خبرگزاری کار ایران

کارگردان فیلم آبه مطرح کرد :

اکران فیلمهای منتخب مستند در شهرستانها باید ادامه پیدا کند

اکران فیلمهای منتخب مستند در شهرستانها باید ادامه پیدا کند
کد خبر : ۱۵۷۳۷۸۷

سارا طالبیان کارگردان مستند «آبه» که در هجدهمین جشنواره فیلم سینماحقیقت حضور داشت معتقد است که نمایش فیلم‌های منتخب جشنواره سینماحقیقت در شهرهای مختلف می‌تواند به گسترش فرهنگ تماشای فیلم‌های مستند کمک کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سارا طالبیان کارگردان فیلم مستند «آبه» با اشاره به اکران فیلمهای منتخب هجدهمین دوره جشنواره سینما حقیقت در شهرستانها اظهار کرد: فیلم‌های جشنواره سینماحقیقت پیش از این به صورت آنلاین نیز اکران می‌شدند و افرادی که فرصت حضور در این رویداد را نداشتند، می‌توانستد از این طریق به تماشای آثار بنشینند و در نتیجه فیلم‌ها هرچه بیشتر دیده می‌شدند. متاسفانه این امکان در جشنواره هجدهم وجود نداشت. با توجه به اینکه پخش فیلم‌های مستند با مشکلاتی مواجه است، اکران آثار منتخب جشنواره سینما حقیقت در شهرهای مختلف کشور تصمیم بسیار درستی به شمار می‌رود، خصوصا که این برنامه بلافاصله پس از اتمام جشنواره هجدهم رقم خورده است.

طالبیان با تاکید بر لزوم تبلیغات بیشتر شهرستانها برای اطلاع رسانی نمایش این آثار گفت :پیشنهاد می‌کنم به زمان نمایش آثار مدت بیشتری اختصاص یابد تا فیلم‌ها با اکران در چندین سانس این امکان را پیدا کنند که توسط عده بیشتری از تماشاگران دیده شوند.

این فیلمساز درباره نقش گروه سینمایی هنر و تجربه در نمایش و معرفی آثار سینمای مستند گقت: به عقیده من همانطور که برای نمایش فیلم‌های کوتاه داستانی باکس‌های متنوعی در گروه سینمایی هنر و تجربه درنظر گرفته می‌شود، می‌توان این ایده را در خصوص فیلم‌های مستند نیز اعمال کرد تا فیلم‌های منتخب و موفق این گونه از سینما توسط علاقه‌مندان در شهرهای مختلف دیده شود.

طالبیان درباره دغدغه خود از ساخت فیلم «آبه» گفت: این مستند سال گذشته در شهر کابل کشور افغانستان ساخته شده است. فیلمبرداری «آبه» سه ماه به طول انجامید و زمانی انجام پذیرفت که من برای آموزش کارگردانی سینما به این شهر سفر کرده بودم. هنگامی که من با خانواده هنرجویان آشنا شدم، دریافتم که بیشتر فرزندان آن‌ها در فکر مهاجرت هستند و افراد بسیاری برای سال‌ها از خانواده خود دور بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سوژه فیلم «آبه» مادر یکی از هنرجویان او به نام عاطفه است، افزود: این فرد به مدت ۱۲ سال از پسر بزرگ‌تر خود دور بوده است. همچنین پسر دیگر او نیز به ایران مهاجرت کرده و عاطفه به دنبال آن است که از مهاجرت فرزند سوم خود جلوگیری کند.

وی درباره نمایش فیلم «آبه» در ۴۱ شهر کشور نیز بیان کرد: این مستند یک فیلم جهان شمول به شمار می‌رود و با توجه به موضوع آن که به مهاجرت می‌پردازد، به نظرم نمایش آن در شهرهای مختلف اتفاق بااهمیتی خواهد بود. بسیاری از خانواده‌ها در کشور با فرزندان نوجوان خود در خصوص مهاجرت دچار چالش هستند. من قصد ندارم عمل مهاجرت را نفی کنم اما باید به این موضوع توجه کرد که به طور کلی مهاجرت سرنوشت مشخصی ندارد. چالش میان خانواده‌ها و نوجوانان متعلق به نسل زد، مسئله‌ای جهان شمول است و به همین دلیل افراد بسیاری می‌توانند با این اثر ارتباط برقرار کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز