دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
۷۰ درصد مصوبات شورا ضمانت اجرایی ندارند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در نشست شورای فرهنگی عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد بر نظارت و ارزیابی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد.
به گزارش ایلنا از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسرو پناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاندار و دیگر مسئولان ذی ربط برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد با تسلیت دهه اول فاطمیه و محکومیت جنایت اسرائیل در غزه گفت: رژیم صهیونیستی با هدف تصرف غزه، حملات خود را آغاز کرد، قصد داشت حماس را از بین ببرد و اسرای خود را آزاد کند اما این خواسته محقق نشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به سفرهای استانی گفت: هدف از سفرهای استانی بررسی خواستهها و مشکلات استانهاست چراکه تصویب سیاست و ابلاغ آن کار سختی نیست بلکه اجرای میدانی سیاستهای حوزه فرهنگی حائز اهمیت است، خوشبختانه بررسیها نشان میدهد که مدیران فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد با همه مشکلات در بخشهای مختلف علم و فرهنگ در حال انجام وظیفه هستند.
وی بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد قبل از انقلاب امکانات زیادی نداشت اما به برکت انقلاب اسلامی و همت جهادگران استان، دانشگاههای متعددی در این استان ایجاد شد که نشان از توان بالای مسئولان است، همچنین این استان عالمان بزرگ و دانشمندان بینالمللی در حوزه پزشکی دارد که سرآمد هستند.
خسروپناه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره قرارگاه شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی غیر از تصویب اسناد باید تبدیل به قرارگاه شود، با اقدامات صورت گرفته تاکنون به میزان ۳۰ درصد توانستیم به سمت قرارگاهی شدن پیش برویم و به مانند سابق اداری نیستیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ارتباط با جبهههای مردمی گفت: برای اولین بار میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و جبهههای مردمی ارتباط مناسبی شکل گرفته است و این رویکرد به دلیل انتظار مقام معظم رهبری در راستای قرارگاه شدن شورا در دستور کار قرار گرفته است چراکه باید به استانها کمک کنیم و مشکلات فرهنگی دستگاهها که در مرکز کشور حل شدنی است توسط قرارگاه دنبال شود.
وی با اشاره به انتقادات درباره اجرایی نداشتن مصوبات شورای فرهنگ عمومی استانها افزود: ضمانت اجرایی مصوبات منحصر به بودجه و اعتبارات نیست بلکه به دلیل نداشتن رویکرد قرارگاهی است.
خسروپناه درباره دلیل اجرایی نشدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر ۷۰ درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی نشده است به دلیل این است که ضمانت اجرایی ندارند و آن هم به خاطرعدم نظارت و پیگیری است و ۳۰ درصد مصوبات هم به دلیل کمبود بودجه اجرایی نمیشود. وقتی جلسه میگذاریم اما پیگیری نمیکنیم چگونه مصوبات باید اجرایی شوند؟ هر مصوبه شورا که اجرا نشده مقصر خود شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در همین خصوص یک مرکز قوی رصد راهاندازی کردهایم.
وی بر لزوم راهاندازی دانشگاه صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد و گفت: این موضوع را در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور وزیر علوم پیگیری میکنیم، البته با توجه به اینکه استان در حوزه آب و گردشکری دارای ظرفیت است، راهاندازی دانشکده در این حوزهها هم تاکید میکنیم.
باید در حوزههای مختلف خصوصا زیرساختهای فرهنگی هزینه کند
حجت الاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی، نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد با تسلیت دهه اول ایام فاطمیه گفت: ضمانت اجرای مصوبات شورای فرهنگی عمومی معضلی است که با آن مواجه هستیم و باید رسیدگی شود تا مصوبات آن ضمانت اجرایی داشته باشند.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: کارشناسان و دانشگاهیان زحمت میکشند مشکلات فرهنگی را شناسایی، بررسی و راهحل آن را ارائه میدهند اما در گام آخر ابتر میماند، آسیبهای اجتماعی نیازمند اعتبار است اما خبری از بودجه فرهنگی نیست، دولت در مسئله محتوای فرهنگی توجه خاصی دارد اما در بحث هزینه کرد برای کارهای فرهنگی همیشه ضعیف بودهایم.
امام جمعه شهر یاسوج با بیان اینکه مسئله فرهنگ زیربنا و ساختار هر جامعه است گفت: در هر امری که بخواهیم پیشرفت کنیم باید مسئله فرهنگ در وهله اول مورد توجه باشد انقلاب اسلامی هم یک انقلاب فرهنگی بوده و پیشرفتهای اعجابانگیز برای کشور ما ایجاد کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی ادامه داد: اگر در حوزه فرهنگ هزینه کنیم حتما نتیجه میگیریم، اینکه ما کار نکنیم و هزینه هم صورت نگیرد اما کار بخواهیم امکانپذیر نیست.
حضور جدی شورای فرهنگ عمومی در سیاستگذاری فرهنگی
حجت الاسلام والمسلمین حمزه پیشقدم، دبیر ستاد امر به معرف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار کرد: ماحصل بیان نظرات دو عضو شورای فرهنگ عمومی کشور در جلسه وبیناری با ریاست جمهور مشکل ضمانت اجرایی نداشتن مصوبات شورای فرهنگ عمومی بود.
وی گفت: لذا باید شورای فرهنگ عمومی به عنوان متولی فرهنگی در بحث سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت به صورت جدی ورود کند تا شاهد تحولات مثبت در زمینه فرهنگی باشیم.
دبیر ستاد امر به معرف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: یکی از معضلات در بخش فرهنگی این است که تعداد زیادی از دستگاهها وظایف فرهنگی دارند و فقط به دستگاه مافوق خود جوابگو هستند که جهت اثرگذاری هر چه بهتر میبایست یک دستگاه به عنوان متولی اصلی فرهنگی در کشور مشخص شود و تمامی دستگاههای دیگر ملزم گردند در زمینه عملکرد فرهنگی خود به آن دستگاه متولی پاسخگو باشند.