شایعترین دلایل خرابی اینورتر ABB و درایو کب
در این مقاله میخواهیم در رابطه با دلایل خرابی در تعمیر اینورتر ABB و روشهای نگهداری از درایو کب صحبت کنیم تا برای تعمیر هرکدام از درایوهایتان اطلاعات کافی و مناسبی داشته باشید.
در این مقاله میخواهیم در رابطه با دلایل خرابی در تعمیر اینورتر ABB و روشهای نگهداری از درایو کب صحبت کنیم تا برای تعمیر هرکدام از درایوهایتان اطلاعات کافی و مناسبی داشته باشید.
دلایل خرابی اینورتر ABB
در صنعت از اینورترها برای کنترل جریان و بهبود کارکرد موتورها استفاده میشود. در زمانی که موتور دچار نقص شود، اینورتر نیز دچار آسیب میشود. اینورتر میتواند به دلایل زیادی دچار آسیب یا خرابی شود که در ادامه به بیان و بررسی آنها میپردازیم.
خرابی خازن
خازن دستگاهی است که انرژی الکتریکی و بار را در خود ذخیره میکند که یکی از حساسترین و ضعیفترین تجهیزات در اینورتر ABB به حساب میآیند. خازنها بخاطر اینکه جریان مستقیم را در میزان تعیین شده جریان ارائه میکنند، عمر کوتاهی دارند و در صورت خرابی باید با دقت و اصولی تعویض شوند. یکی دیگر از دلایل خرابی خازن میتواند دمای بیش از حد باشد که موجب کاهش عمر مفید خازن میشود. به عبارتی دیگر در دماهای پایینتر (کمتر از دمای عملیاتی) خازن طول عمر بیشتری دارد.
خرابی در IGBT
ترانزیستور IGBT که کاربرد رایجی در تهویه مطبوع دارد، میتواند به دلایلی همانند تهویه غیر اصولی و نامناسب، ایجاد گرمای زیاد و یا با ضربه خوردن و دچار شکستگی موجب خرابی شود. در صورت خرابی ترانزیستور IGBT اینورتر کب نیز دچار آسیب میشود و احتمال ترک یا شکستن وجود دارد.
اختلال در فیوز برق
فیوزها قطعاتی هستند که کاربرد محافظتی دارند و از افزایش بیش از حد جریان جلوگیری میکنند. فیوز برق همانند خازنها از ضعیفترین و حساسترین تجهیزات هستند و سریعا دچار آسیب و خرابی میشوند. بهتر است پس از اتصال کوتاه و رفع ایراد، فیوز برق را تعویض کنیم.
خاموشی صفحه نمایش
با خاموش شدن صفحه نمایش اینورتر ABB نیز دچار خرابی میشود که باید ولتاژهای ورودی (تک فاز یا سه فاز) را چک کنیم تا مشکل را برطرف کنیم.
روشن نشدن اینورتر
یکی از رایجترین خطاهای اینورتر ABB، روشن نشدن اینورتر است که میتواند دلایل بسیاری داشته باشد.
- خرابی کلید برق
- خرابی باتری
- شل شدن پایانه باتری
- ضعیف شدن باتری
اینورتر ABB در صورت بروز موارد گفته شده در بالا روشن نمیشود و بایستی سریعا تعویض شوند. در صورت شل شدن پایانههای باتری باید بررسی شود تا مطمئن شویم دچار خوردگی و آسیب نشده است و بعد از تمیز کردن، آن را محکم کنیم. برای مشکل ضعیف شدن باتری میتوانید اجازه دهید تا باتری برای چندین ساعت شارژ بشود ولی اگر باتری شما قدیمی باشد مناسبترین راه، تعویض باتری میباشد. در این شرایط اینورتر روشن میشود ولی راهاندازی نمیشود.
عدم توجه به سه فاز یا تک فاز بودن اینورتر
درصورتی که به برچسبهای سه فاز یا تک فاز بودن اینورتر ABB توجه نکنیم و جریان اشتباه به آن بدهیم، اینورتر و پل دیودی خراب میشود و کارکرد بسیاری از قطعات ورودی محفاظتی مانند وریستورها دچار ایراد میشود.
فن
از مشکلات متدوال در اینورتر ABB میتوان به ایجاد صدا اشاره کرد. لازم به ذکر است که شنیدن صدای کم مانند جریان هوا کاملا عادی است و دچار مشکلی نیست اما اگر صدای فن خنک کننده بسیار بلند باشد و یا به راحتی میشنوید، بهتر است فن را تمیز کنید.
