خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

احداث مجتمع خوابگاهی جدید مشابه کوی دانشگاه تهران در خیابان کارگر شمالی/ اغلب خوابگاه‌ها قدیمی هستند و امکان سرمایه‌گذاری روی آن‌ها وجود ندارد

احداث مجتمع خوابگاهی جدید مشابه کوی دانشگاه تهران در خیابان کارگر شمالی/ اغلب خوابگاه‌ها قدیمی هستند و امکان سرمایه‌گذاری روی آن‌ها وجود ندارد
کد خبر : ۱۵۷۲۹۴۵

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران اعلام کرد: طرح خوابگاه جدید هم مجتمعی شبیه به کوی دانشگاه است و مکان آن در خیابان کارگر شمالی در نظرگرفته شده‌است.

«علی مقاری» معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره اعلام نظر وزیر علوم مبنی بر اینکه با سرپرست دانشگاه تهران صحبت شده که مولدسازی اموال مازاد دانشگاه انجام شود تا این اموال به نقدینگی تبدیل شوند و خوابگاه‌ها بهبود یابند. آیا اموال مورد نظر برای مولدسازی مشخص شده‌اند؟ گفت: این تنها یک نظر و پیشنهاد است و باید به هیأت امنای دانشگاه برود و در آنجا به تصویب برسد تا دانشگاه بتواند اقدام کند. در واقع بدون تصویب هیأت امنا، این امکان وجود ندارد. اگر تأیید نهایی شود، دانشگاه احتمالاً از طریق تهاتر یا فروش برخی املاکی که در اختیار دارد، می‌تواند این کار را انجام دهد.

وی افزود: ما برنامه مفصلی برای خوابگاه‌های دانشجویی داریم که بناست با زمینی که دانشگاه در اختیار خیری قرار داده‌است، تعداد کافی خوابگاه ساخته شود و کار نیز آغاز شده است. پیش‌بینی می‌شود ظرف سه تا پنج سال آینده، خوابگاه‌ها ساخته خواهد شد و در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت. این برنامه مدتی است که آغاز شده و اقدامات اولیه و تهیه نقشه‌ها در حال انجام است. ولی تا آن زمان، خوابگاه‌های موجود مشکلاتی دارند که باید از طریق بازسازی یا نوسازی برخی از مشکلات خوابگاه‌ها برطرف شوند. این کار از قبل شروع شده و تعدادی از خوابگاه‌ها تعمیرات اساسی شده‌اند، اما به‌دلیل زیاد بودن تعداد خوابگاه‌ها، این کار باید به مرور زمان انجام شود تا مشکلی برای دانشجویان پیش نیاید.

مقاری سپس به اهمیت مسئله مولدسازی پرداخت و گفت:  در مورد بحث مولدسازی، موضوع این است که زمینی فروخته شود و جایگزین آن خوابگاه ساخته شود. برای ساخت خوابگاه‌ها، دانشگاه از طریق خیری که سرمایه‌گذاری کرده، در حال انجام اقداماتی است. نیازی به فروش املاک دانشگاه و تبدیل آن به ساخت خوابگاه نیست و این موضوع برای دانشگاه ضرورت ندارد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران همچنین درپاسخ به این سوال که آیا طرح مورد اشاره، یک مجتمع خوابگاهی نظیر کوی دانشگاه خواهد بود و دسترسی آن به شهر برای دانشجویان به چه صورت خواهد بود؟ گفت: بله، طرح خوابگاه جدید هم مجتمعی شبیه به کوی دانشگاه است و مکان آن در امیرآباد در نظرگرفته شده‌است، اما در قسمت شمالی خیابان کارگر، یعنی بالاتر از آن منطقه و حدود یک کیلومتر بالاتر از کوی دانشگاه خواهد بود. دوازده هکتار تقریبا پیش بینی شده که نقشه‌هایش تهیه خواهد شد و امیدواریم ظرف یکی دو ماه آینده نقشه‌ها در شورای معماری دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفته و تاییدات لازم را کسب کند، و ان شاء الله کلنگ این مجموعه زده شود.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که  در مورد بازسازی خوابگاه‌ها، کدام خوابگاه‌ها در اولویت هستند؟ و آیا آماری در این زمینه دارید؟ گفت: ما دو مجموعه خوابگاه داریم. یکی در مجموعه کوی دانشگاه که ساختمان‌های آن عمدتاً قدیمی هستند، اما برخی از آن‌ها بازسازی و تعمیر شده‌اند. تعدادی خوابگاه نیز در سالهای اخیر یعنی تقریبا یک دهه اخیر در کوی دانشگاه ساخته شده‌اند که مشکلات کمتری دارند. مجموعه دیگری در اطراف دانشگاه تهران وجود دارد که برخی ساختمان‌ها که در طرح توسعه دانشگاه بودند، با تغییراتی به خوابگاه تبدیل شده‌اند. این خوابگاه‌ها نیز در وضعیتی هستند که برخی از آنها مورد تعمیرات قرار گرفته‌اند و برخی دیگر نیز همچنان نیاز به تعمیرات دارند که دانشگاه در برنامه‌‌هایش مدنظر دارد. ان‌شاءالله اگر اعتبار تأمین شود، برای سال آینده تعدادی از خوابگاه‌های اطراف دانشگاه در برنامه تعمیرات قرار خواهند گرفت.

مقاری افزود: برنامه اصلی ما در منطقه‌ای است که اشاره کردم، جایی که خوابگاه‌های جدیدی ساخته خواهد شد، زیرا اغلب خوابگاه‌ها، اعم از آن‌هایی که در کوی دانشگاه یا در اطراف دانشگاه وجود دارند، ساختمان‌های قدیمی هستند و امکان سرمایه‌گذاری بر روی آن‌ها وجود ندارد و بازسازی با هزینه‌های سنگین، به‌ویژه با توجه به قدیمی بودن ساختمان‌ها، چندان فایده‌ای ندارد. امیدوار هستیم که طرح دانشگاه هرچه زودتر به نتیجه برسد تا دانشجویان بتوانند وارد خوابگاه‌های نو و جدید شوند.

معاون توسعه منابع دانشگاه تهران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا این اعتبارات تعمیرات نیز مانند  ساخت خوابگاه جدید از محل کمک‌های خیرین است؟ گفت: خیرین به دانشگاه کمک می‌کنند و اغلب کمک‌های خود را به‌طور مستمر دارند. واقعاً دانشگاه تهران یک پشتوانه بزرگ دارد که از کمک‌های خیرین بهره‌مند بوده است. بخشی از بودجه‌ها از اعتبارات عمومی دانشگاه تأمین می‌شود و بخشی نیز از کمک‌های خیرین استفاده می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز