مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در گفتگو با ایلنا مطرح کرد؛
هنرمندان معلول بیش از هرچیز به دیده شدن نیاز دارند/ درخواست از وزیر فرهنگ برای حمایت بیشتر از تئاتر استانها
دیدن نمایش «وصله» باعث شده به آموزش کارگردانی هنرمندان معلول فکر کنم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی طی گفتگو با ایلنا از سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا حمایت بیشتری برای توسعه زیر ساختهای تئاتر در استان داشته باشد. وی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در استان، کمبود پلاتوهای تخصصی برای نمایش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از روز چهارشنبه سوم بهمنماه در تهران کار خود را آغاز کرده است.
بخش «بینالملل»، «ویژه»، «مرور»، «برگزیده جشنوارههای تئاتر استانی»، «منتخب جشنوارههای ملی»، «مسابقه تئاتر ایران» و «دیگرگونههای اجرایی» بخشهای جشنواره امسال هستند. لازم به یادآوری است فجرپلاس یا بعلاوه فجر نیز بخش دیگری است که در جشنواره امسال جدولی جداگانه دارد.
این بخش کار خود را از روز یکشنبه ششم بهمنماه و تا آخرین روز ادامه دارد. تالار محراب، تماشاخانه سنگلج، محوطه تئاتر شهر و تماشاخانه استاد مشایخی مکانهای اجرای نمایشهای بخش بعلاوه فجر هستند.
در نخستین روز از اجرای نمایشهای بعلاوه فجر، علیرضا نوروزی (مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان آذربایجان غربی) به سالن استاد جعفر والی تالار «محراب» رفت و نمایش «وصله» به نویسندگی داود اکبری و کارگردانی یاسر رستمی را تماشا کرد.
او طی این حضور با ایلنا گفتگویی داشت که در پی میآید.
علیرضا نوروزی در ابتدای صحبتهایش ضمن ابراز خرسندی از همراهی گروه تئاتر این استان در جشنواره بینالمللی فجر درباره این اتفاق توضیحاتی داد و گفت: اگر بخواهم از احساس خود نسبت به تماشای یک نمایش اجرا شده توسط هنرمندان معلول بگویم، باید توضیح دهم که برای اولین بار بود که اثری از بچههای ناشنوا و معلول را تماشا میکردم و این اتفاق را برای خودم تجربهای متفاوت و تأثیرگذار میدانم. انگیزه و تلاش این عزیزان برایم بسیار لذتبخش بود.
نوروزی در ادامه توضیحاتش گفت: اگر چه در گذشته با کودکان و نوجوانان در زمینههای مختلف هنری همچون شعر، سرود، فیلم و تئاتر کار کردهام، اما این اولین تجربهام از مشاهده تئاتری تا این اندازه حرفهای و اثرگذار از هنرمندان دارای معلولیت بود.
نوروزی، با اشاره به انتخاب موضوع دفاع مقدس برای این نمایش اظهار داشت: این که بچههای معلول، موضوعی با این عمق و اهمیت را برای اجرا انتخاب کرده بودند، برای من بسیار ارزشمند بود و معتقدم قطعاً تمرینها و فرآیند آمادهسازی این نمایش با چالشها و سختیهای زیادی همراه بوده است، اما نتیجه کار فوقالعاده بود.
وی، ضمن ابراز تأسف از این امر که در ارومیه فرصت تماشای این اجرا را پیدا نکرده است، تصریح کرد: از اینکه توانستم برای دیدن این نمایش به تهران بیایم، بسیار خوشحال و راضی هستم.
لزوم توجه بیشتر به هنرمندان دارای معلولیت
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با تأکید بر نگاه ویژه به هنرمندان دارای معلولیت بیان کرد: دیدن یک نمایش از هنرمندان معلول من را به ایدههای زیادی برای آینده و برنامهریزی در این حوزه سوق داده است.
او ادامه داد: یکی از این ایدهها، آموزش و ارتقای مهارت هنرمندان دارای معلولیت در زمینه کارگردانی است. به نظر میرسد اگر کارگردانی نمایشها نیز توسط خود این هنرمندان انجام شود، ارتباط مؤثرتری میان عوامل و بازیگران برقرار خواهد شد و کیفیت کار افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: حتی اگر در یک سال نتوانیم این آموزشها را به نتیجه مطلوب برسانیم، ارزش آن را دارد که پایهگذاری این حرکت را شروع کنیم. این موضوع میتواند به مرور زمان توانمندی این هنرمندان را افزایش دهد.
تفاوت رقابتها برای انگیزهبخشی به هنرمندان دارای معلولیت
نوروزی همچنین خاطرنشان کرد: به نظر میرسد ایجاد رقابتهای ویژه میان هنرمندان دارای معلولیت و هنرمندان عادی میتواند انگیزه بیشتری برای آنها ایجاد کند. اگرچه ممکن است در برخی موارد مقایسه با هنرمندان عادی فشارهایی به آنها وارد کند، اما این امر باعث میشود که تلاش بیشتری برای ارتقای خود داشته باشند.
وی افزود: سعی داریم از سال آینده این هنرمندان را به سمت اجراهای عمومی و رقابت در جشنوارههای استانی سوق دهیم تا انگیزه بیشتری برای پیشرفت پیدا کنند.
تأکید بر دیدهشدن هنرمندان دارای معلولیت
نوروزی با تأکید بر اهمیت دیده شدن هنرمندان دارای معلولیت تصریح کرد: این هنرمندان بیش از هر چیز به دیده شدن نیاز دارند و حضور آنها در شهرهای مختلف و اجرای نمایش میتواند به آنها انگیزه بیشتری بدهد و زمینهساز خلق آثار بهتر در آینده شود.
وی اظهار داشت: تلاش خواهم کرد که این نمایشها در شهرهای مختلف استان اجرا شوند و از تمامی امکانات برای دیدهشدن این هنرمندان استفاده کنم.
درخواست برای توسعه زیرساختهای تئاتر استان
نوروزی در بخش دیگری از صحبتهایش، از سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) خواست تا حمایت بیشتری برای توسعه زیر ساختهای تئاتر در استان داشته باشد.
وی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در استان، کمبود پلاتوهای تخصصی برای نمایش است. با وجود تلاشهایی که برای ایجاد پلاتو در چند شهرستان و ارومیه آغاز شده، این نیاز همچنان جدی است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان بیان کرد: از آقای وزیر تقاضا دارم که در این زمینه ما را یاری کنند تا بتوانیم امکانات لازم برای رشد و پیشرفت هنرمندان، بهویژه در شهرستانهای کوچک، فراهم کنیم.