زمان پشتیبانگیری کوتاه
در صورتی که به هنگام اضافه بار میزان زیاد و بیش از حدی از انرژی مصرف شود، زمان پشتیبانگیری کوتاهتر میشود که برای رفع این خطا میبایست اضافه بار را حذف کنید. همچنین تحت شرایط دیگری مانند شارژ نشدن اصولی باتری و ازبین رفتن الکترولیتهای باتری این خطا اتفاق میافتد و برای رفع آن باید باتری را با آب مقطر مدام شارژ کنید.
زنگ هشدار
زنگ هشداری که به صورت مداوم روشن است میتواند به دو دلیل باشد، اولی این که بر روی اینورتر اضافه بار وجود دارد و دومین دلیل آن است که فن خنک کننده گیر کرده است. فن خنک کننده در اینورتر ABB برای آن است که اگر اینورتر نتواند دمای کافی را ایجاد کند، دما را کاهش دهد. در این شرایط اینورتر یا خاموش میشود و یا با زنگ هشدار آلارم میدهد تا اینورتر را خاموش نمایید.
ارورهای متنوع بر صفحه نمایش
اینکه صفحه نمایش کدها یا خطاهای زیادی را نشان دهد، علل خرابی اینورتر است که عامل آن میتواند مشکل داخلی یا خارجی باشد. در صورت ایراد از داخل اینورتر باید مدار تعویض شود، در غیر این صورت کابلهای باتری، سیمها و... باید معاینه شوند.
روشهای نگهداری از درایو کب
درایوهای کب کمترین واردات را در انواع درایوها دارد و قطعات اورجینال آن به سختی پیدا میشود. پس بهتر است روشهای نگهداری از درایو کب را بدانیم. برای نگهداری مناسب بهتر است موارد زیر را چک کنیم:
گرد و غبار
محلی که قرار است درایو کب در آن نصب شود باید تمیز و فاقد گرد و غبار باشد زیرا در صورت وجود این ذرات عمر مفید درایو کاهش مییابد. این ذرات یا گرد و غبار را میتوان با جاروبرقی (ناحیه بیرونی) تمیز کرد و همچنین باید هیت سینک را بررسی کرد تا مطمئن شویم دچار گرفتگی نباشد. لازم به ذکر است که گرد و غبار با جذب رطوبت میتواند باعث تولید گرمای زیاد شود.
فیلتر
درایو باید به صورت دورهای بازرسی شود، در این مواقع با معاینه فیلتر هوا و مشاهده ورودی هوا میتوان تشخیص داد که نیاز به تعویض فیلتر هوا است یا خیر. در شرایطی که درایو در فشار شدید نباشد، شما میتوانید در بازه زمانهای گفته شده در دفترچه راهنما فیلتر را عوض کنید ولی اگر درایو کب در معرض گرد و غبار یا الیاف است باید فیلتر را زودتر از تایم گفته شده عوض کنید.
تهویه
نکته نگهداری دیگر مربوط به سیستم تهویه است. سیستم تهویه به دلیل آنکه از تولید گرمای زیاد جلوگیری و فرآیند خنک کاری انجام میدهد حائز اهمیت است. پس واجب است تا تمامی نکات گفته شده در دفترچه راهنما را رعایت کنید تا درایو کب دچار خرابی نشود.
نسخه پشتیبان از پارامترها
نسخه پشتیبان پارامترها را باید قبل از دست زدن به قطعات و به هنگام شروع معاینه یا بازرسی در کنترل پنل تهیه کنید تا همه اطلاعات را داشته باشید. به کمک نسخه پشتیبان قادر هستید تا به راحتی مشکلات کوچک درایو کب را حل کنید.
در صورت خرابی درایو میتوانید با مراجعه به شرکتهای نمایندگی کب، از خدمات تعمیر درایو کب بهره ببرید.
نتیجهگیری
در این مقاله به بررسی و بیان دلایل خرابی در اینورتر ABB و نحوه نگهداری از درایو کب پرداختهایم و هرکدام را به طور کامل برای شما عزیزان شرح دادهایم. در نگهداری از درایو کب باید به تمیزی فضا و نحوه نصب قطعات دقت شود و براساس بازه زمانی گفته شده در دفترچه راهنما، اقدام به معاینه و بازرسی از قطعات کنید. در صورتی که اینورتر ABB شما دچار نقص فنی یا خرابی شد لازم است تا دست به تعمیر اینورتر ABB بزنید.