین در حدود ۱۰۰ کیلومتر است، گفت: اگرچه زائران میتوانند از خودرو نیز استفاده کنند، اما برای پیادهروی حتما باید برنامهریزی داشته باشند.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت تصریح کرد: همچنین به زائران توصیه میکنیم در طول مسیر پیادهروی حتما از آبهای بستهبندی استفاده کنند و حتما یک لیوان شخصی به همراه داشته باشند و اگر در طول مسیر قصد نوشیدن چای یا مایعات دارند، از لیوان شخصی استفاده کنند.
حلیساز با بیان اینکه در طول مسیر پیادهروی اربعین غذا بسیار زیاد است، تصریح کرد: غذا در طول مسیر پیادهروی به فراوانی در دسترس زائران است از همین رو به زائران توصیه میکنیم از زیادهروی در مصرف غذا پرهیز کنند چراکه زیاده روی در مصرف غذا باعث بروز بیماری برای زائران میشود.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه شست و شوی سبزیجات در چنین شرایطی سخت است و ممکن است به خوبی شسته و ضدعفونی نشود به شدت به زائران توصیه میشود از مصرف سبزیجات پرهیز کنند. زائران ایرانی نسبت به غذاهای غیربهداشتی حساستر هستند و دستگاه گوارش آنها زودتر تحت تاثیر قرار میگیرد. تجربه سالهای گذشته نشان داده است در موارد این چنینی زائران ایرانی با مشکلات گوارشی و دردهای معده مواجه میشوند، درحالی که ممکن است زائران دیگر کشورها با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به گرمای هوا در عراق خاطرنشان کرد: زائران باید نقاب یا کلاه برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب به همراه داشته باشند. همچنین درخصوص شبها و احتمال سرمای هوا باید پیش بینی در این باره نیز داشته باشند.
به گفته حلیساز زائران سفر اربعین از کوله پشتیهای سبک و استاندارد و با بار اندک استفاده کنند.
وی درباره زائران اتباع دیگر کشورها که از ایران عبور کرده و به عراق میروند، گفت: در پایگاههای هلال احمر تمام زائران از همه کشورها را پذیرش میکنیم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و تفکیکی در کار نیست.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت در پاسخ به این سوال که آیا در مرزهای شرقی کشور نیز برای کنترل و مراقبت زائران پایگاههای هلال احمر مستقر میشوند یا خیر؟ تصریح کرد: اطلاعی در این خصوص ندارم و هلال احمر در این زمینه برنامهای ندارد.