خبرگزاری کار ایران

صالحی‌امیری در نشست با دانشجویان دانشگاه تهران و علامه طباطبایی مطرح کرد

هم‌افزایی با جامعه دانشگاهی برای اعتلای ذائقه فرهنگی/ گذر از گسست‌ها با آوردن میراث‌فرهنگی به سبد زیست جامعه

هم‌افزایی با جامعه دانشگاهی برای اعتلای ذائقه فرهنگی/ گذر از گسست‌ها با آوردن میراث‌فرهنگی به سبد زیست جامعه
کد خبر : ۱۵۶۸۲۲۸

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به نقش جامعه دانشگاهی در تغییر ذائقه فرهنگی مردم، بر اهمیت زیست‌جامعه در راستای عبور از تعارض‌ها، گسست‌ها و گسل‌های موجود تاکید کرد و افزود: به‌منظور همکاری با جامعه دانشگاهی موارد مطرح شده در قالب تفاهمنامه‌ای تدوین و پیگیری خواهد شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گفت‌وگوی صمیمی سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تهران و علامه‌طباطبایی صبح امروز سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

سیدرضا صالحی‌امیری با اشاره به تغییر رویکرد و گفتمان نسل امروز و عدم درک متقابل از سوی نسل گذشته، بر امکان گفتمان‌سازی و همراهی برای تبدیل نیاز مردم به تقویت هویت ملی و سبد زیست جامعه ایران تاکید کرد.

او با بیان اینکه سه رسالت ثبت، صیانت و مرمت و معرفی برای حوزه میراث‌فرهنگی تعریف شده است و این سه رسالت تاکنون بیشتر در حوزه کالبد، کارکرد داشته است، افزود: میراث روح و معنا دارد و نیاز است که جامعه با این میراث زیست داشته و با زیست در این فضاها و با این عناصر احساس غرور و نشاط کند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه هدفمان این است که میراث را از درون خاک و مخازن به زندگی مردم آورده، تصریح کرد: نگاه ما به حوزه میراث‌فرهنگی باید با رویکرد تاثیرگذاری بر زیست اجتماعی، زیست اقتصادی و فرهنگی بوده و باعث شناخت و معرفی ویژگی‌های هویتی ما باشد که تعارض‌ها، گسست‌ها و گسل‌های موجود در جامعه از بین رود.

او تصریح کرد: میراث را باید به‌عنوان هویت در جامعه امروز بازنمایی و پویانمایی کنیم و این کاری است که دانشجویان می‌توانند انجام دهند. نیاز به تغییر ذائقه و تغییر الگوی مصرف داریم.

او اولین و اصلی‌ترین نیاز امروز وزارتخانه را از تمامی کانون‌ها و انجمن‌های دانشگاهی تغییر فضای میراث‌فرهنگی از کالبد به زیست عنوان و پیشنهاد کرد پروژه‌ای از سوی جامعه دانشگاهی در راستای ارائه الگوی مطلوب حکمرانی در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تعریف شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تشکیل شورای توسعه ابوموسی به‌منظور ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه گردشگری در این منطقه را در راستای تقویت هویت‌سازی و ایران‌ دوستی در جامعه فرصتی بی‌نظیر عنوان کرد.

صالحی‌امیری در ارتباط با همکاری پژوهشی و دسترسی آزاد پژوهشگران و دانشجویان به منابع و اطلاعات، بیان کرد: محرمانگی در حوزه‌های میراث معنی ندارد، امروز همه ظرفیت‌ها باید در دسترس باشد و دسترسی همه پژوهشگران به تمامی منابع باید آزاد شود. همچنین از پایان‌نامه‌ها، حمایت و نیازهای پژوهشی وزارتخانه را به دانشگاه اعلام خواهیم کرد.او در ادامه هنر دیپلماسی فرهنگی را نزدیک کردن ملت‌ها با یکدیگر دانست و بر اهمیت آن در بازسازی روابط ایران با سایر کشورها اشاره کرد.

تولید محتوای جذاب برای عامه جامعه به‌منظور آشنایی با جاذبه‌های میراثی و گردشگری، تولید بازی‌های یارانه‌ای با موضوع آثار تاریخی به‌منظور آشنایی با ظرفیت‌های میراثی کشور، ساخت فیلم در همکاری با نهادهایی مانند انجمن سینمای جوان برای نمایش ظرفیت‌های بومی، چاپ کتاب داستان و رمان با عنوان ایران‌شناسی و تمدن ایران برای دانش‌آموزان، تعریف پروژه‌های عملیاتی با دانشگاه از دیگر موارد مطرح شده از سوی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود.

همچنین در این نشست روح‌الله نصرتی معاون فرهنگی دانشگاه تهران و محمدحسین پناهی معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی به نقش موثر دانشجویان در توسعه کشور اشاره کردند و با تشریح ظرفیت‌ کانون‌ها، انجمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی دانشگاه تهران و علامه طباطبایی، برگزاری این نشست را فرصتی مناسب برای همکاری و هم‌افزایی با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌منظور استفاده از ظرفیت دانشجویان به‌عنوان سفیران میراث‌فرهنگی و گردشگری در راستای توسعه این حوزه دانستند.

در این نشست میثم عامری دبیر کانون ایران‌شناسی دانشگاه تهران، کیانا اکبری دبیر شورای مرکزی انجمن‌های علمی و دانشجویی دانشگاه تهران، اسما شمس عضو شورای صنفی، عیسی روزگرد عضو شورای صنفی، علی رستگار از کانون فیلم و عکس، نوید چکی‌زاده عضو انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، محمد آیرام عضو کانون ورزش دانشگاه تهران، مهدی اسدی از کانون گردشگری دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران، محمدعلی کیانی کانون مسئولیت اجتماعی مرهم، زهرا توسلی دبیر انجمن علمی فقه و حقوق، امیرصالح آقامیرزایی دبیر کانون ایران‌شناسی، میلاد یزدچی از کانون علوم اجتماعی دانشگاه علامه، ملیحه حسین‌خانی دبیر شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی، علی افسری موسس کانون ایران‌شناسی، امیرمحمد تقوایی از کانون بازی‌های یارانه‌ای، یونس خسروبیگی عضو کانون مسئولیت اجتماعی و عرفان محمودیان موسس کانون خبر و رسانه در حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی صحبت و دیدگاه‌های خود را ارائه کردند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز