خبرگزاری کار ایران

دلّالانِ ورق‌های فولادی در صف تخصیص ارز واردات

دلّالانِ ورق‌های فولادی در صف تخصیص ارز واردات
کد خبر : ۱۵۰۴۱۵۹

به گزارش ایلنا، محدودیت مصرف برق در صنایع داستانی تکراری در فصل گرماست. در این بین بیشترین ضرر و زیان متوجه صنایع استراتژیکی مانند صنایع فولاد می‌شود که نقشی چشمگیر در تولید دارند. امسال، ناترازی برق، ضرر و زیان سنگینی متوجه صنایع فولادی کشور کرده است.

در روزهای اخیر، یک عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، از کاهش ۳۵ تا ۹۰ درصدی برق صنایع فولاد در تابستان امسال خبر داده است. به گفته سید رضا شهرستانی، «با کاهش ۵۰ درصدی میزان مصرف برق عملا میزان تولید در صنایع ما به نصف می‌رسد و اگر این میزان به ۹۰ درصد برسد تولید کاملا متوقف می‌شود و در طول روز تولیدی نخواهیم داشت. یعنی تنها می‌توانیم در ۸ ساعت شیفت شبانه تولید داشته باشیم که یک سوم تولید در روزهای عادیست. نکته آن است که تولید با ۱۰ درصد برق عملا امکان‌پذیر نیست».

کاهش تولید فولاد، یکی از تبعات ناگوار ناترازی برق است؛ کاهش تولید به دلیل کمبود برق مورد نیاز، موجب می‌شود که تولیدکنندگانِ این حوزه، بازارهای داخلی و خارجی را از دست بدهند. این عضو انجمن فولاد ایران با بیان اینکه باید دولت فکری برای ناترازی برق به خصوص برای صنایع مادر بکند، در ارتباط با کاهش اجباری تولید در تابستان امسال می‌گوید: «در سال گذشته ماهانه حدود ۲.۵ میلیون تن تولید داشتیم. در حال حاضر هم باید ۲.۸ میلیون تن تولید داشته باشیم، اما به دلیل کاهش میزان مصرف برق، از این میزان تولیدات، ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تن در خرداد و شهریور و بیش از ۸۰۰ هزار تن درتیر و مرداد کاسته می‌شود. در مجموع به دلیل کمبود برق ۳.۶ میلیون تن امکان تولید را از دست می‌دهیم».

فولاد مبارکه یکی از اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین هلدینگ‌های تولید فولاد کشور، از کمبود برق آسیب دیده است؛ مدیر فروش داخلی فولاد مبارکه در حاشیه برگزاری بیست‌ویکمین نمایشگاه متافو تبریز هشدار داد: «محدودیت برق، فولاد مبارکه را ناچار به کاهش عرضه محصولات خود در بورس کالا می‌کند». یونس حمزوی افزود: «به دلیل ناترازی تولید و مصرف برق در کشور از خردادماه سال جاری محدودیت‌هایی در تأمین برق فولاد مبارکه ایجاد شده و پیش‌بینی می‌شود این محدودیت‌ها تا شهریورماه نیز ادامه داشته باشد. در بازه زمانی یادشده محدودیت‌ها در مصرف برق باعث از دست رفتن حدود ۲۰۰ هزار تن توان تولید فولاد مبارکه شده و این عدد قطعاً در روزهای آتی افزایش خواهد داشت».

صنایع فولادی در سال گذشته به دلیل واردات بی‌رویه محصولات تخت فولادی ناچار به کاهش تولید خود شدند، از نیمه خردادماه امسال نیز با محدودیت برق توسط وزارت نیرو، با کاهش مجدد تولید خود مواجه شدند. مشکل اما در تابستان امسال فقط در ناترازی و کاهش تولید به دلیل کمبود برق خلاصه نمی‌شود؛ گویا همزمانی مشکل ناترازی برق با دوران انتقالی دولت، شاخک‌های دلّالان و واردکنندگان ورق‌های فولادی را تیز کرده است تا از این آب گل‌آلود ماهی‌های درشت صید کنند.

در این شرایط سخت برخی واردکنندگان ورق با سواستفاده از دوران انتقالی دولت و ناترازی برق کشور خواستار تخصیص ارز برای واردات ورق شده‌اند که معنای آن چیزی جز اجبار تولید کنندگان برای کاهش مجدد تولید پس از فصل گرما نخواهد بود.

حالا تمام امید تولیدکنندگان فولاد کشور به تدبیر و درایت رئیس جمهور منتخب است که با قید فوریت با دریافت گزارشات از وزارت صمت و بانک مرکزی، اطلاعات صحیح و دقیق از میزان ارز تخصیصی به واردات فولاد در دوره انتقالی دولت، به دست آورد و اجازه سوءاستفاده از شرایط موجود را ندهد.

در شرایط فعلی کشور، حمایت از تولید ملی، مهم‌ترین اولویت و راهبرد کلیدی ست و تولیدکنندگان فولادی کشور انتظار دارند دولت چهاردهم با پیشبرد این راهبرد کلیدی، اجازه ندهد واردکنندگان و دلّالان، ناترازی برق را پیراهن عثمان کنند و کمر تولید ملی را به خاک برسانند…

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز